Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 30 /22:34

Rimtas pareiškimas: po Šaro „Žalgirio“ kojomis – ir Eurolygos lyderė CSKA

Šarūnas Jasikevičius ir Kauno „Žalgiris“ toliau kuria stebuklus. Velykinę dovaną savo gerbėjams Lietuvos čempionai įteikė penktadienį, sužaidę nuostabias rungtynes ir savoje aikštėje 85:73 (23:18, 25:24, 16:18, 21:13) įveikę Eurolygos reguliariojo sezono nugalėtoją Maskvos CSKA.
Pergalės akimirkos
Pergalės akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sirgaliai sausakimšai užpildė „Žalgirio“ arenos tribūnas, pasiekė dar vieną lankomumo rekordą, o komanda už tai atsilygino fantastišku žaidimu.

Š.Jasikevičiaus parengtas planas suveikė kone idealiai. Nors CSKA ir geriau pradėjo dvikovą, „Žalgiris“ labai greitai varžovus pasivijo ir perėmė iniciatyvą.

Pirmajame kėlinyje kauniečiai puikiai išnaudojo priekinę liniją. Šaras nustebino savo varžovus į aikštę mesdamas iš karto du vidurio puolėjus Antaną Kavaliauską ir Brandoną Daviesą, o stabdyti šiuos aukštaūgius CSKA niekaip nesisekė.

Antrajame kėlinyje ritmą pagavo Kevinas Pangosas ir Paulius Jankūnas. Ne kartą puikiai suveikęs žalgiriečių tandemas leido kauniečiams užsiauginti devynių taškų pranašumą (48:39), bet prieš pat pertrauką fantastišką tritaškį nuo aikštės vidurio su sirena pataikė Leo Westermannas.

Šis buvusio bendražygio dūris „Žalgirį“ gerokai išmušė iš pusiausvyros. Trečią kėlinį svečiai pradėjo kur kas rimčiau nusiteikę, akivaizdžiai pagerino gynybą ir netruko pasivyti šeimininkus.

Įpusėjus kėliniui, Nando De Colo po ilgos pertraukos išvedė CSKA į priekį (54:55), bet tuomet charakterį parodė jau žalgiriečiai, sėkmingai užbaigę kelias atakas ir vėl truktelėję į priekį.

VIDEO: „Žalgiris“ – CSKA

O ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ įrodė, kad jau yra vertas būti vadinamas elitine Eurolygos komanda. Puiki gynyba ir nuostabus pataikymas privertė CSKA iškelti baltą vėliavą gerokai anksčiau nei nuaidėjo finalinė sirena.

„Žalgiris“ pasiekė vieną įspūdingiausių šio sezono pergalių ir tik antrą kartą dabartinės Eurolygos istorijoje įveikė CSKA. Tiesa, antrus metus iš eilės.

„Žalgiris“ – CSKA 85:73 (23:18, 25:24, 16:18, 21:13)

  • „Žalgiris“: Brandonas Daviesas 17, Kevinas Pangosas 15 (11 rez. perd.), Paulius Jankūnas 13, Antanas Kavaliauskas 11, Beno Udrihas, Vasilije Micičius po 6, Artūras Milaknis ir Edgaras Ulanovas po 5, Aaronas White'as 4, Martynas Sajus ir Paulius Valinskas taškų nepelnė, Gytis Masiulis nežaidė.
  • CSKA: Nando De Colo 18, Kyle‘as Hinesas 12, Nikita Kurbanovas 7.
VIDEO: Žalgiriečių herojų A.White'ą nustebino „Žalgirio“ fanai: „Ačiū jums!“
VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus konferencija: apie alų, dainas ir saldžią pergalę
VIDEO: Nuo suolo rungtynes stebėjęs A.Toupane’as: atmosfera buvo nuostabi
VIDEO: Pauliaus Jankūno komentaras po įspūdingos pergalės prieš CSKA

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – CSKA 85:73 (23:18, 25:24, 16:18, 21:13)

38 min. „Žalgirio“ arenoje skamba pergalės dainos.

36 min. Maskviečiai pasimetę, o kraują pajutęs „Žalgiris“ tuo puikiai naudojasi – 82:64. Pergalė čia pat...

35 min. Artūro Milaknio tritaškis. Kamuolys pašokinėja ant lanko ir ...įkrenta! 77:62. CSKA krepšininkai – šoke.

33 min. Kevinas Pangosas iš toli. Bingo! 74:62.

32 min. Willas Clyburnas baudžiamas nesportine pražanga. Amerikietis pripažįsta klaidą. Aaronas White's sumeta baudas ir vėl tampa ketvirto kėlinio didvyriu – 71:62.

31 min. Aaronas White'as ir vėl skraido, o kitos atakos metus du taškus su pražanga pelno Brandonas Daviesas – 69:62.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Jasikevičius prieš pat paskutinę CSKA ataką padarė du keitimus, bet paliko aikštėje Artūrą Milaknį. Būtent per Milaknį De Colo paleido taiklų tritaškį su sirena. Tiesiog natūraliai kyla klausimas: kodėl tokiais epizodais prie pavojingiausio Eurolygos žaidėjo pastatytas Artūras Milaknis?

III kėlinys. „Žalgiris“ – CSKA 64:60 (23:18, 25:24, 16:18)

30 min. Paskutinės minutės vėl priklauso „Žalgiriui“. Keli puikūs epizodai prie savo krepšio kauniečiams leidžia vėl perimti iniciatyvą – 62:57. Kėlinio didvyriu tampa puikiai dvi atakas užbaigiantis Beno Udrihas. Bet su sirena vėl pataikė Nando De Colo.

28 min. Nando De Colo metimas blokuojamas, bet jis jau leidosi į krepšį. CSKA po labai ilgos pertraukos priekyje – 55:54.

26 min. Taškų lenktynės „Žalgirio“ arenoje, bet maskviečiai jose šiek tiek greitesni. Po Willy Clyburno pataikymo „Žalgirio“ persvara sumažėja iki minimumo – 54:53.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Šias rungtynes stebi rekordinis sirgalių skaičius! 15 525 žiūrovai atvyko pasižiūrėti „Žalgirio“ ir CSKA dvikovos. Tiek jų Eurolygoje dar niekada nebuvo susirinkę. „Žalgirio“ arenos visų laikų rekordas – VTB lygos mačas su CSKA, kurį 2012-aisiais pamatė 15 812 sirgalių.

24 min. CSKA baltos vėliavos turbūt nekels. Victoras Ruddas pataiko antrą savo tritaškį. Maskviečiai antroje rungtynių pusėje nusiteikę kur kas rimčiau. 51:49.

22 min. Puiki Artūro Milaknio atkarpa. Iš pradžių jis blokuoja Corey Higginso metimą, o po to įmeta kaire ranka – 50:42.

II kėlinys. „Žalgiris“ – CSKA 48:42 (23:18, 25:24)

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Viskas daugiau mažiau vyksta pagal Šaro planą. Seniai kada teko matyti jį tokį patenkintą. Jis profilaktiškai dar nuduoda velnių žalgiriečiams: Vasilije Micičiui už prie kamuolio prilipusias rankas ar Artūrui Milakniui už gynybą, bet „Žalgirio“ treneris labai dažnai nuotaikingai bendrauja su teisėjais (!), dėkoja auklėtiniams už gerus metimus ir su visa komanda pergalingai gniaužia kumštį po taiklių metimų. To atspindys – skirtumas švieslentėje, kuris turėjo būti dar didesnis, jei ne Leo „dovanėlė“ buvusiai komandai.

Bus įdomu pasižiūrėti, ar „Žalgiriui“ po pertraukos pavyks išlaikyti žaidimo tempą. Mat po pertraukos žalgiriečiai labai dažnai sugriūdavo. Per 4 pastarąsias dvikovas su pirmojo Eurolygos aštuoneto komandomis, „Žalgiris“ trečiajame ir ketvirtajame kėlinyje „Real“, „Baskonia“, „Fenerbahče“ bei „Baskonia“ klubams nusileisdavo vidutiniškai dviženkliu taškų skirtumu (11,75 tšk.)

20 min. Leo Westermannas pataiko aidint sirenai iš aikštės vidurio. Apmaudus kauniečiams epizodas.

19 min. Bet kauniečių tai nepalaužė. Paulius Jankūnas, Kevinas Pangosas, Edgaras Ulanovas. Žalgiriečiai demonstruoja charakterį – 48:39.

18 min. CSKA suderino taikiklį. Victoras Ruddas ir Nando De Colo vienas po kito įmeta du tolimus metimus ir žalgiriečių pranašumas aptirpsta – 40:37.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Atkreipkite dėmesį, kokią rotaciją naudoja CSKA. Net 10 CSKA krepšininkų aikštėje praleido 5-7 minutes. Arba Dimitris Itoudis neranda aikštėje veikiančių ginklų, arba turėdamas reguliariojo sezono nugalėtojo vardą, leidžia sau naudoti daug žaidėjų duodant pasireikšti visiems. Šiaip, atrodo, kol kas realesnis pirmas variantas.

16 min. Vasilije Micičius prasiveržia link krepšio. Kauniečiai – ant sparnų. „Žalgiris“ turi didžiausią persvarą – 36:27.

15 min. Paulius Jankūnas fantastiškai sužaidžia nugara. Uždirba varžovui pražangą ir dar pataiko. Baudos metimas taip pat taiklus – 32:25.

13 min. Taikliausiai tritaškius Eurolygoje metanti CSKA kol kas neįmetė nė vieno tolimo metimo.

12 min. Kauniečiai išlaiko trapų pranašumą – 25:22. Sunkiai, bet pavyksta rinkti taškus. Visgi kur kas didesnės problemos yra gynyboje. Cory Higginsas vis dažniau imasi iniciatyvos ir agresyviai žaidžia prieš lėtesnį Artūrą Milaknį. Panašu, jog CSKA rado silpną šeimininkų vietą.

I kėlinys. „Žalgiris“ – CSKA 23:18

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

„Žalgiris“ šįvakar laužia CSKA per priekinę liniją ir tai visiškai pasiteisina. Akivaizdus Šaro nurodymas eiti per match-up'us po krepšiu. Kavaliauskas su Daviesu per 8 minutes kartu pelnė jau 12 taškų (po 6) – tiek, kiek per visą mačą Maskvoje dar kartu ir su Pauliumi Jankūnu sudėjus.

10 min. Beno Udrihas pataiko tritaškį per varžovo rankas. Kaunas šėlsta – 23:16. CSKA prašo minutės pertraukėlės.

9 min. Kevinas Pangosas atlieka jau trečią rezultatyvų perdavimą, o Antanas Kavaliauskas krauna iš viršaus – 20:16.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Aaronas White'as „Žalgirio“ arenoje sutiktas audringais plojimais. Kai pastarąjį kartą žiūrovai jį matė ant parketo, amerikietis raitėsi iš skausmo, atrodė, dėl baisios traumos. Laimei, čiurnos trauma nebuvo rimta ir White'ą jau matome Eurolygos rungtynėse. Kiek jis bus efektyvus beveik nesitreniravęs savaitę, greitai pamatysime.

8 min. Aaronas White'as žengia į aikštę. Amerikietis pasitinkamas plojimais. „Žalgiris“ diktuoja sąlygas – 18:14.

6 min. Žalgiriečiai beveik visas savo atakas organizuoja per priekinę liniją. CSKA priešnuodžių neranda ir renka pražangas.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Matėte, kaip atakuoti iš toli sudvejojo Paulius Jankūnas? Ne veltui. Šį sezoną iki rungtynių su CSKA jis išmetė tik 18 tolimų metimų – mažiausiai nuo 2005-ųjų metų. Nors procentas buvo normalus – 38,9.

5 min. Antanas Kavaliauskas pakeitė Paulių Jankūną. Šarūnas Jasikevičius žaidžia dviem vidurio puolėjais. Tai puikiai pasiteisina. Brandonas Daviesas iš karto pelno taškus – 12:10.

4 min. Vasilije Micičiaus labai sudėtingas metimas per Kyle'o Hineso rankas. Žalgiriečiai pirmą kartą priekyje – 7:6.

3 min. Kevinas Pangosas pataikė iš toli – 3:4.

2 min. Sunki pradžia. Iš pradžių po puikaus Leo Westermanno perdavimo taškų sąskaitą atidarė Kyle'as Hinesas, o po akimirkos Vasilije Micičius buvo nubaustas nesportine pražanga ir Nando De Colo sumetė baudas. CSKA priekyje 4:0.

1 min. Rungtynes kauniečiai pradeda tokiu starto penketu: Kevinas Pangosas, Vasilije Micičius, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas ir Brandonas Daviesas.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Labas vakaras! Visa Maskvos CSKA komanda nušvilpta taip, kad buvo sunku išgirsti pristatytų žaidėjų pavardes. Bet vienam svečių žaidėjui plojo visa „Žalgirio“ arena. Leo Westermannas aikštės viduryje iš Pauliaus Motiejūno rankų atsiėmė atminimo dovaną. Žalgirietis Axelis Toupane'as įsitaisęs ant LED reklamos šypsojosi ir džiaugėsi, kad sirgaliai taip šiltai priėmė jo tautietį, kuris žaidė „Žalgiryje“ praėjusį sezoną. Leo iki šiol dažnai susirašinėja su „Žalgirio“ lietuviais, ypač Pauliumi Jankūnu, Edgaru Ulanovu ar Artūru Milakniu.

VIDEO: „Eurolygos diena“: ketvirtfinalio pranašystė „Žalgiriui“, būsimi praradimai ir ypatingas laiškas sau

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius