Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 06

Prieš dvikovą su galingąja „Barca“ – M.Kuzminsko įspėjimas ir patarimai „Žalgiriui“

Mindaugas Kuzminskas jau trečiąjį sezoną žaidžia Malagoje, bet šį rudenį matė visas „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje. „Kol kas pasisekė, kad nesikirsdavo mūsų rungtynės“, – šyptelėjo „Unicaja“ puolėjas. Tas vaizdas, kurį Europos vicečempionas regėjo televizoriaus ekrane, jį nudžiugino. Bet savo kailiu „Barcelona“ jėgą patyręs 26 metų 205 cm ūgio lietuvis perspėja „Žalgirį“ apie sunkų mūšį.
Mindaugas Kuzminskas ir Paulius Jankūnas
Mindaugas Kuzminskas ir Paulius Jankūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

M.Kuzminsko ir Barselonos klubo keliai buvo susikirtę Ispanijos supertaurės finale. Prieš mėnesį „Barcelona“ be didesnio vargo susitvarkė su „Unicaja“ 80:62.

„Lyginant su praėjusiu sezonu, šiemet „Barcelona“ tikrai sustiprėjo. Visi pasikeitimai išėjo tik į naudą. Žaisti su jais šiemet gerokai sunkiau“, – pripažino M.Kuzminskas.

Sužavėjo pasikeitęs Žalgiris

Tačiau žalgiriečių žaidimas Lietuvos rinktinės narį nuteikia optimistiškai. 2010-2013 metais Kaune rungtyniavusiam vilniečiui labai imponuoja „Žalgirio“ sudėtis.

„Galiu tik pasidžiaugti, kad sekasi puikiai, – „Žalgirio“ žaidimą vertino M.Kuzminskas. – Grupė, kaip ir mūsų, tikrai ne iš lengvųjų. Be abejo, jei ne nesėkmė su „Lokomotiv“, sezono startas būtų idealus. Tačiau vis tiek teigiamai vertinu sezono pradžią.

Kita vertus, taip ir turi būti, nes sudėtis surinkta viena stipriausių per daugelį metų, todėl rezultatai atitinka komandos pajėgumą.

Manau, „Žalgiris“ turi nemažai rezervų. Vis tiek, penki žaidėjai po rinktinės, o tai jaučiasi... Tačiau sezono pradžia nuteikia optimistiškai“.

Ispanų jėga

M.Kuzminskui paliko įspūdį Barselonos komplektacija. Kiekvienoje pozicijoje žaidžia skirtingo stiliaus žaidėjai. Pavyzdžiui, patyrusį įžaidėją Carlosą Arroyo keičia jaunas, sprogstamąja jėga pasižymintis čekas Tomašas Satoranskis.

217 cm ūgio „bokštą“ Ante Tomičių keičia bent 11 cm žemesnis, bet gerokai vikresnis Samardo Samuelsas.

Jei paleidi pradžią, prisivyti juos labai sudėtinga.

„Barcelona“ yra „Barcelona“. Nėra tokios pozicijos, kurią būtų galima išskirti kaip silpnesnę“, – tikino M.Kuzminskas.

Lietuvis įspėja – „Žalgiris“ privalo atsilaikyti mačo pradžioje, antraip vėliau šansų pasivyti ispanus bus nedaug.

„Tiek „Barcelona“, tiek „Real“ labai mėgsta greitai atsiplėšti. Jei gerai sužaidžia pradžią ir įgyja 10 taškų pranašumą, vėliau juos pasivyti labai sunku. Rungtynių pradžia duoda labai daug, – pabrėžė M.Kuzminskas. – Tada jiems atsiriša rankos, krenta sudėtingi metimai. Visai kaip Europos čempionato finale su ispanais. Jei paleidi pradžią, prisivyti juos labai sudėtinga“.

„Žalgirio“ ginklai

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./„Žalgirio“ sirgaliai
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./„Žalgirio“ sirgaliai

M.Kuzminskas džiaugėsi skaitydamas naujienas, jog kauniečius palaikys pilnutėlė „Žalgirio“ arena. 15 tūkst. sirgalių nėra tik įspūdingas skaičius – tai ir stipri varomoji jėga.

Nors „Žalgiris“ žaidžia namie, bus sunku.

„Pradėkime nuo vienos didžiausių „Žalgirio“ stiprybių – namų aikštės pranašumo. Skaičiau, kad sirgaliai šluoja bilietus. Tikiu, kad bus pilna salė. Atmosfera krepšininkams prideda daug jėgų“, – tikino „Unicaja“ lyderis.

Išskirdamas „Žalgirio“ ginklus, puolėjas kalbėjo apie dar neišnaudotus rezervus.

„Pastarosiose rungtynėse su „Pieno žvaigždėmis“ matėme, kad Pocius pagavo savo ritmą ir komandai gali būti labai naudingas. Jankūnas, Kalnietis... Visi „Žalgirio“ aukščiausio lygio krepšininkai kartu su sirgaliais gali pateikti šiokį tokį siurprizą. 

Tačiau nors „Žalgiris“ žaidžia namie, bus sunku“.

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius