Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 20

Ištikimas „Olympiakos“ sirgalius, kurio metimas varė Joną Kazlauską iš proto

Jonas Kazlauskas siuto dėl šio metimo. Jis net nenorėjo matyti tokio skriejančio virš lanko per jo treniruotes. Tačiau likimas susiklostė taip, kad tas iš proto varęs šūvis pražudė jo treniruojamą komandą paskutinėmis Eurolygos finalo sekundėmis.
Giorgos Printezis ir Jonas Kazlauskas
Giorgos Printezis ir Jonas Kazlauskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Olympiakos“ – „Žalgiris“ | 21:15 | Pirėjas

Kauno „Žalgirio“ priešininkas Giorgas Printezis turi tokį keistą metimą, kuris net turi savo pavadinimą „petachtari“.

Dažniausiai jį atlieka būdamas iš krašto nuo krepšio. Radęs nedidelę erdvę išsimesti kamuolį, graikas viena ranka keistai įstumia jį vaivorykšte į krepšį.

Daugelio nuostabai, toks savotiškas „floateris“ dažniausiai pasiekia tikslą.

Sykį jis netgi atnešė čempionų titulą. 2012-ųjų Eurolygos finale Pirėjo „Olympiakos“ dramatiškai palaužė Maskvos CSKA 62:61, o pergalingą metimą likus 0,7 sek. kaip tik firminiu būdu pataikė G.Printezis.

VIDEO: G.Printezio metimas, palaidojęs J.Kazlausko klubą Eurolygos finale

Likimo ironija – kai G.Printezis treniravosi pas Joną Kazlauską 2004-2006 metais, lietuvis pasiusdavo, išvydęs šį metimą treniruotės metu.

„Giorgos, nustok! Tai ne krepšininko metimas! Nebemėtyk tu šitaip!“ – šaukdavo J.Kazlauskas.

Bet G.Printezis yra gudrus krepšininkas. Jis palaukdavo, kol baigsis pagrindinė treniruotės dalis. Vos tik ji baigdavosi, per pasimėtymą puolėjas šlifuodavo savo pabūklą.

Kaip graikai pasakojo 24sek, tai varė J.Kazlauską iš proto.

„Taip, tai tiesa, – 24sek Pirėjuje pasakojo G.Printezis. – Tada buvau jaunas. Suprantu, kad treneriui sunku pasitikėti nepatyrusiu žaidėju. Bet aš tikrai užtikrintai jaučiausi mesdamas šį metimą.

Kita vertus, su Jonu Kazlausku mane sieja geri prisiminimai. Jis bandė man padėti. Tai tebuvo viena keista istorija.“

Pataikęs tą pergalingą metimą į CSKA krepšį 2012-aisiais G.Printezis nejautė jokio keršto jausmo. Su J.Kazlausko draudimais jis jį susiejo tik kitą dieną, kai kažkas kitas jam papasakojo apie šį sutapimą.

VIDEO: „Eurolygos diena“: priežastys, nulėmusios „Žalgirio“ pergalę (I)

„Kapitonas“, kuri gerbia net priešai

G.Printezis yra pavyzdinis „Olympiakos“ žaidėjas. Jį su Pirėjo klubu sieja filmo verta istorija.

Dar būdamas paauglys Giorgas lėkdavo į „Olympiakos“ futbolo klubo rungtynes ir traukdavo dainas su kitais „Gate 7“ vyrais stadione. Jis visada svajojo pats atstovauti „Olympiakos“ – jo namų sienos buvo nukabintos Pirėjo komandos žaidėjų plakatais. Beje, didžioji jo šeimos dalis labai sirgo už „Panathinaikos“.

Ta svajonė išsipildė labai greitai. Į „Olympiakos“ sistemą jis pateko vos 15-os. Per visus tuos 18 metų tik pusantrų praleido užsienyje, Malagos „Unicaja“ ekipoje (2009-2011 m.). Dar metams jis buvo paskolintas Larisos „Olympia“ klubui (2006-2007 m.). Ten, beje, labai gerai žaidė pas trenerį Giorgos Bartzoką, su kuriuo vėliau kartu laimės Eurolygą.

Per savo karjerą jis buvo sulaukęs nemažai pelningų pasiūlymų. Jį kvietė Željko Obradovičius ir Stambulo „Fenerbahče“, siūlęs dvigubai didesnį atlyginimą nei Pirėjuje. Taip pat kvietėsi ir „Barcelona“, CSKA, domėjosi net „New York Knicks“.

Bet G.Printezio meilė ir atsakomybė „Olympiakos“ komandai tokia didelė, kad kai prieš dvejus metus Graikijos čempionato finalo serijos metu mirė jo tėvas, puolėjas po 24 valandų vėl kibo į atlapus Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkams.

2016-aisiais iškovotą Graikijos čempionų titulą G.Printezis skyrė savo mirusiam tėvui.

„Olympiakos“ sirgaliai visada jį dievino, bet tada dar labiau įvertino G.Printezio atsidavimą komandai. Tai vienas mylimiausių sirgalių žaidėjų per visą „Olympiakos“ istoriją.

VIDEO: „Barcelona“ eliminavęs G.Printezio tritaškis su sirena

Panašiai lojalus savo komandai yra ir žalgirietis Paulius Jankūnas, metus praleidęs „Chimki“, bet per savo karjerą daugiau žaidęs tik „Žalgiryje“.

Šių dviejų vyrukų mikrodvikova Eurolygos ketvirtfinalio serijoje yra viena iš kertinių.

Vienmečiai 33-ejų sunkieji krašto puolėjai per tuos metus daugybę kartų stumdėsi po krepšiu. Juk ir P.Jankūnas „Žalgiryje“ žaidžia dar nuo 2003-2004 m. sezono.

Daugiausiai rungtynių Eurolygos istorijoje sužaidusių krepšininkų sąraše P.Jankūnas rikiuojasi ketvirtas (292), G.Printezis – devintas (252).

Pelnytų taškų kategorijoje lietuvis yra ketvirtas (2820), graikas – septintas (2584).

„O taip, jis labai geras žaidėjas. Aš labai gerbiu žaidėjus, kurie lieka vienoje komandoje. Šis sezonas jam labai sėkmingas ir jis yra labai svarbus „Žalgirio“ komandai“, – „Žalgirio“ kapitoną gyrė G.Printezis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Georgios Printezis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Georgios Printezis

Nors „Olympiakos“ kapitonas yra Vassilis Spanoulis, daugelis Pirėjo komandos sirgalių šias pareigas asociacijuoja su G.Printeziu.

Jis ramesnio charakterio vyrukas, kuris vasaras leidžia Siro saloje su savo šeima. Ten jis rengia vaikams krepšinio stovyklas ir treniruojasi su vietos komanda.

Beje, nors yra „Olympiakos“ simbolis, net Atėnų „Panathinaikos“ gerbėjai gerbia šį puolėją. Matote, G.Printezis niekada neužsiminėjo principinio varžovo provokacijomis. Jis niekada nėra pasakęs nieko apie PAO aistruolius. Nekalbėdavo apie „Panathinaikos“ žaidėjus taip, kad žalieji turėtų pagrindo jo nekęsti.

G.Printezis labai myli savo šeimą. Dievina ir pokštus bei tatuiruotes. Beveik kasmet jis išsitatuiruoja po naują. Sykį jis juokais apgavo savo mamą, parodęs jai laikiną tatuiruotę su jos atvaizdu.

Milžiniškas skirtumas

Tai labai svarbus žmogus ne tik „Olympiakos“ organizacijai, bet ir treneriui Ioanniui Sfairopoului.

G.Printeziui būnant aikštėje, „Olympiakos“ per 100 atakų vidutiniškai renka 99,7 taško, o praledžia – 92,5. Kai puolėjas sėdi ant suolo, komanda renka jau tik 90,1 taško ir praleidžia 96,1.

Tai yra milžiniškas skirtumas, kurį galėjo pajausti „Žalgirio“ vyrai, kai graikas praleido abejas reguliariojo sezono rungtynes. Žalgiriečiai laimėjo abu mačus.

G.Printezis yra stabiliausias „Olympiakos“ ginklas puolime – šį sezoną renka vidutiniškai 12,5 taško ir 14,5 naudingumo balo.

Pirmajame ketvirtfinalio susitikime su „Žalgiriu“ jis pelnė 12 taškų ir atkovojo 5 kamuolius, bet žaidimo pojūčio trūkumą akivaizdžiai parodė 4 klaidos. G.Printezis rungtyniavo su nuskausminamaisiais ir po mėnesio pertraukos be rungtynių ir normalių treniruočių.

Panašios problemos dabar kamuoja visą „Olympiakos“ komandai, kuriai sunku atlaikyti ambicingų ir agresyvių žalgiriečių spaudimą.

„Ši serija bus ilga. Mes tikimės kitų sunkių rungtynių. Dabar nesame geriausios nuotaikos dėl traumų, treniruočių trūkumo, bet tikiuosi, kad rungtynių metu mes surasime būdų, kaip žaisti geriau“, – nepaisant prarasto namų aikštės pranašumo, ūpo nepraranda G.Printezis.

VIDEO: „Eurolygos diena“: trys faktoriai, galintys nulemti 2-ojo susitikimo nugalėtoją (II)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius