Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 29

Neįprastu maršrutu į Tel Avivą išvykusio Šarūno Jasikevičiaus tikslas nesikeičia

„Songaila, Motiejūnas, Jankūnas“, – Vilniaus oro uoste būsimus keleivius, registruotus skrydžiui į Tel Avivą, vardijo dvi darbuotojos. Sąraše jos ieškojo krepšininkų, kuriuos atpažįsta. Vilnietės paprastai tokios galimybės neturi, nes „Žalgiris“ į Eurolygos dvikovas užsakomuoju reisu kyla iš Kauno. Šįkart „žalgiriečiai“ pasuko kitu maršrutu, bet galutinis tikslas nesikeičia – pergalė.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Maccabi“ – „Žalgiris“ | 21:05 | Tel Avivas

Trečiadienio rytą „Žalgiriui“ teko autobusu riedėti keliu Kaunas–Vilnius dėl Izraelio saugumo reikalavimų.

Tel Avivas nepriima užsakomųjų skrydžių iš mažų oro uostų. „Žalgiris“ bandė derėtis, bet žydai buvo griežti.

Į jokias derybas nesileis ir „Maccabi“ klubas, kuris pasitinka „Žalgirį“ bandydamas išnirti iš bangų, pastaruoju metu užklupusių komandą.

Kaip ir „Žalgiris“, „Maccabi“ Eurolygos sezoną pradėjo 5 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais, bet Izraelio ekipai pastaruoju metu smarkiai stinga stabilumo.

Pranokę Madrido „Real“ 90:83, „Maccabi“ namuose 72:92 nepasipriešino Stambulo „Anadolu Efes“, tada atsigriebė laimėdami išvykoje prieš „Chimki“ (77:69), tačiau kelionė į Barseloną baigėsi dar vienu gniuždančiu pralaimėjimu 67:89.

VIDEO: Š.Jasikevičius: „Bus labai svarbu kovoti po krepšiu ir neduoti bėgti į greitą puolimą“

„Jie turi įspūdingų pergalių, bet ir įspūdingų pralaimėjimų, – pabrėžė Šarūnas Jasikevičius. – Bus labai svarbu kontroliuoti emocijas. Atmosfera ten neeilinė. Kai kurie ten žais pirmą sykį ir tai bus svarbu. Jei su tuo susitvarkysime, neduosime lengvų taškų, manau, būsime rungtynėse.

Stipriai pralaimėję Barselonoje, jie ateina su idėja reabilituotis. Turime būti tam pasiruošę, ypač mačo pradžioje.“

Tiesa, „Maccabi“ gali pasidžiaugti, komanda demonstruoja kol kas geriausią ir darniausią žaidimą nuo Eurolygos čempionų titulo 2014-aisiais.

5 pergalės per 9 turus – jau pusė tiek, kiek praėjusį sezoną permainų ir negandų išdarkyta „Maccabi“ pasiekė per visą 30 rungtynių Eurolygos reguliarųjį sezoną.

Šiemet Nevenas Spahija į Tel Avivą įnešė disciplinos, kuri virsta gera gynyba.

Bet žaidimo braižas, anot Š.Jasikevičiaus, Tel Avive visuomet panašus.

„Žaidimo braižas liko panašus. Ten kaip visada pilna amerikiečių, jie stengiasi žaisti greitą krepšinį, palaiko NBA žaidimo idėją, – sakė Šaras. – Labai svarbu neduoti bėgti ir neįleisti į baudos aikštelę.“

Porą dienų pailsėjome, porą dienų pasitreniravome stipriai. Tikiuosi, kad galėsime demonstruoti maksimalų krepšinį Tel Avive.

Praleisdama vid. 77,3 taško per rungtynes, „Maccabi“ yra viena geriausiai besiginančių Eurolygos komandų.

Tai bus ypač aktualu ginantis nuo „Žalgirio“ atakų. Su 82,2 taško vidurkiu „žalgiriečiai“ demonstruoja geriausią puolimą Eurolygoje nuo 2004-ųjų Arvydo Sabonio „Žalgirio“.

Bet „Žalgiris“ privalo apriboti savo klaidų skaičių, nes po jų gali būti žaibiškos „Maccabi“ atakos, po kurių Tel Avivo krepšininkai susirenka pigius taškus. Net 17 proc. „Žalgirio“ atakų, tai yra beveik kas penkta, baigiasi klaidomis – tai didžiausias skaičius Eurolygoje.

„Jie pirmi pagal atkovotus kamuolius Eurolygoje, todėl bus labai svarbu kovoti po krepšiu ir neduoti bėgti į greitą puolimą. Tai Tel Avive sukelia visą salę ir duoda energijos gintis“, – pridūrė Š.Jasikevičius.

Beje, „Maccabi“ gynyba pastaruoju metu kaip tik prakiuro. Ją prakiurdė tritaškiai – „Anadolu Efes“ su „Barcelona“ suleido atitinkamai 15 ir 14 tritaškių.

Geriau už „Žalgirį“ (41,8 proc.) Eurolygoje tritaškius meta tik Stambulo „Fenerbahče“ (43,27 proc.). „Maccabi“ su 29 proc. pataikymu yra paskutiniai.

„Maccabi“ taip pat yra geriausiai dėl kamuolių kovojanti Eurolygos komanda (39,9), o „žalgiriečiai“ šioje kategorijoje ne sykį turėjo problemų. Tiesa, būtent gera kova dėl kamuolių buvo vienas „Žalgirio“ pergalės prieš „Anadolu Efes“ faktorių.

Tel Avive rezultatyviausiai žaidžia Pierre'as Jacksonas (14,6 tšk.), DeShaunas Thomasas (12,4 tšk.) ir Norrisas Cole'as (11 tšk.).

Š.Jasikevičius į Tel Avivą išskrido su Artūru Milakniu, kuris dėl nugaros traumos nebaigė pastarojo susitikimo su „Anadolu Efes“.

Snaiperis su pertraukomis treniravosi „Žalgirio“ arenoje ir turėtų išbėgti ant parketo Tel Avive.

„Porą dienų pailsėjome, porą dienų pasitreniravome stipriai. Tikiuosi, kad galėsime demonstruoti maksimalų krepšinį Tel Avive“, – pridūrė Š.Jasikevičius.

„Žalgiriečiai“ po savaitgalio be LKL rungtynių kyla į Tel Avivą pailsėję ir kupini ambicijų grįžti namo su pergale.

Grįš jie namo ne į Vilnių, bet tiesiai į Kauną. Kelionės tikslas nesikeičia – „Žalgiris“ bandys grįžti su dar viena pergale išvykoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius