-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 15

Ryškiausios Eurolygos žvaigždės, kurios atvažiuos į Kauną

Kauno „Žalgiris“ penktadienį rungtynėmis Zeliona Guroje pradeda naująjį Eurolygos sezoną, bet jau po savaitės „Žalgirio“ arenoje viešės pirmieji varžovai iš prestižinio turnyro. 24sek.lt pasižvalgė, kokios ryškiausios Eurolygos žvaigždės aplankys Kauną reguliariajame sezone.
Juanas Carlosas Navarro.
Juanas Carlosas Navarro. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ryškiausių žvaigždžių sąrašas nėra labai ilgas, nes tai dar tik reguliarusis sezonas. Išskirtinių žvaigždžių turi tik du C grupės klubai – abu favoritai „Barcelona“ ir Atėnų „Panathinaikos“.

Kitų komandų lyderiai kels grėsmę „Žalgirio“ krepšiui, bet tai nėra tie krepšininkai, kurių spindesys akina krepšinio gerbėjus.

Juanas Carlosas Navarro

AFP/„Scanpix“ nuotr./Juanas Carlosas Navarro.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Juanas Carlosas Navarro.

35-erių „la Bomba“ grįžta į Kauną. Šį vyruką jau nuo seno įsidėmėję „Žalgirio“ gerbėjai, o Kaunas įstrigęs ir ispano galvoje.

Būtent Kaune 2006-aisiais J.Navarro vieną po kito gerino savo Eurolygos rekordus. Reguliariajame sezone Kaune jis pelnė 31 tašką ir surinko 35 naudingumo balus (asmeninis rekordas), o „Top 16” varžybose toje pačioje senutėlėje Halėje buvo sužaistos ir rezultatyviausios jo rungtynės – 32 taškai.

Nuo 1997-ųjų Barselonoje žaidžiantis snaiperis yra rezultatyviausias visų laikų Eurolygos žaidėjas (3674).

Asmeninių titulų gausa irgi stulbinanti – dukart Eurolygos čempionas, penkiskart Eurolygos simbolinio penketo atstovas, triskart iš eilės geriausias visos Europos žaidėjas, dešimtmečio Eurolygos simbolinio penketo narys... Pasaka be galo.

Dimitris Diamantidis

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bojanas Bogdanovičius ir Dimitris Diamantidis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bojanas Bogdanovičius ir Dimitris Diamantidis

Atėnų „Panathinaikos“ legenda 35-erių Dimitris Diamantidis pirmasis Eurolygos metraščiuose pagal rezultatyvius perdavimus (1146), perimtus kamuolius (414) ir naudingumo balus (3538).

„Žalgiris“ turės reikalų su triskart Eurolygos čempionu, dukart finalo ketverto MVP, sykį – visos Eurolygos MVP, šešiskart geriausiai besiginančiu Eurolygos žaidėju, keturiskart simbolinio Eurolygos penketo nariu.

D.Diamantidis yra devyniskart Graikijos lygos čempionas ir gyva visos „Panathinaikos“ istorijos legenda.

Galbūt jis nebe toks individualiai stiprus, kaip praeityje, bet vis dar pavojingas dinozauras.

Carlosas Arroyo

AFP/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Arroyo ir Victoras Sada
AFP/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Arroyo ir Victoras Sada

Puerto Riko krepšinio žvaigždė Carlosas Arroyo, kaip ir jo komandos draugas J.Navarro, pasitinka karjeros saulėlydį, tačiau Europą džiugina savo puertorikietiškais šokiais su kamuoliu.

Vis dar priešininkų čiurnas „laužantis“ ir Senajame žemyne dominuojantis įžaidėjas pastaraisiais metais žibėjo Turkijoje. 2012 m. jis su Stambulo „Bešiktaš“ laimėjo Turkijos čempionatą ir FIBA Iššūkio taurę. Beje, tai buvo paskutinis jo titulas klubiniame krepšinyje.

NBA C.Arroyo nebuvo išskirtinė figūra, bet kur žaidė Europoje, ten buvo aikštės generolas.

Nickas Calathesas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nickas Calathesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nickas Calathesas

„Panathinaikos“ sirgaliai Nicko Calatheso sugrįžimu į Atėnus džiaugėsi panašiai, kaip „Žalgirio“ aistruoliai dėl Manto Kalniečio.

Tipinis Europos krepšinio įžaidėjas, sulipdantis komandą ir palengvinantis jai darbą puolime.

Prieš išvykdamas į „Memphis Grizzlies“ 2012-2013 m. Eurolygoje jis rinko vid. 12,9 taško ir 6,6 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Atėnuose tikėkitės panašių skaičių ir daug pergalių.

Pastarajame Europos čempionate N.Calathesas per 25 minutes pelnydavo po 9,9 taško ir skirstydavo 5,3 rezultatyvaus perdavimo. Palyginimui, Vassilis Spanoulis žaidė identiškai, tik rungtyniaudamas 3 minutėmis daugiau mesdavo 11,4 taško.

O V.Spanoulis Eurolygoje – tikras karalius.

Tomašas Satoranskis

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Tomášas Satoransky
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Tomášas Satoransky

Įsidėmėkite šį veidą. Gal jo pavardė dar nėra tokia garsi, kaip dinozauraų C.Arroyo ar J.Navarro, bet apie šį čekų talentą artimiausiais metais žinos kiekvienas besidomintis krepšiniu.

24 metų 201 cm ūgio įžaidėjas buvo vienas iš trijų geriausių Europos čempionato atakų organizatorių.

Rygoje ir Lilyje jis atliko vid. 7,3 rezultatyvaus perdavimo – mažiau tik už šios kategorijos lyderį Mantą Kalnietį (7,8) ir daugiau už patį Milošą Teodosičių (7,1). Dar pridėkite 14,1 taško ir 5,2 kamuolio per rungtynes.

T.Satoranskis nuo 17-os tobulėjo Ispanijoje ir aikštėje sugeba padaryti viską: meistriškai pakabinti kamuolį virš lanko, pats efektingai sugrūsti jį iš viršaus ar pataikyti iš trijų taškų zonos.

Ante Tomičius

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ante Tomičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ante Tomičius

28 metų 217 cm ūgio Kroatijos krepšinio bokštas taip ir neišvažiavo į NBA, bet drasko Europos baudos aikšteles.

Vienas naudingiausių Eurolygos krepšininkų, kuriam praėjusį sezoną užtekdavo 24 minučių rinkti 18 naudingumo balų.

Tris sezonus iš eilės jis pateko į simbolinius Eurolygos penketus. Tiesa, 2014-2015 m. sezoną pateko tik į antrąjį, nors sužaidė geriausią savo sezoną Barselonoje.

Be to, iki 2014-ųjų kovo A.Tomičius tapo pirmuoju Eurolygos žaidėju, du kartus iš eilės tapusiu mėnesio MVP.

Miroslavas Raduljica

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Serbų treniruotė
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Serbų treniruotė

Ilgai savęs nesuradęs Miroslavas Raduljica 2014-ais pateko į Aleksandro Džordževičiaus rankas ir tapo viena ryškiausių pasaulio čempionato žvaigždžių.

Grėsmingos išvaizdos serbas rinko vid. po 13 taškų, atkovojo 4,6 kamuolio ir su Milošu Teodosičiumi tapo jaunos Serbijos rinktinės pergalių kalviu, nukalusiu sidabrą.

M.Raduljicą užplūdo pasiūlymai. Jis kiek netikėtai patraukė į Kiniją, vėl neįsitvirtino NBA, bet vėl buvo viena pastebimiausių serbų figūrų Europos pirmenybėse Lilyje.

„Panathinaikos“ klubas barzdočių sutinka kaip žvaigždę. Jį, kaip ir dar šešis išvardytus vyrus, kaip žvaigždes sutiks ir Kaunas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius