-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 12 05

Žinutę nuo Kalėdų senio perdavęs Šaras laukia dar vieno „Žalgirio“ fejerverko

FIBA langą pravėręs Šarūnas Jasikevičius įšoko į Kalėdų senelio namus. „Jeigu buvot geri, sakė, visi gausit dovanų“, – šypsojosi Šaras. Su šeima Laplandiją savaitgalį aplankęs Kauno „Žalgirio“ treneris, galima nuspėti, pats dovanų prašė dar vieno jo auklėtinių fejerverko gruodį. Pernai žalgiriečiai penkių pergalių iš eilės serija kaip tik tokiu metu padėjo stiprų pamatą kelionei finalo ketverto link. Bet sušlapinti „Žalgirio“ ruošiamą paraką bandys Pirėjo „Olympiakos“ klubas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Olympiakos“ | 20:00 | Kaunas

Kol viso pasaulio rinktinės grūmėsi planetos pirmenybių atrankoje, žalgiriečiai gavo pustrečios laisvos dienos ir galėjo prasiblaškyti po pirmojo Eurolygos sezono trimestro.

„Žaidėjai turėjo laiko prasivalyti galvas. Po to turėjome sunkių treniruočių. Žiūrėsime, ar tai duos rezultatų, bet padarėme daugmaž tai, ko norėjome. Tik Jankūno dar neišgydėme. Teks be jo kovoti“, – rungtynių su Pirėjo „Olympiakos“ išvakarėse žurnalistams sakė Šarūnas Jasikevičius.

Paulius Jankūnas pluša „Žalgirio“ arenoje, kasdien daro vis daugiau, bet įplyšusio vidinio užtvaros raumens trauma sunkiai kontroliuojama.

Traumuoto kapitono aikštėje laukiama kitą savaitę, kai žalgiriečiai pakuosis krepšius kelionei į Miuncheną.

Šarūnas Jasikevičius su vyrais raitojasi rankoves. Į Kauną atvyksta Pirėjo „Olympiakos“ klubas, kuris į savo taupyklę įsidėjo 6 pergales per 10 rungtynių.

Gruodį žalgiriečiai sužais paskutinę 5 rungtynių atkarpą ir užbaigs pirmąjį Eurolygos ratą. Pernai tokiu pat metu „Žalgiris“ laimėjo penkiskart paeiliui ir prieš Naujuosius susprogdino tikrą fejerverką, įsiverždamas į geriausių Eurolygos klubų ratą.

Šiemet Š.Jasikevičius tikisi kažko panašaus. Iki sprogimo trūksta nedaug, bet treneris įžvelgia didžiausią komandą prilaikantį inkarą.

– Kokie pagrindiniai rungtynių su „Olympiakos“ akcentai?

– Žinote, žaidžiame prieš tikrai kietą komandą, kuri turi puikų čempionišką mentalitetą. Svarbiausia jiems tuo nenusileisti: kova ir aistra. Nemanau, kad mums to trūksta, bet žaidžiant su „Olympiakos“ tai ypač svarbu.

Stengsimės apsunkinti gyvenimą jų lyderiams. Jie vis tiek pridarys mums problemų – čia visiems pridaro. Bet reikia, kad jie dirbtų kuo sunkiau.

VIDEO: Į Kauną atvykęs Davidas Blattas prisiminė lietuviškas šaknis

– Kas dabar yra „Olympiakos“ lyderiai? Anksčiau tai buvo Vassilis Spanoulis ir Giorgos Printezis.

– Manau, kad lyderiai tie patys ir žaidimas sukasi aplink Spanoulį bei Printezį, o kiti žaidžia iš jų. Aišku, kitus reikia gerbti. Vienas tų faktorių gali būti Zachas Leday'us, nes įmeta daug lengvų taškų, nubėga ant greito, atsikovoja, o jo aktyvumas yra aukščiausio lygio.

Jie turi ir aibę metikų, į gerą formą grįžta Strelniekas. Tai yra puiki komanda.

VIDEO: Šaras perdavė Kalėdų senio linkėjimus ir išskyrė žalgiriečių problemą

– Kai su „Olympiakos“ žaidėte pastarąjį kartą, komandą treniravo Ioannis Sfairopoulas. Ką į žaidimą įnešė Davidas Blattas?

– Sunku pasakyti.

Galvoju, jie buvo lėtesni. Williamsas-Gossas ir Leday'us pridėjo jiems greito puolimo.

Žaidimo braižas kažkiek tikrai kitoks. Bet vėl viskas sueina į tą patį: Printezio centravimas ant jo bloko, Spanoulio du prieš du su jo didžiule galimybe išprovokuoti pražangas ir nuspręsti rungtynes.

Čempioniškas klubas.

– Williamsas-Gossas yra vienas tų žaidėjų, kuriais vasarą domėjosi „Žalgiris“.

– Tokia mūsų dalia. Atėjo, permušė kažkas ir viskas.

– Kol Pauliaus Jankūno nėra komandoje, Aaronui White'ui teko daugiau žaidimo laiko. Kaip vertinate amerikiečio indėlį netekus kapitono?

– Neblogai.

Bet kaip komanda, mes turime daryti mažiau gynybinių klaidų. Gynybinės klaidos mums kainuoja aibę taškų. Jei pagerintume gynybą, ką akcentuojame ir žiūrime, tikrai, manau, turėtume galimybę pasiekti kokią pergalių seriją ar labiau užsikabinti už aštuntuko.

Be gynybos mes neturime daug šansų.

Kaip komanda, mes padarome labai daug psichologinių klaidų. Kas blogiausia, kad jas daro ne naujokai. Man tai labai nepatinka.

2-3-4 metus sistemoje praleidę žaidėjai turi būti vieni iš tų, ant kurių turėtume kabintis. Jie turi būti patys solidžiausi mūsų žaidėjai. Bet ne viskas pavyksta, kaip mes galvojame.

Mums trūksta Pauliaus. Gynyba nėra tik greitis, šoklumas ar kažkas. Daug lemia kalbėjimas, bendravimas. Tokio lyderio kaip Paulius, mums tikrai trūksta aikštėje. Jis gali ir užrėkti, ir laiku susikeisti. Daryti dalykus, kuriuos moka daryti tik veteranai.

Tikrai jaučiasi, kad jo trūksta.

– Pernai „Žalgiriui“ stiprų pamatą padėjo penkių pergalių seriją. Ar matosi požymių, kurie šiemet leistų tikėtis kažko panašaus?

– Jei pagerintume gynybą, tikrai turėtume galimybę iškovoti daugiau pergalių.

Po pirmų 10 rungtynių, mūsų puolimo skaičiai tikrai neblogi: ir efektyvumas, ir agresija. Bet gynyboje mes kažkur tikrai nepadirbame. Ir kaip treneriai, ir kaip žaidėjai.

Negalime eiti smarkiai į priekį padarydami didesnius pakeitimus gynyboje, nes neįvykdome bazinės sistemos pagrindų.

Atrodo, ja žaidžiame panašiai keletą metų, bet nelabai...

VIDEO: „Eurolygos diena“: sąsajų su Tanoka turintis B.Daviesas – geriausias „Žalgirio“ centras po Sabo?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius