Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 30

Lemiamam spurtui „Žalgirį“ įkvėpęs A.White'as: herojiška 4 taškų istorija

Viskas prasidėjo nuo žmogaus, kuris, logiškai, turėjo nežaisti šių rungtynių. Aaronas White'as išniro iš baudos aikštelės ir saugodamas Brandono Davieso užnugarį, su visomis mėsomis krovė kamuolį iš viršaus. Tai buvo fantastiško spurto 16:0 pradžia, kuri nuginklavo geriausią Eurolygos komandą.
Aaronas White'as
Aaronas White'as / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

A.White'as turėtų užpatentuoti savo vardo oro linijas. Būtent ore jis netrukus išprovokavo nesportinę pražangą, kai Willas Clyburnas tik laikydamas žalgiriečiui už rankos galėjo sustabdyti varžovą.

Dar prieš 5 dienas A.White'as vartėsi ant parketo iš skausmo, kai Žygimantas Skučas užgriuvo jam ant čiurnos. Šarūnas Jasikevičius manė, kad ilgam prarado savo smogiamojo penketo žaidėją. Tačiau visą savaitę nesitreniravęs amerikietis rungtynių išvakarėse pabandė sportuoti, iškentė skausmą ir pasiprašė žaisti.

„Šiek tiek skaudėjo, bet turėjau keletą laisvų dienų ir jaučiausi gerai, kad galėčiau treniruotis. Labai norėjau padėti komandai. Nežaidžiau ilgai, bet manau, kad po pertraukos daviau komandai energijos. Aš tuo kaskart noriu padėti komandai“, – po rungtynių skausmo čiurnoje nesureikšmino A.White'as, su gydytojo pagalba nusivyniojęs čiurnos įtvarus.

Jis ant parketo praleido tik 10 minučių, bet tapo lemiamo spurto iniciatoriumi. „Žalgiris“ patiesė CSKA.

„Puiki visos komandos pergalė. Daug kas žengė į priekį. Treneris visą savaitę maldavo, kad apsigintume ir neleistume jiems įmesti 80 taškų. Pavyko ir laimėjome“, – po pergalės 85:73 sakė Aaronas White'as, iš viso pelnęs tik 4 taškus.

Bet kokie tai buvo taškai...

– Ketvirtajame kėlinyje spurtavote 16:0. Kas lėmė tokią galingą atkarpą?

– Gynyba. Tai buvo, ko gero, geriausia mūsų gynyba šį sezoną. Tai buvo labai svarbus momentas ir todėl laimėjome.

– Tai kas lėmė tokią stebuklingą gynybą?

– Mes laikėmės trenerio plano. Skirtingais momentais gynėmės skirtingai. Buvome labai susitelkę ir išlikome tvirti. Buvome vieningi.

– Jau ne sykį „Žalgiris“ po pertraukos neišlaikydavo persvaros po ilgosios pertraukos, bet šįkart atstovėjote. Kas buvo kitaip nei anksčiau?

– Vėlgi, gynyba. Jeigu prisimintume kitas rungtynes, mes vėliau nebesulaikydavome varžovų. Šįkart buvo kitaip.

– Ar tai reiškia, kad komanda auga?

– Taip. Tikiuosi. Dar liko vienerios rungtynės ir mums reikia žaisti geriausią savo krepšinį. Turime išlikti vieningi ir kautis.

– Tai buvo rekordinė sirgalių minia – 15 525 žiūrovai. Koks jausmas žaisti tokioje atmosferoje?

– Aš juos dievinu. Čia žaisti ypatinga. Tai ypatingas sezonas. Esu labai dėkingas visiems sirgaliams, kurie visus metus nuostabūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius