-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 09

Trileris Kaune: tris kėlinius skrajojęs „Žalgiris“ krito prieš „Fenerbahče“

Kauno „Žalgiris“ (15-10) dar kartą įrodė, kad gali kautis prieš bet ką. Željko Obradovičiaus gimtadienio vos nesugadinę kauniečiai tik 78:85 (24:17, 16:14, 18:21, 20:33) pralaimėjo Eurolygos čempionei Stambulo „Fenerbahče“ (18-7) ekipai.
Brandonas Daviesas
„Žalgiris“ – „Fenerbahče“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sutikimą Kaune stebėjo net 15 238 žiūrovai.

Rungtynes Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pradėjo itin kieta gynyba ir agresyviu puolimu, kurį orientavo per priekinę liniją.

Pirmą tritaškį „Žalgiris“ išmetė tik antrajame kėlinyje ir per pirmus du ketvirčius uždusino „Fenerbahče“ komandos puolimą.

Po ilgosios pertraukos sugrįžę svečiai kilo į „Žalgirio“ arenos šturmą, tačiau net ir po prastos atkarpos kauniečiai laikėsi priekyje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Š.Jasikevičiaus ir Ž.Obradovičiaus emocijų pliūpsniai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Š.Jasikevičiaus ir Ž.Obradovičiaus emocijų pliūpsniai

Vis dėlto lemiamame kėlinyje „Fenerbahče“ parodė čempionišką žaidimą, surakino aikštės šeimininkų puolimą ir paskutinėmis minutėmis įrodė pranašumą. Ši pergalė užtikrino turkams vietą atkrintamosiose varžybose.

Ketvirtojo kėlinio rezultatas – iškalbingas. Svečiai 10-ties minučių atkarpą laimėjo net 33:20. Per šį kėlinį „Fenerbahče“ pelnė daugiau taškų nei per pirmąją rungtynių pusę.

VIDEO: Š. Jasikevičiaus komentaras po pralaimėjimo „Fenerbahče“

Turkijos komanda neklydo prie baudų metimo linijos ir pataikė visas 25 baudas, žalgiriečiai realizavo 19 iš 22 (86 proc.).

„Žalgiris“ metė tik 10 tritaškių (pataikė 5, 50 proc.), „Fenerbahče“ iš toli atakavo 18 kartų (pataikė 8, 44 proc.).

Kauniečių lyderis Kevinas Pangosas buvo uždarytas ir pirmuosius savo taškus pelnė tik trečiajame kėlinyje. Vis dėlto kanadietis surinko 14 taškų.

„Žalgiriui“ vis dar negalėjo padėti po traumos ir ligos neatsigavęs Beno Udrihas.

VIDEO: Karštas A.Milaknio komentaras: „Stengėmės, kiek galėjom“

Žalgiris“: P.Jankūnas 15 (5 atk. kam.), K.Pangosas 14 (4 rez. perd.), V.Micičius 11 (4/9 dvit., 5 rez. perd.), B.Daviesas 10 (1 atk. kam.), A.White'as 9, A.Milaknis 6 (5 atk. kam.), P.Valinskas ir E.Ulanovas (4 atk. kam.) po 4, A.Toupane'as 3, A.Kavaliauskas 2.

Fenerbahče“: L.Datome 16, K.Sloukas 15 (5 rez. perd.), J.Vesely 13, N.Kaliničius 12, J.Thompsonas 11.

VIDEO: Pristabdytas K.Pangosas: „Prieš tokias komandas negali būti tokių duobių“
VIDEO: Ž. Obradovičiaus komentaras po laimėjimo prieš „Žalgirį“

Rungtynių eiga. Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Fenerbahče“ 78:85 (24:17, 16:14, 18:21, 20:33)

Ketvirtas kėlinys. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“

40 min. Paskutinę minutę aikštės šeimininkai dar bandė gelbėtis, tačiau nesėkmingai.

39 min. K.Slouko tritaškis padidino „Fenerbahče“ atotrūkį iki 6 taškų – 71:79.

38 min. Kiek aistrų! Teisėjai galiausiai sušvilpė pražangą J.Vesely, o tai išgelbėjo „Žalgirį“ nuo tritaškio – 69:74.

37 min. N.Kaliničius įsmeigė labai skaudų tritaškį, į jį dėjimu atsakė B.Daviesas – 69:72.

36 min. „Žalgiris“ pradėjo rimtai strigti puolime. K.Sloukas sumetė tris baudų metimus – 65:69.

35 min. Fantastiškas J.Vesely dėjimas po N.Kaliničiaus perdavimo išvedė „Fenerbahče“ į priekį – 65:66.

34 min. K.Pangosas pataikė ir tritaškį, kuris vėl kiek truktelėjo aikštės šeimininkus į priekį – 65:62.

33 min. Lygu. J.Thompsono metimas nubraukė viską, ką „Žalgiris“ turėjo ilgą laiką. Tiesa, neilgam, mat K.Pangosas prasiveržimu sudraskė varžovų gynybą ir pelnė du taškus su pražanga – 62:60.

32 min. J.Thompsonas pelnė du taškus su pražanga, nors iki atakos laiko pabaigos buvo likusios vos kelios sekundės – 60:58.

31 min. K.Pangosas pataikė akrobatinį dvitaškį, tačiau K.Sloukas įšovė iš toli – 60:55.

Trečias kėlinys. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ 58:52 (24:17, 16:14, 18:21)

30 min. A.White'as pabėgo nuo varžovo, gavo V.Micičaus dovanėlę ir įkrovė iš viršaus.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Šarūno Jasikevičiaus smulkmenų prioritetizavimą galima įvertinti spyriu į LED reklamą. Tiek kainavo vien tai, kad Edgaras Ulanovas nesutrukdė Luigi Datomei priimti kamuolio ant ūso ir tą darė ne būdamas priekyje „Fenerbahče“ puolėjo, o už jo nugaros. Laimei, L.Datome nusimetė kamuolį kitam žaidėjui, tad sveika liko ir LED reklama, ir E.Ulanovo kailis. Prieš tai tokia klaida su L.Datome vietos aikštėje vos nekainavo A.Milakniui. Tai yra Šaro detalės.

29 min. J.Thompsono dėjimas nukirpo aikštės šeimininkų persvarą iki minimumo, bet trys taiklūs A.White'o baudų metimai iš eilės grąžino ramesnį gyvenimą kauniečiams – 56:52.

27 min. „Fenerbahče“ įsižaidė puolime, tačiau „Žalgiris“ laikėsi priekyje – 53:48.

26 min. Pagaliau pirmuosius savo taškus pelnė ir K.Pangosas – 49:44.

25 min. A.Milaknis pataikė sunkų tritaškį, kurio kauniečiams reikėjo kaip oro. L.Datome pataikė du baudų metimus, o kitoje aikštės pusėje P.Jankūnas įvertė du taškus su pražanga – 47:40.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Koks reikalingas šitas Milo metimas! „Fenerbahče“ gynyba, atrodė, jau buvo išgliaudžiusi žalgiriečių puolimą. Sunerimęs Šaras prašė minutės pertraukėlės ir bandė įnešti energijos pakeldamas nuo suolo nulinį Keviną Pangosą. Bet tą reikalingą pliūpsnį davė A.Milaknis, po tritaškio dar nužvelgęs savo auką, kuri darė viską, kad to taiklaus metimo nebūtų. „Žalgiris“ per 24 mintues išmetė tik keturis tritaškius ir pataikė tris.

24 min. N.Melli tritaškis sumažino „Žalgirio“ pranašumą vos iki 3 taškų – 41:38.

Per kiek daugiau 3 minutes kauniečiai sukrapštė vos 1 taškelį.

22 min. Antras kėlinys prasidėjo aistromis. V.Micičius nubaustas pražanga puolime, tačiau Š.Jasikevičius nebuvo linkęs sutikti su tokiu sprendimu – 41:33.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

„Žalgirio“ arenoje rungtynes stebi net 15 238 žiūrovai. Iki Eurolygos rungtynių visų laikų lankomumo rekordo čia pritrūko labai nedaug. Šį sezoną 15 480 žmonių stebėjo žalgiriečių mūšį su Pirėjo „Olympiakos“.

Antras kėlinys. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ 40:31 (24:17, 16:14)

20 min. Laisvas likęs L.Datome pataikė tritaškį, V.Micičius puikiu prasiveržimu pelnė du taškus, o kėlinį taikliais baudų metimais uždarė J.Vesely.

19 min. Nors varžovai porą kartų surado progų pelnyti taškus,„Žalgiris“ arklių nestabdė – 38:26.

18 min. Brandonas Daviesas sugrūdo kamuolį iš viršaus per varžovą ir vėl ant kojų pastatė visą areną – 36:24.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

„Žalgirio“ sirgaliai šiandien kaip reta aktyvūs jau pirmoje rungtynių pusėje. Atrodo, jie greitai pagavo ritmą ir supranta mačo svarbą. Žalgiriečiai tikrai jaučia tokį užnugarį – tai po taiklių metimų, kurie gali sukelti supertriukšmingą „Žalia balta! Žalia balta!“, tai po abejotinų teisėjų sprendimų, kai švilpimas nustelbia net šokėjų pasirodymo melodiją. Tai turbūt kol kas geriausia atmosfera „Žalgirio“ arenoje šį sezoną.

17 min. Daug kietos kovos ir aktyvi gynyba suraizgė abiejų komandų puolimą – 32:22.

14 min. V.Micičius taip pat įšovė iš toli, kauniečiai įgijo jau dviženklę persvarą. Du mesti „Žalgirio“ tritaškiai ir abu jie taiklūs – 32:20.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Kokia emocijų bomba Kaune ir ją sprogdina Artūras Milaknis! Štai taip sutinkamas pirmas išmestas ir tuo pačiu pirmas taiklus „Žalgirio“ tritaškis šį vakarą, kurio reikėjo laukti 13 minučių. Željko Obradovičius spjaudosi keiksmais ir prašo minutės pertraukėlės. „Žalgiris“ atlaikė „Fenerbahče“ šturmą.

13 min. Artūras Milaknis! Snaiperis gavo pirmą gerą progą išmesti tritaškį ir iškart ja pasinaudojo – 29:20.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Kevinui Pangosui „Fenerbahče“ nėra pats parankiausias varžovas ir rungtynės jam kol kas sunkios. Po tuščių 7 minučių Šaras pasodino kanadietį ant suolo ir piktai paauklėjo. Kantriai išklausęs trenerio pamokslą K.Pangosas sutiko su pastabomis ir atsisėdo į savo vietą. Prieš tai Šaras paglostė savo lyderio galvą ir trinktelėjo per užpakalį, kad kitąkart pakilęs nuo suolo būtų rezultatyvesnis ir sumaniau vadovautų komandai.

12 min. Kėlinį dvitaškiu su K.Pangoso pražanga pradėjo J.Vesely, o P.Valinskas paskutinę atakos laiko sekundę pataikė akrobatinį dvitaškį – 26:20.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Daug aštuonetų po pirmojo kėlinio: taškais pasižymėjo jau aštuoni žalgiriečiai, o „Žalgiris“ pataikė 8 dvitaškius iš 10 ir visas 8 baudas. Žaliai balti dar nemetė nė vieno tritaškio. Įdomu, kad abi komandos dar neatkovojo nė vieno kamuolio puolime.

Pirmas kėlinys. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ 24:17

10 min. Kokios gi rungtynės be A.White'o dėjimo! Dvitaškį pridėjo V.Micičius, o paskutinę sekundę gražią atkarpą apkartino M.Guduričiaus dvitaškis.

9 min. Vos aikštėje pasirodęs P.Valinskas iškart surengė puikų reidą ir pataikė iš toli. Tiesa, B.Wanamakeris pataikė iš toli – 20:15.

7 min. L.Datome nutraukė nesėkmingų „Fenerbahče“ atakų seriją – 18:10.

6 min. „Žalgiris“ ginasi nuostabiai, „Fenerbahče“ dūsta puolime – 16:7.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Šeštąją minutę „Žalgiris“ pirmą kartą atakavo ne iš baudos aikštelės, bet taiklumas nesikeičia – jis šimtaprocentinis. Tikslą pasiekė visi penki pirmieji dvitaškiai ir visos šešios baudos. Šaras patenkintas, nes veikia ir gynyba.

5 min. B.Daviesas ir P.Jankūnas sumetė baudų metimus, visus kauniečių taškus kol kas rinko aukštaūgiai – 14:7.

Aikštės šeimininkai pataikė visus 4 dvitaškius ir visus 6 baudų metimus.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

„Žalgirio“ planas rungtynių pradžioje aiškus – versti taškus per baudos aikštelę. Visi 10 žalgiriečių taškų per keturias pirmąsias mačo minutes buvo pelnyti metimais iš po krepšio, dėjimais arba baudų metimais po baudos aikštelėje išprovokuotų pražangų. Željko bando reaguoti keldamas nuo suolo Jasoną Thompsoną.

4 min. N.Kaliničius smeigė tritaškį, du baudų metimus realizavo K.Sloukas, o „Žalgirio“ taškų kraitį pildė P.Jankūnas – 6:7.

2 min. Brandonas Daviesas! Puikus E.Ulanovo perdavimas ir galingas amerikiečio dėjimas – 4:2.

1 min. Pirmuosius rungtynių taškus baudų metimais surinko N.Melli, tačiau puikiai po krepšiu sužaidęs B.Daviesas atsakė varžovams – 2:2.

Starto penketai:

„Žalgiris“: K.Pangosas, A.Toupane'as, E.Ulanovas, P.Jankūnas, B.Daviesas.

„Fenerbahče“: K.Sloukas, N.Melli, J.Nunnally, N.Kaliničius, A.Duverioglu.

VIDEO: „Eurolygos diena“: A.Toupane'o santykiai su Šaru ir Željko karjeros įdomybės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius