-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 07

Graikijos spauda stebisi: kodėl ant grindų dažniau krito žalgiriečiai?

Būtų gerai, jei Pirėjo „Olympiakos“ rungtynės baigtųsi po dviejų kėlinių, – užsisvajojo sport24.gr apžvalgininkas, aprašęs Eurolygos rungtynes, kurių antrojoje dalyje Kauno „Žalgiris“ namie parbloškė Graikijos klubą 83:75.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Graikai skaičiavo, kad jei mačai Eurolygoje baigtųsi po dviejų kėlinių, Pirėjo klubas savo sąskaitoje jau turėtų ne šešias, o devynias pergales šį sezoną.

Tačiau, kol rungtynės pagal krepšinio taisykles tęsiasi 40 minučių, „Olympiakos“ pergalių ir pralaimėjimų santykis yra 6-5.

„Davidas Blattas ir jo žaidėjai privalo greičiau rasti sprendimų, kaip keisti savo žaidimą, ypač, kai varžovai nusprendžia žaisti kietai, ant pražangos ribos“, – rašė sport24gr.

VIDEO: Pamatykite: užvedantys Aarono White'o dėjimai ir įspūdingai apginta namų tvirtovė prieš „Olympiakos“

Jis pažymėjo, kad rungtynių pradžioje „Olympiakos“ žaidė itin šaltakraujiškai ir be klaidų, bet po po pertraukos žalgiriečiai ėmė remtis jėga, o Pirėjo komanda ėmė tirpti kaip sviestas.

„Jie negriuvo dėl pirmo kamuolio. Pralaimėjo visas asmenines dvikovas. Atrodė baisiai, todėl buvo tik laiko klausimas, kada namų komanda aplenks taškais ir galiausiai sumuš svečius“, – rašė sport24.gr.

Graikijos portalas pastebėjo, kad Šarūnas Jasikevičius pirmajame kėlinyje rėkė dėl pasyvios savo žaidėjų gynybos. „Jūs matote, kaip jie mėto tritaškius, žaiskite kiečiau gynyboje, – „Žalgirio“ trenerio priekaištus savo žaidėjams per minučių pertraukėlę aprašė graikai. Jie citavo Š.Jasikevičių po mačo: „Antrojoje rungtynių dalyje mes palikome savo kūnus aikštėje.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: Tai buvo geriausia pergalė, kokią esam pasiekę su šia komanda

Sport24.gr pabrėžė, kad „Olympiakos“ žaidėjai elgėsi priešingai. Vangelis Mantzaris stebėjo Aarono White'o skrydį ir dėjimą lyg bijotų prisiliesti. Janis Strelniekas pametė kamuolį, bet nepuolė, kad jį atgautų.

„Kiek kartų buvo prasižengta prieš Kavaliauską? Du, tris? Galbūt keturis. Kiek pražangų tuo metu išprovokavo „Olympiakos“? Nė vienos! – piktinosi sport24.gr. – Kartais turi būti kietas. Daugiau susidūrimų. Tai buvo tokios rungtynės, kurias laimi tie, kurie griūna dėl kamuolio, dėl aikštės ploto. „Žalgirio“ arenoje riedantys kamuoliai buvo laimimi lietuvių, išskyrus kelis atvejus rungtynių pradžioje.“

Novasport.gr pasitelkė „Olympiakos“ trenerio Davido Blatto asistento Kęstučio Kemzūros komentarą, bet lietuvis pats ieškojo nesėkmės priežasčių.

„Nagrinėsime, kodėl rungtynės pasisuko blogai ir taisysime. Tai rimta bėda. Reikia ištaisyti kuo greičiau“, – žadėjo K.Kemzūra.

Sport-fm.gr žavėjosi atmosfera Kauno arenoje: „Apie 14500 sirgalių kūrė neįtikėtiną atmosferą „Žalgirio“ arenoje.“

O rungtynes apibūdino tokia antrašte: „Košmaras trečiajame kėlinyje „Olympiakos“ klubui“.

Šiam portalui taip pat įstrigo Marius Grigonis, pelnęs 19 taškų ir pasiekęs savo rezultatyvumo Eurolygoje rekordą.

VIDEO: Linksmas M.Grigonis: varžovai dabar nebeduos man mesti

Sport-fm.gr pridūrė, kad prastas žaidimas trečiajame kėlinyje jau tapo blogu įpročiu Pirėjo komandai. Skaičiuojant visas rungtynes Eurolygoje trečiųjų kėlinių įmestų ir praleistų taškų santykis yra minus 26, o prasčiau per šį ketvirtį žaidžia tik dvi komandos – Tel Avivo „Maccabi“ ir Stambulo „Daruššafaka“.

Contra.gr pažymėjo, kad komandos labai pasikeitė nuo Eurolygos ketvirtfinalio serijos prieš septynis mėnesius, ir visus akcentus dėjo ant Š.Jasikevičiaus. „Ginklai buvo jo rankose“, – rašė Graikijos portalas, pabrėžęs, jog „Žalgirio“ treneris nepanikavo net ir tada, kai „Olympiakos“ užgriuvo šeimininkus tritaškiais rungtynių pirmojoje dalyje.

Nors pralaimėjimas skaudus, Graikijos žiniasklaida mano, jog tai nėra tragedija, ypač, jei „Olympiakos“ laimės kitą mačą namie prieš Stambulo „Anadolu Efes“.

Aišku, pastiprinti komandą nepakenktų. Sport24.gr pranešė, kad „Olympiakos“ ieško pastiprinimo ir taikosi į Bradą Wanamakerį – praėjusį sezoną Stambulo „Fenerbahče“ atstovavęs amerikietis gynėjas šį sezoną žaidžia „Boston Celtics“, bet NBA klube neįsitvirtina – sužaidė 7 rungtynes, pelnė po 3,1 taško, o pastaruoju metu yra mėtomas tarp NBA ir G lygos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bradas Wanamakeris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bradas Wanamakeris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius