Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 26

Puolimo mašiną užkūręs Edgaras Ulanovas: „Kaune to nesu matęs“

Trečiojo kėlinio viduryje buvo sunku, kai „Olympiakos“ apkarpė „Žalgirio“ pranašumą iki 11 taškų, o arenoje susirinkę sirgaliai nebuvo tokie triukšmingi kaip iki tol, tačiau Edgaras Ulanovas šovė tritaškį, tolimą bombą pridėjo ir Aaronas White'as, o žaliai baltas traukinys sugrįžo ant 17 taškų skirtumą žyminčių bėgių.
Edgaras Ulanovas
Žalgiriečių triumfo emocijos / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nuo pasakiško scenarijaus nebenukrypę Lietuvos čempionai išpildė tai, kas prieš sezoną atrodė sunkiai suvokiama. „Žalgiris“ – antra mažiausią biudžetą Eurolygoje turinti komanda – finalo ketverte. Lemiamose rungtynėse kauniečiai 101:91 palaužė Pirėjo „Olympiakos“ ir užbaigė ketvirtfinalio seriją triumfu 3:1.

Edgaras Ulanovas per pirmas trejas serijos rungtynes pelnė 5 taškus. Visus juos – pirmajame mače Pirėjuje. Per antrą susitikimą prametė triskart, o antradienį Kaune išvis nemetė nei vieno metimo.

Taip beveik „sausai“ puolime puolėjas bėgiojo net 76 minutes, tačiau ir jo užduotys buvo kitokios: Ulė ilgą laiką smaugė Vassilį Spanoulį, suko „Žalgirio“ atakas ir darė begalę nematomo ir statistikos protokole neatsispindinčio darbo.

Jau iki pertraukos ketvirtadienį „Žalgirio“ puolėjas savo sąskaitoje turėjo 9 taškus ir 5 atkovotus kamuolius.

Rungtynes E.Ulanovas užbaigė su 20 taškų, 9 atkovotais kamuoliais ir 27 naudingumo balais.

„Gerai, nu smagu, daug dabar minčių, viskas yra susikaupę, nenoriu kažkuo švaistytis, kuo nereikia", – iškart po mačo kalbėjo E.Ulanovas.

– Vėl labai rezultatyvios rungtynės, kas tokio veikė puolime, ko „Olympiakos“ taip ir nesustabdė? 24sek paklausė Edgaro Ulanovo.

– Tikrai labai rezultatyvios. Mes tikrai niekada negalėjom tikėtis, kad su „Olympiakos“ komanda gali būti tokios rungtynės. Pirmoje pusėje labai gerai pataikėm, šiandien procentas buvo geras. Tai – sirgalių nuopelnas. Aš jau ir Eurolygai sakiau, kad pirmas rungtynes mums fanai davė labai didelį toną, mes tikėjomės tokio palaikymo. Labai jiems ačiū.

– Tai, kas pabaigoje vyko arenoje... Esi kažką panašaus matęs?

– Kaune tikrai nesu matęs. Fantastika. Tai, kas įvyko per šitas dvejas rungtynes Eurolygoje – kažkas neįtikėtino. Nesu matęs to Kaune, labai smagu. Šiemet puikiai bendradarbiavome su fanais ir šiandien galime pasidžiaugti.

– Pačiam trejos pirmos rungtynės puolime buvo tuštokos. Šiandien – beveik karjeros rungtynės Eurolygoje. Kas tokio vyko kitaip?

– Visų pirma, aš tikrai negalvojau po tų rungtynių, kad kažkas buvo ne taip. Mes puikiai žaidėm tas rungtynes, laimėjome prieš „Olympiakos“ 20 taškų. Tiesiog net nėra ką kalbėti, viskas buvo gerai. Mes tikrai žaidžiame komandiškai, kamuolys daug vaikščiojo, gal atakų smaigaliuose iki manęs dažniausiai ateidavo kamuolys. Kai pradžią gerai padariau, nebebijojau imtis ant savęs. Visi gerai žaidžia šitą seriją, ką čia dar pasakyti (šypsosi).

VIDEO: A.Milaknio pokštai patekus į Eurolygos finalo ketvertą

– „Olympiakos“ metai iš metų rodė labai kietą žaidimą, gal dėl to ir laimėdavo. Galima sakyti, kad šioje serijoje „Žalgiris“ buvo dar kietesnis?

– Taip. Kuri komanda duoda daugiau energijos, kuri daugiau kovoja, ta ir laimi. Tas pasimatė serijoje. Kai mes pralaimėjome Pirėjuje, „Olympiakos“ tikrai rodė daugiau energijos. Šiandien vėl akcentavom žaisti su kantrybe, išdraskyti gynybą. Viskas pavyko, tikrai: ir iš po krepšio, ir iš toli. Tiesiog šiandien buvo tokia diena.

– Ką pačiam reiškia patekimas į finalinį ketvertą?

– Na, aš pirmą kartą į Top 8 patekau, jau man daug ką reiškė, tai dabar į Top 4. Dar geriau. Žiūrim toliau, dabar lyg ir žaisim dar LKL vienas ar kitas rungtynes.

VIDEO: Ilgai finalo ketverto laukęs P.Jankūnas: fantastika...

– Gal galima išskirti kelias tokio sėkmingo sezono priežastis?

– Komandinė atmosfera rūbinėje, galiu pasakyti, kad tai – viena iš geriausių. Jie – labai geri žmonės. Tai – komanda, kuri fantastiškai leidžia laiką. Niekas nekreipia dėmesio į asmenines statistikas, vieniems būna geresnių rungtynių, kitiems – blogesnių. Visi su tuo susitaiko vardan komandos.

– Kiek dar gali būti geresnis „Žalgiris“ nei matėme šiandien?

– Dabar tikrai negaliu pasakyti. Gynyboje tikrai buvo daug klaidų, gal mes nemokam prie tos persvaros žaisti, susikraunam pranašumą ir jį taip paprastai iššvaistom.

– Kaip švęsit?

– Tai visi kartu. Sakiau, gera komandinė dvasia, tai ir švęsim kartu.

VIDEO: Besišypsantis Edgaras Ulanovas: visi gerai žaidė šitą seriją, nėra ką ir pridurti
VIDEO: V.Micičius: ši komanda fantastiškai pasikeitė nuo sezono pradžios

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius