Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 29

Lietuvos metų krepšininkas pagal 24sek – Jonas Mačiulis

Lietuvos krepšinio sirgaliai, 24sek žurnalistai ir du krepšinio ekspertai ger iausiu 2015 metų Lietuvos krepšininku išrinko puolėją Joną Mačiulį.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Už Joną Mačiulį balsavo net 46 procentai visų apklausoje dalyvavusių 24sek. skaitytojų. 

1713 balsų iš 3747 galimų surinkęs J.Mačiulis įtikinamai aplenkė savo konkurentus – Joną Valančiūną (18 proc.), Mindaugą Kuzminską (16 proc.), Paulių Jankūną (13 proc.) ir Donatą Motiejūną (7 proc.).

30 metų J.Mačiuliui 2015-ieji buvo iš tiesų įspūdingi. Su Madrido „Real“ klubu jis tapo Ispanijos čempionu ir Karaliaus taurės laimėtoju, triumfavo Eurolygoje ir Tarpžemyninės taurės turnyre, o su rinktine iškovojo „Eurobasket 2015“ sidabrą bei pateko tarp 5 geriausių turnyro žaidėjų.

Tiesa, 24sek kalbintų specialistų – Rūtenio Paulausko ir Šarūno Sakalausko – nuomonės dėl geriausio Lietuvos krepšininko išsiskyrė.

Š.Sakalausko nuomone, geriausias krepšininkas turėtų būti P.Jankūnas: „Visų pirma, jis yra svarbus Lietuvos rinktinės žaidėjas. Tai rodo jo ne tik kaip krepšininko kokybę, bet ir žmogiškumą bei sugebėjimą sutelkti komandą. Jis taip pat yra Kauno „Žalgirio“ lyderis.“

Vis dėlto, R.Paulausko teigimu, svarbesnis rinktinės žaidėjas buvo J.Mačiulis.

„Pasirinkimą lėmė jo žaidimas rinktinėje. Be jo turbūt nebūtumėme pasiekę tokių aukštumų Europos čempionate. Tai daug ką pasako. Aišku, ir jo populiarumas, įvaizdis visai kitoks formavosi. Tiek žmonės, tiek mes visi matome, koks jo indėlis šiemet buvo“, – teigė R.Paulauskas.

Vieningi balsuodami nebuvo ir 24sek žurnalistai, tačiau 3 iš 5 pirmąją vietą skyrė J.Mačiuliui. Taigi skaitytojų, mūsų ir R.Paulausko balsai lėmė, kad J.Mačiulis tapo geriausiu 2015 metų šalies krepšininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius