Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 22

Iš absurdiškos situacijos išsisukęs „Žalgiris“ lemiamas kovas sutiktų sumažintose tribūnose

„Žiūrėk – pamėtei į krepšį ir interviu iškart prašo“, – juokėsi Robertas Javtokas, kai Paulius Motiejūnas grįžo iš trumpo interviu „Eurolygos dienai“. Kauno „Žalgirio“ direktorius dabar gali ramiai bumbsinti kamuolį Madrido „Wizink“ arenoje. Nes jis pasirūpino savo namais – „Žalgirio“ arena, kurioje vos neįvyko didžiulis nesusipratimas.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Real“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Madridas

Vos nenutiko taip, kad „Žalgiris“ istorinio Eurolygos ketvirtfinalio kovas planuotų žaisti ne savo patikimoje namų tvirtovėje, kurioje šį sezoną nebesutelpa 15 tūkstančių žiūrovų.

Vos neįvyko taip, kad per plauką nuo ketvirtfinalio atsidūręs „Žalgiris“ po 19 metų pertraukos į atkrintamąsias grįžtų senutėlėje Kauno sporto halėje ar dar bala žino kur.

Krepšininkams tai būtų smūgis ledo ritulio lazda.

Praėjusių metų pavasarį „Žalgirio“ arenos vadovai patvirtino, kad Kaune 2018-ųjų balandžio 22–28 dienomis vyks pasaulio ledo ritulio I diviziono čempionato kovos.

„Žalgiris“ dar nebuvo įpratęs laimėti ir galvoti apie Eurolygos ketvirtfinalius, tad arenos valdytojai nė neįtarė, kad ledo ritulio čempionato kovos gali kirstis su lemiamais Eurolygos mūšiais.

Mat balandžio 17-ąją startuoja Eurolygos atkrintamosios. Visas rūpestis tame, kad trečiosios ir ketvirtosios ketvirtfinalio rungtynės vyks balandžio 24 arba 25 ir 26 arba 27 dienomis. Tai yra būtent per ledo ritulio pirmenybes „Žalgirio“ arenoje.

Jeigu reguliarusis sezonas finišuotų jau dabar, būtent tomis datomis namuose žaistų „Žalgiris“. Eurolygos atkrintamųjų formatas toks: 1–4 vietas užėmusios komandos namuose žaidžia dvejas pirmąsias rungtynes, po to dvejos kitos žaidžiamos išvykoje, o lemiamas mačas – namie.

Tačiau „Žalgirio“ vadovams pavyko susitarti su ledo ritulio asociacija „Hockey Lietuva“, kuri padėtų žalgiriečiams kritinėje situacijoje.

Mat balandžio 24 ir 26 dienomis čempionato metu kaip tik bus pertrauka, o ledo ritulininkai linkę įsileisti krepšininkus į „Žalgirio“ areną.

„Yra dvi laisvos dienos, į kurias bandysim įsiterpti“, – 24sek Madride sakė P.Motiejūnas.

Preliminariai sutarta, kad balandžio 24 ir 26 dienomis ledo ritulininkai treniruosis Kauno ledo arenoje, o „Žalgirio“ arenoje ant ledo bus paklotas parketas. Lietuvoje viešės Japonijos, Ukrainos, Kroatijos, Estijos ir Rumunijos rinktinės.

Dėl tokių neplanuotų korekcijų „Žalgirio“ arena nesutalpins 15,5 tūkst. žiūrovų. P.Motiejūno teigimu, dėl ledo ir bortų tribūnų talpa sumažės maždaug 1,5 tūkstančio vietų.

„Bet kad ir mažiau vietų, svarbiausia, kad tai namų rungtynės“, – gali atsipūsti P.Motiejūnas.

VIDEO: „Eurolygos diena“: nuostabus klipas apie Kauno pasaką ir stipriausi „Žalgirio“ žaidėjai

Krepšininkai neturėtų sušalti lakstydami ant parketo, pakloto ant ledo. Europoje yra nemažai arenų, kuriose krepšinio rungtynės vyksta ledo ritulio aplinkoje.

Pavyzdžiui, „Žalgiris“ jau žaidė tokioje arenoje prieš „Chimki“. Aikštę supo bortai, už kurių buvo galima matyti sniego ir ledo. Bet nusiskundimų nebūta. Viena tokia arena yra kaimyninėje Latvijoje.

„Žalgirio“ darbuotojai viešėjo Rygoje, kad perprastų visus niuansus ir juos gebėtų pritaikyti susiklosčius aplinkybėms.

P.Motiejūnas 24sek pasakojo, kad nedidelis šaltis gali jaustis, bet įtakos žaidimui tai tikrai neturės.

15min nuotr./Mytiščių arena
15min nuotr./Mytiščių arena

„Ledo ritulio čempionato organizatoriai į mūsų prašymus žiūrėjo draugiškai. Visi supranta, kad tai būtų istorinis įvykis. Kiek mes už ledo ritulį, tiek jie už krepšinį. Derybos vystosi sėkmingai. Parašų dar nėra, bet žodinį susitarimą jau turime“, – tikino P.Motiejūnas.

Visų šių rūpesčių nebus, jeigu „Žalgiris“ iki reguliariojo sezono finišo turnyro lentelėje pakils į pirmąjį ketvertą. Tada žalgiriečiai turės namų aikštės pranašumą ir dvejas pirmąsias rungtynes „Žalgirio“ arenoje žais balandžio 17 arba 18 ir 19 arba 20 dienomis.

Per ledo ritulio čempionatą kauniečiai tada būtų išvykę į priešo teritoriją, o grįžę, jei prireiktų lemiamo penktojo mačo, jau rastų atlaisvintą „Žalgirio“ areną.

Vietą ketvirtfinalyje „Žalgiris“ užsitikrins tuo atveju, jei per tris likusius turus iškovos bent vieną pergalę arba „Maccabi“ ar „Baskonia“ kluptels bent kartą (šių dviejų ekipų tarpusavio dvikovoje „Žalgiriui“ reikia „Baskonia“ pergalės).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius