Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 03

Paskutinio „Žalgirio“ išbandymo intriga: sąmokslo teorija ir neįprastas laikas

Paskutinis Kauno „Žalgirio“ testas Eurolygos reguliariajame sezone gali būti palydėtas graikiška sąmokslo teorija.
Antanas Kavaliauskas
Antanas Kavaliauskas / Alfredo Pliadžio nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Olympiakos“ – „Žalgiris“ | 19:00 | Pirėjas

Kauno „Žalgiris“ po antausio Šiauliuose pradeda pasiruošimą paskutiniam Eurolygos reguliariojo sezono iššūkiui. Penktadienį žalgiriečiai Pirėjuje žais su vietos „Olympiakos“.

Ketvirtadienio rungtynių rezultatai gali pastūmėti „Olympiakos“ ir „Žalgirio“ dvikovą sąmokslo teorijai. Mat graikai gali gauti galimybę rinktis priešininką ketvirtfinalyje.

Pirėjo krepšininkai beveik užsitikrino trečiąją vietą Eurolygos reguliariajame sezone. Jie nebus treti tik tuo atveju, jeigu paskutiniajame ture Atėnų „Panathinaikos“ Milane nugalės „Olimpia“, o Madrido „Real“ namie neatsilaikys prieš Bambergo „Brose“.

Visais kitais scenarijais „Olympiakos“ bus treti. Labiausiai tikėtina, kad laimės abi komandos – tiek „Panathinaikos“, tiek „Real“, ir Pirėjo klubas išsaugos trečią poziciją.

Tai reikš, kad graikai ketvirtfinalyje susitiks su šešta turnyro lentelės komanda. Tokia šiuo metu yra Kauno „Žalgiris“.

„Žalgiris“ ir liks šeštas, jeigu laimės, bet laimės ir Atėnų „Panathinaikos“, arba pralaimės, bet pralaimės ir „Baskonia“ (žais su „Anadolu Efes“), ir „Chimki“ (žais Barselonoje).

Turnyro lentelė po 29 turo W L
1 Maskvos CSKA 23 6
2 Stambulo „Fenerbahče“ 21 8
3 Pirėjo „Olympiakos“ 19 10
4 Madrido „Real“ 18 11
5 Atėnų „Panathinaikos“ 18 11
6 Kauno „Žalgiris“ 17 12
7 Vitorijos „Baskonia“ 16 13
8 „Chimki“ 16 13
9 Tel Avivo „Maccabi“ 13 16
10 Malagos „Unicaja“ 12 17
11 Bambergo „Brose“ 11 18
12 Belgrado „Crvena zvezda“ 11 18
13 Valencia“ 11 18
14 Milano „Olimpia“ 10 19
15 Barcelona“ 10 19
16 Anadolu Efes“ 6 23

Sąmokslo teorija tokia, kad esą „Olympiakos“ gali rinktis tarp „Žalgirio“ ir „Baskonia“. Jeigu graikams būtų parankiau ketvirtfinalyje sutikti „Žalgirį“, Pirėjo ekipa galėtų tyčia pralaimėti namuose ir leisti žaliai baltiems užimti šeštąją vietą.

Jeigu jie labiau norės akistatos su „Baskonia“, „Olympiakos“ turės siekti žūtbūt nugalėti „Žalgirį“.

Pasirinkimo argumentai: „Žalgirio“ sudėtis atrodo mažiausiai grėsminga Eurolygos aštuntuke, o „Baskonia“ demonstruoja fantastišką formą, laimėjusi jau 6 rungtynes iš eilės. Kita vertus, didžiulis klausimas, ar baskai išlaikys ją tokią dar po dviejų savaičių, tad pasirinkimo kontekste graikams Vitorijos komanda gali atrodyti kaip pažeidžiamesnis grobis.

Vienaip ar kitaip, „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ dvikova penktadienį Graikijoje prasidės neįprastai anksti – 19 val. Lietuvos laiku. Pirėjo ekipa dažniausiai pradeda rungtynes 21 val. vietos laiku, bet kadangi graikai kitą savaitgalį švęs Velykas, Didysis penktadienis jiems yra ypatinga diena, tad mačas startuos anksčiau.

Pavyzdžiui, „Panathinaikos“ ir „Olimpia“ rungtynių baigtį „Olympiakos“ žinos jau ketvirtadienio vakarą, nes 7 iš 8 paskutinio turo mačų vyks skirtingu laiku. Tai – didžiulė Eurolygos spraga, paliekanti erdvę spekuliacijoms. Didžiausiuose turnyruose paprastai paskutinės rungtynės vyksta vienodu laiku.

Tiesa, jeigu ketvirtadienį laimės „Panathinaikos“, „Olympiakos“ dar nebus tikri dėl „Real“ ir „Brose“ rezultato, nes ši dvikova prasidės 2 valandomis vėliau nei mūšis su „Žalgiriu“.

Šiose rungtynėse „Real“ žūtbūt sieks pergalės, nes jeigu pralaimės Bambergui, liks penkti be namų aikštės pranašumo ir PAO pergalės ir „Olympiakos“ pralaimėjimo atveju žais su „Olympiakos“, kuriam šį sezoną pralaimėjo abejas rungtynes. Toks scenarijus būtų nesaldus ir pačiai Pirėjo komandai.

„Panathinaikos“ nesėkmės Milane atveju, „Olympiakos“ dar būtų įmanomas susidūrimas su principiniu varžovu, jeigu Pirėjo ekipa namie nusileistų žalgiriečiams, o „Real“ įveiktų vokiečius.

„Žalgiriui“ šeštoji vieta turnyro lentelėje būtų parankiausia siekiant išvengti ketvirtfinalio su favoritais CSKA ir „Fenerbahče“. Tad jeigu graikai turės ketinimų rinktis „Žalgirį“, tokiu pasirinkimu, ko gero, turėtų būti patenkinti ir žaliai balti.

Kita vertus, „Žalgiriui“ nereikia laukti, kol kas pasirinks norimą varžovą – Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių pergalė pati suteiktų privilegiją išvengti dviejų Eurolygos favoritų.

„Žalgirio“ scenarijai

  • Kad „Žalgiris“ būtų penktas, jis turi švęsti pergalę Graikijoje, „Real“ turi nugalėti „Brose“ krepšininkus, o „Panathinaikos“ pralaimėti Milane. Šarūno Jasikevičiaus auklėtinius šioje poroje pastūmės namuose didesniu skirtumu laimėtos rungtynės.
  • „Žalgiris“ bus šeštas, jeigu laimės, bet laimės ir „Panathinaikos“, arba pralaimės, bet pralaimės ir „Baskonia“ bei „Chimki“.
  • „Žalgiris“ bus septintas, jeigu: pralaimės „Olympiakos“ klubui, o „Baskonia“ pralaimės turkams ir „Chimki“ nugalės ispanus, arba „Baskonia“ nugalės „Anadolu Efes“ ir „Chimki“ nusileis „Barcelona“ krepšininkams.
  • „Žalgiris“ bus aštuntas, jeigu: pralaimės Pirėjuje, „Chimki“ laimės Barselonoje, o „Baskonia“ namie susitvarkys su „Anadolu Efes“. Kadangi pralaimėjo abejas rungtynes tiek „Baskonia“, tiek „Chimki“, visais atvejais, kai susilygins su šiais klubais turnyro lentelėje, žalgiriečiai bus žemiau.

Varžovai ketvirtfinalyje

  • Jeigu bus aštuntas, „Žalgiris“ susitiks su Maskvos CSKA.
  • Jeigu bus septintas, „Žalgiris“ kovos su Stambulo „Fenerbahče“.
  • Jeigu bus šeštas, „Žalgiris“ rungsis su Pirėjo „Olympiakos“ arba Atėnų „Panathinaikos“.
  • Jeigu bus penktas, „Žalgiris“ susitiks su Madrido „Real“.
VIDEO: „Ginčas“: ar „Žalgiris“ išvengs blogiausio Eurolygos ketvirtfinalio scenarijaus?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius