Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 23

Grumtynes su Jonu Valančiūnu su šypsena menantis ukrainietis į Kauną atvyko keršyti lietuviams

Vėlų ketvirtadienio vakarą Krasnodaro „Lokomotiv“ vidurio puolėjas Kirilas Fesenka blaškėsi Vilniaus oro uosto prieigose. „Gal žinai, kur stovi „Žalgirio“ autobusas?“ – klausė 28 metų 212 cm ūgio krepšininkas. Kauno „Žalgirio“ baudos aikštelėje penktadienį jis susigaudys kur kas geriau. Tą ukrainietis jau įrodė Europos čempionate, kai dominavo po Lietuvos rinktinės krepšiu.
Jonas Valančiūnas ir Kirilas Fesenka
Jonas Valančiūnas ir Kirilas Fesenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tą pirmąjį Europos čempionato vakarą Rygoje, kai Lietuvos nacionalinė komanda buvo per plauką nuo didžiulės sensacijos ir palaužė Ukrainą tik 69:68, K.Fesenka per 26 minutes pelnė 19 taškų ir atkovojo 11 kamuolių.

Te nesupyksta Jonas Valančiūnas, bet Ukrainos „centras“ baudos aikštelėje išdarinėjo, ką norėjo.

Kuo čia dėta Lietuvos rinktinė? Bent penki nacionalinės komandos nariai stos į kovą su „Lokomotiv“ antrajame Eurolygos ture. Penktadienį 19 val. 45 min. „Žalgiris“ namuose priima Krasnodaro klubą.

Galbūt K.Fesenkos pasisakymai gali nuskambėti arogantiškai, tačiau neapsigaukite – tai tiesiog linksmų plaučių vyrukas.

– Tas pirmasis Europos čempionato mačas su Lietuva vos nesibaigė beprotiška ukrainiečių sensacija. Gal atvykote bent kiek atkeršyti lietuviams? – 24sek.lt juokais paklausė K.Fesenkos.

– Galbūt (Šypsosi.). Tai buvo puikus mačas. Tai buvo mano ir Valančiūno kova. Buvo labai smagu. Pralaimėjome tik vienu tašku. Tikiuosi suduoti atsaką Seibučiui, Javtokui ir kitiems vyrukams (Šypsosi.).

– Ar po tų rungtynių bent įsivaizdavote, kad Lietuvos rinktinė galėtų nužygiuoti net iki finalo?​

– Taip! Mes tą vakarą sužaidėme labai gerą mačą. Jei būtume taip žaidę ir kitose rungtynėse, būtume pasirodę daug geriau. Lietuva visada turėjo gilias krepšinio tradicijas. Jie visada buvo stiprūs ir visada kovojo. Ir nesvarbu, kas atstovaudavo nacionalinei komandai.

– Jau grūmėtės po krepšiu su Robertu Javtoku ir Pauliumi Jankūnu Rygoje. Kokie tai aukštaūgiai?

– Jie žaidžia kontaktinį, grubų krepšinį. Visi žinome Javtoką. Jį stebėjau dar būdamas vaikas. Jankūnas gerai pataiko iš toli. „Žalgiris“ turi tikrai gerą priekinę liniją.

VIDEO: Kirilo Fesenkos ir Jono Valančiūno mikrodvikova Europos čempionate

– Kokie bus pagrindiniai veiksniai, galintys nulemti pergalę Kaune?

– Turėsime žaisti kietai. „Žalgiris“ turi puikius fanus, kurie stengsis mus išmušti iš vėžių. Žalgiriečiai žais energingą ir labai fizišką krepšinį, o mes turėsime jiems atsakyti tuo pačiu.

Bet puikiai pradėjome sezoną – namuose nukovėme „Panathinaikos“. Dabar turime įrodyti, kad tai nebuvo atsitiktinė sėkmė. Kaune atiduosime visas jėgas, kad įveiktume „Žalgirį“.

– Su kokiomis ambicijomis „Lokomotiv“ pasitinka Eurolygos sezoną?

– Laimėti. Laimėti viską. Niekada nežaidžiu tik tam, kad dalyvaučiau. Noriu laimėti visas rungtynes. Manau, kad mūsų tikslas – VTB lygos finalas ir, galbūt, Eurolygos finalo ketvertas (sako neužtikrintai. – aut.). Pamatysime. Turime gerą komandą, gerą trenerį, esame motyvuoti, alkani ir norime laimėti.

Rungtynių prognozė.
Rungtynių prognozė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius