Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 30

Neįprastas prašymas Kauno pasų kontrolėje: „Žalgiris“ spaudžiamas į kampą

„Žinote, mums labiau reikia pergalės“, – priėjęs prie Kauno oro uosto pasų kontrolės posto, išgirdo Maskvos CSKA kapitonas Viktoras Chriapa.
Šarūnas Jasikevičius, Andrejus Voroncevičius ir Paulius Jankūnas
Šarūnas Jasikevičius, Andrejus Voroncevičius ir Paulius Jankūnas / „Scanpix“ nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – CSKA | 20:00 | Kaunas

Kaunas pulsuoja „Žalgiriu“. Penktadienį sausakimša „Žalgirio“ arena stebės savo herojų ir Maskvos CSKA susirėmimą, kuriame žaliai baltiems labai reikalinga pergalė.

Nesulaukę „Maccabi“ pagalbos iš Vitorijos, žalgiriečiai privalo laimėti bent vienerias iš dvejų likusių rungtynių, kad išsikapstytų iš aštuntos pozicijos ir išvengtų ketvirtfinalio su CSKA. Tiesiai šviesiai, pražūtingo atkrintamųjų scenarijaus.

Sausakimša arena, „Žalgirio“ ambicijos ir nieko maskviečių situacijoje nebekeičiančios rungtynės palieka viltį, kad namų tvirtovėje gali pavykti tą padaryti.

„Na, mums irgi reikia laimėti“, – pasų kontrolieriui oro uoste atsakė V.Chriapa, nors CSKA jau ir užsitikrino pirmąją vietą reguliariajame sezone.

„Bet mums labiau“, – patikino kaunietis, tikrinęs V.Chriapos pasą.

„Na, tai reiškia, kad jums tiesiog reikės labiau pasistengti“, – nepasimetė CSKA veteranas.

Vien pastangų „Žalgiriui“ gali neužtekti, jei žaliai baltiems trūks žmonių. Mūšį su CSKA turėtų praleisti du atletiškiausi „Žalgirio“ krepšininkai – puolėjai Aaronas White'as ir Axelis Toupane'as.

Tokio kalibro komandai kaip „Žalgiris“ jau dviejų svarbių rotacijos žaidėjų praradimas yra didžiulis nuostolis. Ką jis reiškia žaidimui, dar geriau atskleidžia statistiniai skaičiavimai.

Iš 15-os didžiausią teigiamą įtaką rezultatui darančių „Žalgirio“ žaidėjų penketų (skaičiuojant penketo +/– rodiklį) bent 12-oje jų rasite Aarono White'o pavardę. Triskart ten šmėsteli ir Axelis Toupane'as.

Jau nekalbant apie tai, kad žemas „Žalgirio“ penketas su Pauliumi Jankūnu ir Aaronu White'u baudos aikštelėje yra smogiamasis – neša ekipai didžiausią naudą.

„Žalgiris“ dar prieš šią dvikovą su CSKA nebuvo laikomas favoritu, bet, norėdamas kopti aukštyn, Lietuvos čempionų klubas turi darsyk visus nustebinti.

Reikalas toks, kad po „Baskonia“ pergalės „Žalgiris“ smuktelėjo į aštuntą turnyro lentelės vietą. Jeigu reguliarusis sezonas finišuotų dabar, žalgiriečiai ketvirtfinalyje susitiktų su ta pačia CSKA.

Turnyro lentelė įpusėjus 28 turui W L
1 Maskvos CSKA 23 5
2 Stambulo „Fenerbahče“ 21 8
3 Pirėjo „Olympiakos“ 19 9
4 Madrido „Real“ 17 11
5 Atėnų „Panathinaikos“ 17 11
6 Vitorijos „Baskonia“ 16 13
7 „Chimki“ 16 13
8 Kauno „Žalgiris“ 16 12
9 Tel Avivo „Maccabi“ 13 16
10 Bambergo „Brose“ 11 18
11 Belgrado „Crvena zvezda“ 11 17
12 Valencia“ 11 17
13 Malagos „Unicaja“ 11 17
14 Milano „Olimpia“ 10 19
15 Barcelona“ 10 19
16 Stambulo „Anadolu Efes“ 6 23

Namuose pranokdama „Maccabi“, „Baskonia“ šventė šeštą pergalę iš eilės ir užsitikrino paskutinį bilietą į Eurolygos ketvirtfinalį. Bet baskai neketina sustoti ir pradžiuginti „Žalgirio“.

Blogiausia, kad visose situacijose su „Baskonia“, „Chimki“ ir „Real“, dėl abiejų visoms komandoms pralaimėtų rungtynių, žalgiriečiai automatiškai bus žemiau jų. „Žalgiris“ vieninteliu atveju susilyginęs su kita komanda pergalėmis būtų aukščiau tuomet, jei šalia stovėtų Atėnų „Panathinaikos“.

Bet jeigu „Žalgiris“ patenka į kelių komandų grūstį, jis iškart slenkasi į pačią apačią.

Taigi, dabartinėje situacijoje „Žalgiris“ gali aplenkti „Chimki“ arba „Baskonia“ tik tuo atveju, jeigu iškovos viena pergale daugiau. Tam reikia būtinai švęsti pergalę arba prieš CSKA penktadienį Kaune, arba laimėti Pirėjuje kitą penktadienį.

VIDEO: „Ginčas“: ar „Žalgiris“ išvengs blogiausio Eurolygos ketvirtfinalio scenarijaus?

Kita vertus, „Žalgiriui“ gali neužtekti ir vienos pergalės. Jeigu „Chimki“ paskutiniajame ture laimės Barselonoje, o „Baskonia“ namie susitvarkys su Stambulo „Anadolu Efes“, žalgiriečiams reikės bent dviejų pergalių pakilti iš paskutinės vietos. Pripažinkime, nugalėti dvi pirmojo Eurolygos trejeto komandas – sunkiai tikėtina galimybė.

Tad, ko gero, daugiausia vilčių reikia dėti į „Chimki“ pralaimėjimą Barselonoje, nes bejėgiškai atrodantis autsaideris „Anadolu Efes“ neturi jokių prošvaisčių nutraukti baskų pergalių seriją.

Bet, žinoma, savo darbo dalį bent viena pergale turi padaryti ir „Žalgiris“. Neužbėgant įvykiams už akių, pirmiausia būtų smagu, kad CSKA žaidėjų galvas paveiktų prašymai, skriejantys net iš Kauno oro uosto pasų kontrolės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius