Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 10

Kauno „Žalgiris“ išvykose – velniškai netaiklus ir su minusiniu Mantu Kalniečiu

Kauno „Žalgirio“ stovykloje daug smagesnės nuotaikos nei po išvykos rungtynių su „Lokomotiv“ ar „Panathinaikos“. Į „Top 16“ jau patekęs „Žalgiris“ su „Barcelona“ susitiks jau nusimetęs spaudimo naštą. Ar tai padės pataisyti liūdną statistiką išvykose?
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | „Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“ | 22:00 | Barselona

Abi komandos jau yra užsitikrinusios vietas kitame etape, tačiau dar gali pakilti C grupėje. Pergalę iškovojusi „Barcelona“ užsitikrintų bent jau antrą vietą grupėje.

Šeimininkai turės ir psichologinį pranašumą. Ispanai nesibaimins žalgiriečių, nes nugalėjo juos jau 14 kartų iš eilės. Pastarąjį kartą Kaune katalonai šventė pergalę 85:78.

Išvykose – blankus Mantas Kalnietis

Kauno „Žalgiris“ išgąsdinti varžovus gali tik stipriai pagerinęs žaidimą, nes kol kas komanda išvykose renka vos po 60 taškų. Pagal šį rodiklį „Žalgiris“ yra Eurolygos dugne.

„Išvykoje reikia atrodyti kaip įmanoma solidžiau, nepasiduoti per anksti. Tai man dabar svarbiausias dalykas. Bandau komandą tam nuteikti“, – prieš išvykstant į Barseloną kalbėjo Gintaras Krapikas.

Toliau nuo namų aikštės kontrolę praranda ir Mantas Kalnietis, kurio naudingumo balas išvykose yra minusinis. Įžaidėjas yra komandos lyderis pagal skirstomus perdavimus (3,9), bet pirmauja ir pagal klaidas (2,6).

Mantas Kalnietis šį sezoną stringa išvykose. Įžaidėjas renka vos po 1,8 taško (2/12 dvitašk., 1/8 tritašk.) ir atlieka tris rezultatyvus perdavimus, uždirbdamas -1 naudingumo balą. Namų rungtynėse M.Kalnietis pelno po 11,5 taško (11/19 dvitašk., 8/21 tritašk.) ir atlieka po 4,8 rezultatyvaus perdavimo. 

Vienintelis rodiklis, pagal kurį „Žalgiris“ pranoksta „Barcelona“ ekipą, yra atkovoti kamuoliai – 35,9 prieš 33,9. Prie to labiausiai prisideda Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas.

„Barcelona“ prieš „Žalgirį“
82,5 Taškai 66,6
33,9 Atkovoti kamuoliai 35,9
19,1 Rezultatyvūs perdavimai 15,9
6,9 Perimti kamuoliai 5,9
3,5 Blokai 1,6
10,1 Klaidos 16,1
53,1 % Dvitaškiai 48,2 %
39,2 % Tritaškiai 33,8 %
73,5 % Baudos 77,9 %

Šansas Martynui Pociui

Rungtynėse su Klaipėdos „Neptūnu“ traumą patyrė ir ketverias rungtynes praleis Renaldas Seibutis. 30 metų 196 cm ūgio krepšininkui lūžo kairės rankos bevardis pirštas.

„Barcelona“ Eurolygoje daro mažiausiai klaidų (10,1).

Šį sezoną Eurolygoje R.Seibutis per 22 minutes pelno vid. 7,6 taško (50 proc. dvit., 38,5 proc. trit., 80 proc. baud.), atkovoja 2,4 kamuolio ir atlieka 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Jo vietą aikštėje turėtų užimti Martynas Pocius, kuris pastarąsias dvejas rungtynes praleido ant suolo. R.Seibutis Klaipėdoje nežaidė nuo trečio kėlinio, tačiau M.Pocius vis tiek liko ant suolo.

„Nebuvo taip, kad specialiai jam nedaviau žaisti. Tiesiog buvo tokia situacija, kad buvome sudėtingoje padėtyje. Nė vienas treneris visais dvylika žaidėjų nepasitiki vienodai. Kažkam, be abejo, tų minučių nebuvo“, – kalbėjo G.Krapikas.

Įdomūs faktai:

Kauno „Žalgiris“

  • Mantas Kalnietis šį sezoną stringa išvykose. Įžaidėjas renka vos po 1,8 taško (2/12 dvitašk., 1/8 tritašk.) ir atlieka tris rezultatyvus perdavimus, uždirbdamas -1 naudingumo balą. Namų rungtynėse M.Kalnietis pelno po 11,5 taško (11/19 dvitašk., 8/21 tritašk.) ir atlieka po 4,8 rezultatyvaus perdavimo. ​
  • Brockas Motumas geriau žaidžia išvykose, nei namuose. Australas išvykose renka po 13,3 taško ir atkovoja 6 kamuolius, namuose – pelno vos po 5 taškus ir atkovoja 3,5 kamuolio.
  • Martynas Pocius ir Carlosas Arroyo buvo komandos draugai Stambulo „Galatasaray“ ekipoje.
  • Martynas Pocius ir Ante Tomičius buvo komandos draugai Madrido „Real“.
  • Šarūnas Jasikevičius keturis sezonus žaidė „Barcelona“ ekipoje.
„Orakulo“ prognozė
„Orakulo“ prognozė

„Barcelona“

  • „Barcelona“ prieš „Žalgirį“ laimėjo 14 kartų iš eilės, bendras pergalių ir pralaimėjimų santykis yra 19:1 ispanų naudai. Vienintelį kartą „Žalgiris“ nugalėjo „Barcelona“ 2004 metų lapkritį 102:98.
  • Juanas Carlosas Navarro žaisdamas su „Žalgiriu“ pasiekė karjeros naudingumo balą (35 balai 2006 metų lapkritį) ir rezultatyvumo rekordą (32 taškai 2006 metų vasarį).
  • J.C.Navarro visų laikų istorijoje Eurolygoje kartu su Jorge Garbajosa yra šeštas pagal perimtus kamuolius (224).
  • „Barcelona“ Eurolygoje daro mažiausiai klaidų (10,1).
  • Justinas Doellmanas Eurolygoje pataikė 23 baudos metimus iš eilės.
  • Shane'as Lawalis ketverias rungtynes iš eilės blokuoja bent vieną metimą.
  • Ante Tomičius šešerias rungtynes iš eilės pelnė dviženklį taškų skaičių.
  • Alexas Abrinesas septynerias rungtynes iš eilės pataikė bent vieną tritaškį.
  • A.Abrinesas pataikė 12 baudos metimų iš eilės.
  • Tomašas Satoransky penkerias rungtynes iš eilės perėmė bent po vieną kamuolį.
Eurolygos C grupė
Komanda Pergalės ir pralaimėjimai
1. „Barceloina“  6/2
2. Krasnodaro „Lokomotiv“ 6/2
3. Atėnų „Panathinaikos“ 4/4
4. Kauno „Žalgiris“ 4/4
5.  Zeliona Guros „Stelmet“ 2/6
6. Izmiro „Karšiyaka“ 2/6
„Orakulo“ statistika
„Orakulo“ statistika 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius