Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 07

Graikų dėmesys L.Lekavičiui pribloškė: „Kai pasirašė sutartį, jis nesuvokė, kas vyksta“

Lukas Lekavičius galbūt nėra aukščiausias ir rezultatyviausiai žaidžiantis vyrukas Atėnų „Panathinaikos“ klube. Tačiau 23-ejų lietuvis atkreipė tituluotojo Graikijos klubo sirgalių dėmesį vos tik padėjęs parašą po sutartimi su PAO. „Kai pasirašė sutartį, jis nesuvokė, kas vyksta“, – 24sek laidoje „Eurolygos diena“ juokėsi L.Lekavičiaus agentas Tadas Bulotas.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Panathinaikos“ | 20:00 | Kaunas

Ne, L.Lekavičiaus neapsvaigino nauja sutartis su viena garsiausių Europos komandų.

Tiesiog jis nebesuprato, kas darosi su jo „Instagram“ paskyra.

Dar balandį jo instagramo sekėjų skaičius tesiekė 5 tūkstančius, bet, vos tapo „Panathinaikos“ žaidėju, jis ėmė dvigubintis, trigubintis, keturgubintis... Dabar L.Lekavičiaus paskyrą socialiniame tinkle seka beveik 25 tūkstančiai žmonių.

„Lukas Atėnuose kaip žvaigždė. Aš net nustebęs, – juokėsi T.Bulotas. – Žmonės ten jį visur atpažįsta, myli. Picų išvežiotojai ima parašus. Visi su juo fotografuojasi.

Bet tai malonu, kai rodomas toks dėmesys. Nebuvo jis kažkoks labai didelis Lietuvoje. Visi tie dalykai jam ten patinka.“

VIDEO: Namo grįžęs L.Lekavičius: „Iš pradžių buvo tikrai sunku“

Be abejonės, L.Lekavičiui patinka ir puikus oras Atėnuose, naujausias nedidukas „Mercedes“ automobilis ir erdvus butas, kuriame tiek daug miegamųjų ir vonių, kad lietuvis net nežino, ką su jomis daryti.

L.Lekavičiui Graikijoje sudarytos tokios idealios sąlygos, kad belieka tik žaisti krepšinį.

Prie lietuvio populiarumo Atėnuose daug prisidėjo ir Šarūnas Jasikevičius. Tai treneris, iš kurio rankų Lukas pateko į „Panathinaikos“ stovyklą. Ketverius metus Atėnams atidavusį Šarą graikai mena kaip herojų. Jį jiems kažkuo primena L.Lekavičius, simboliškai pasirinkęs 19-ąjį marškinėlių numerį – tokį, kokį turėjo ir Š.Jasikevičius.

#19 New jersey #pao #greece ????????????

A post shared by Lukas Lekavičius (@luuukass19) on

„Manau, kad tai tikrai susiję. Tačiau tikiu, kad kertinis įvykis buvo rungtynės su „Olympiakos“, kur jis ten tikrai padėjo laimėti. Manau, nuo to jis įgijo dar didesnę sirgalių pagarbą. Juolab kai niekas nesitikėjo, kad atvažiavęs jis bus lyderis“, – pasakoja T.Bulotas.

L.Lekavičius Eurolygos susitikime su principiniu varžovu neišsigando pasiutusių Pirėjo sirgalių ir pelnė 14 taškų per 20 minučių. Lemiame ketvirtyje jis surinko 9 taškus ir nukalė graikams pergalę, savo žaidimu ant suolo palikęs pagrindinį įžaidėją Nicką Calathesą.

Dar neseniai L.Lekavičių ant rankų nešiojo „Žalgirio“ sirgaliai. Jie planavo tą daryti ir 2017–2018 m. sezoną, bet tada įvyko tai, ko nelaukė net pati 183 cm ūgio krepšininko stovykla.

„Panathinaikos“ vasarą kreipėsi į „Žalgirį“ dėl L.Lekavičiaus labai vėlai, prieš pat liepos 1-ąją. Tądien būtų įsigaliojusi nauja sutartis su Kauno komanda ir graikai būtų turėję laukti „Žalgirio“ malonės.

„Tai buvo netikėta net mums patiems“, – neslėpė L.Lekavičiaus agentu pavasarį tapęs T.Bulotas.

Tačiau paskutinę akimirką graikai sujaukė ne tik „Žalgirio“ vadovybės atostogas, bet ir Šarūno Jasikevičiaus planus. Luko figūra buvo labai svarbi jo schemose.

L.Lekavičius ilgai laužė galvą, kol, pasikalbėjęs tiek su šeima, tiek su agentu, tiek su abiem treneriais – Š.Jasikevičiumi bei X.Pascualiu, priėmė drąsų sprendimą.

Lukas padėjo parašą po dvejų metų sutartimi su „Panathinaikos“.

Svarbiausi kriterijai L.Lekavičiui, kaip ir daugumai kitų krepšininkų, buvo trys – klubo lygis, atlyginimas ir numatomas vaidmuo.

Atlyginimas buvo beveik dvigubai didesnis, nei galėjo pasiūlyti „Žalgiris“ – apie 350 tūkst. eurų per sezoną.

Graikų pasiūlymas buvo netikėtas net mums patiems.

„Panathinaikos“ rezultatai kalbėjo už save. Nuo 2010-ųjų PAO dukart žaidė Eurolygos finalo ketverte, sykį laimėjo turnyrą ir šiame dešimtmetyje nuolat pasiekė bent ketvirtfinalį.

Numatomas vaidmuo buvo aiškus – Nicko Calatheso dublerio minutės.

„Sakyčiau, galbūt kertinis klausimas buvo tas, kad, žvelgiant istoriškai, ne tiek jau daug tų lietuvių gavo šansą važiuoti į tokias komandas kaip „Panathinaikos“. Tai vienas klubų, kuris nuolat pretenduoja į Eurolygos finalo ketvertą ir čempionų titulą. Tad turi apsispręsti, ar dar atsidarys tas langas ten patekti, ar neatsidarys“, – pasakojo T.Bulotas.

Jo teigimu, „Žalgiris“ baigiantis sezonui kvietėsi pasikalbėti apie galimą sutarties pratęsimą, tačiau, pasikėlęs savo vertę po sėkmingo sezono Eurolygoje, L.Lekavičius nusprendė palaukti vasaros.

Nors nuomonių būta įvairių, L.Lekavičius dabar nesigaili, kad priėmė sprendimą žaisti „Panathinaikos“.

„Galbūt Eurolygoje tikėjomės kiek didesnio vaidmens, nei jis yra dabar. Tačiau net sunku kažką komentuoti, kai Calathesas žaidžia taip gerai. Buvo pasakyta, kad Lukas bus Calatheso dubleris. Viskas taip ir vyksta – jis nebuvo apgautas, – 24sek laidoje „Eurolygos diena“ sakė T.Bulotas. – Lukas žinojo, kad jo vaidmuo bus kitoks nei Kaune.

Tačiau Lukas nepanikuoja. Calathesui, kaip ir bet kokiam žaidėjui, sunku išlaikyti tokį ritmą visą sezoną. Lukas laukia savo šanso ir juo bandys pasinaudoti.“

Daug prisidėjo ir tai, kad dėmesį L.Lekavičiui parodė „Panathinaikos“ treneris Xavi Pascualis.

Katalonas neapibrėžė, kiek minučių gaus N.Calatheso dubleris – 5 ar 20. Bet kai kalbame apie pagrindinių žaidėjų dublerius, žaidimo laikas neprognozuojamas: priklauso nuo N.Calatheso pasirodymo, jo nuovargio ir varžovo.

„Lukas priėmė tą vaidmenį. Jam niekas nepasakė, žais 5 ar 20 minučių. Nemanau, kad tai būtų keitę jo sprendimą. Juolab jau dabar jis pakankamai ramus – tiesiog dirba ir laukia šanso“, – tikino T.Bulotas.

Agentas siūlo nepamiršti, kad į „Panathinaikos“ L.Lekavičius atvyko po čiurnos traumos, dėl kurios praleido Europos čempionatą ir negalėjo tinkamai pasiruošti sezonui.

„Bet kaip jam pavyko prisitaikyti Atėnuose... Jis yra superpatenkintas“, – pasakojo T.Bulotas.

Visą pokalbį su L.Lekavičiaus agentu galite žiūrėti 24sek laidoje „Eurolygos diena“.

VIDEO: „Eurolygos diena“: milijono eurų vertas Šaras, nustebinęs dėmesys L.Lekavičiui ir drąsi prognozė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius