Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 17

Prieš mūšį su „Žalgiriu“ – „Olympiakos“ trenerio nerimas ir subtili replika Šarui

Pirėjo „Olympiakos“ treneris Ioannis Sfairopoulas šypsojosi įžengęs į spaudos konferenciją, kurioje su graikų žurnalistais kalbėjo ir apie Šarūno Jasikevičiaus triukus. Tačiau po ta šypsena slepiasi nerimas, kuris gali turėti reikšmingos įtakos Eurolygos ketvirtfinalio serijai su Kauno „Žalgiriu“.
Ioannis Sfairopoulas
Ioannis Sfairopoulas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nerimauti yra ko, nes „Olympiakos“ stovykloje netrūksta problemų.

Daugiausiai abejonių kyla dėl Kosto Papanikolaou – starto penketo puolėjo. Jo funkcijos gynyboje komandai yra labai svarbios – 11,5 naudingumo balo renkantis graikas dažniausiai dengia pavojingiausius varžovų perimetro žaidėjus. Bet panašu, kad jis praleis mačą su „Žalgiriu“.

Paskutinę akimirką sveikatos problemos užklupo Janį Strelnieką. Ketvirtadienio vakarą jis bandys treniruotis, bet jo situacija nežinoma.

Abu šie krepšininkai treniruojasi be kontakto.

„Papanikolaou yra prasčiausioje situacijoje. Pamatysime rungtynių dieną. Apie Strelnieką žinosime daugiau po treniruotės“, – teigė I.Sfairopoulas, bandydamas paslėpti nerimą.

Giorgos Printezis bei Kimas Tillie, kurie praleido paskutinį reguliariojo sezono mačą su „Žalgiriu“, žaisti turėtų.

Pirmadienį jiedu pirmą kartą dalyvavo treniruotėje. G.Printezis – po mėnesio pertraukos, K.Tillie – 10 dienų.

Tad net ir su sugrįžusiais į rikiuotę žaidėjais, „Olympiakos“ krepšininkams dar prireiks laiko pajusti ritmą ir susiklijuoti.

Daugeliui toks žalgiriečių pasirodymas yra siurprizas, bet ne man. Tie, kas supranta sportą, mato, koks didelis darbas čia padarytas.

„Tai problematiška situacija, kurioje esame beveik visą sezoną. Turbūt tik savaitę šį sezoną turėjome pilną sveiką komandą. Tai keičia komandos koordinaciją. Bet tikiuosi, kad išgyvensime tą savo patirtimi ir meistriškumu, – vylėsi I.Sfairopoulas. – Mes visą sezoną ruošėmės šioms rungtynėms. Dirbsime taip pat, kaip ir anksčiau. Tie patys principai puolime ir gynyboje, tokia pat filosofija. Žaidėjai žino, ko mes iš jų norime. Dabar bus svarbiausia visiems laikytis plano, būti pasiruošusiems psichologiškai ir susitelkusiems.

Žaisime prieš labai gerą komandą. Jie žino, ką daro aikštėje. Bet tikiuosi, kad mes išgyvensime visas traumas. Tikimės sunkios serijos.“

Graikų specialistas tikisi, kad „Olympiakos“ į kitą lygį pakels labiausiai patyrę žaidėjai Vassilis Spanoulis ir Giorgos Printezis.

„Spanoulis yra komandos lyderis, Printezis – labai svarbi mūsų dalis. Bet daug tikiuosi iš visų. Negali laimėti rungtynių tik su 1-2 žaidėjais. Mums reikia geriausio visų žaidėjų indėlio“, – pabrėžė I.Sfairopoulas.

VIDEO: Nuomones išskyręs „Ginčas“: kokie „Žalgirio“ šansai patekti į Eurolygos finalo ketvertą?

„Olympiakos“ pusėje bus ir sirgaliai, kurių turėtų susirinkti nebe 5 tūkstančiai, kaip kad paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse prieš porą savaičių, bet 11 tūkstančių – į mačą su „Žalgiriu“ teliko keli šimtai bilietų.

Bet yra ir dar su lietuviais neapkalbėtų žaidimo svertų.

Prieš akistatą su Lietuvos žiniasklaida I.Sfairopoulas su graikų žurnalistais šnekėjo apie Šarūną Jasikevičių.

„Olympiakos“ treneris girdėjo, ką „Žalgirio“ specialistas kalbėjo apie teisėjus. Šaras po reguliariojo sezono finišo Pirėjuje buvo užsiminęs, jog tikisi, kad teisėjavimas bus vienodas abiem komandoms, nors tokia galimybė nėra didelė.

„Jau anksčiau pasakiau daug gerų žodžių tiek apie žalgiriečius, tiek apie Šarą. Jis pakėlė komandą. Daugeliui toks jų pasirodymas yra siurprizas, bet ne man. Tie, kas supranta sportą, mato, koks didelis darbas čia padarytas.

Bet kaip naujas treneris, Šaras naudoja tam tikrų senų triukų, kaip paveikti tam tikras situacijas“, – būtent spaudimą teisėjams omenyje turėjo I.Sfairopoulas.

Pirmieji taktiniai žaidimai prasidėjo ne aikštėje, o paraštėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius