-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 11

Š.Jasikevičius aptarė „Žalgirio“ naujokus bei savo ateitį Kaune

Šarūnas Jasikevičius laiką leidžia saulėtoje Ispanijoje ir krepšinio paslaptimis dalinasi su vaikais. „Campus Playmaker“ stovykloje treneris pasidalino savo mintimis su žiniasklaida.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Vasara Šarui tikrai ne iš lengviausių – netikėtas Leo Westermanno iškeliavimas į Stambulo „Fenerbahče“ privertė trenerių štabą ieškoti naujų vėjų sudėtyje. Be įžaidėjo į Kauną nebesugrįš Brandonas Daviesas bei Aaronas White'as, karjerą baigė Antanas Kavaliauskas.

„Kiekvienais metais turime sulipdyti visiškai naują komandą ir šiemet situacija dar prastesnė. Turime pakeisti, atrodo, septynis žaidėjus, praktiškai visus aukštaūgius. Esame prie to pripratę, tačiau tai nėra lengva, nes yra labai sunku naujus žaidėjus įvesti į sistemą,“ – pesimizmo duodamas interviu „Mundo Deportivo“ neslėpė „Žalgirio“ vairininkas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Thomas Walkupas, Leo Westermannas, Brandonas Daviesas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Thomas Walkupas, Leo Westermannas, Brandonas Daviesas

Tiesa, „Žalgiris“ nemiegojo ir spėjo sustiprinti sudėtį jau keturiais žaidėjais.

Į Nemuno salą atvyks „centras“ Jockas Landale'as, sunkusis kraštas Nigelis Hayesas bei meksikietis Alexas Perezas. Po dviejų sezonų pertraukos žalius marškinėlius užsivilks ir tautietis Lukas Lekavičius.

Dabar trenerį labiausiai neramina geri žalgiriečių pasirodymai NBA vasaros lygoje: „Kol kas sunku, nes Landale'as ir Hayesas turi išpirkos su NBA komanda galimybę ir iki liepos 15-osios gali iškeliauti ten. Aišku, jei jie išvyks, gausime išpirką ir galėsime žvalgytis toliau laisvųjų agentų rinkoje“.

„Landale'as yra labai įdomus „centras“, jis žaidžia krepšinį tik šešerius metus ir kiekvienais metais labai patobulėja. To mes ir ieškome – žaidėjų, kurie atvyksta pagerinti savo įgūdžius. Su Hayesu ir Perezu panaši situacija.

Jie yra vaikinai, ypač Perezas, kurie per pastaruosius du sezonus velniškai patobulėjo ir manau, kad jie yra pasiruošę žingsniui į Eurolygą. Hayesas turėjo labai gerą pirmąjį sezoną Europoje, „Galatasaray“ klube. Praėjusiais metais mums trūko tritaškių, bet šiemet Hayesas ir Lekavičius turėtų tai kompensuoti“, – naujokus įvertino emocingasis treneris.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nigelis Hayesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nigelis Hayesas

Nuolat kartojantis apie puikią „Žalgirio“ organizaciją, Šaras vėl liko ištikimas sau – geresnės vietos už Kauną šiuo metu jis nemato.

„Turiu galimybę nutraukti sutartį kada panorėjęs, bet visada sakau tą patį – bus labai sunku mane ištraukti iš šio klubo, nes tai yra numeris vienas organizacija Europoje. Žaidėjai ir treneriai jaučia didelę pagarbą, mums leidžiama dirbti laisvai bei gauname didžiulį palaikymą. Jaunas treneris turi tai vertinti, nes matėme kaip praėjusį sezoną pusė Eurolygos komandų atleido savo trenerius“, – teigė buvęs Lietuvos rinktinės įžaidėjas.

Šaras taip pat pripažino, jog derėjosi su „Memphis Grizzlies“ komanda dėl vyriausiojo trenerio posto, tačiau ekipa pasirinko kitą strategą. Anot stratego, derybos su komandos savininkais irgi yra puiki patirtis.

Treneris atskleidė, jog per keletą metų sulaukė dėmesio ne tik iš numylėtinių „Panathinaikos“, „Maccabi“ ar „Barcelona“ klubų, bet ir iš kitų. Šaro atsakymas tiems klubams buvo labai paprastas: „Jie patys žino, jog aš nevertas eiti į komandą, kuri yra tame pačiame lygyje kaip ir „Žalgiris“.

Š.Jasikevičius aptarė ir „Barcelona“ vasaros žingsnius. Stambia pinigine laisvųjų agentų rinkoje mojavę katalonai įsigijo Brandoną Daviesą, Cory Higginsą bei iš NBA prisiviliojo Nikola Mirotičių. Treneris tokius žingsnius pasveikino bei teigė, jog tokie ėjimai yra labai naudingi Europos rinkai ir džiugu, jog Senajame žemyne sulaukiama didesnių investicijų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nikola Mirotičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nikola Mirotičius

Šaras į Kataloniją kelią parodė jau dviems buvusiems žalgiriečiams – Brandonui Daviesui bei Kevinui Pangosui.

B.Daviesas, anot Š.Jasikevičiaus, puikiai pritaps komandoje, nes „Barcelona“ turi du labai aukštus ir lėtus vidurio puolėjus – Ante Tomičių bei Artiomą Pustovijų. Buvusio žalgiriečio galimybes gintis perimetre puikiai pagelbės naujajai komandai.

Tuo tarpu, K.Pangosui Šaras žada daug sėkmingesni antrąjį sezoną. Treneris teigė, jog antras sezonas pajėgioje komandoje visada būna geresnis.

„Žalgirio“ vairininkas nespjovė į galimybę ateityje diriguoti katalonų komandai:

„Barselona man visada bus ypatinga komanda ir miestas. Čia praleidau daug gerų metų. Dabar yra tik vienas klausimas – su kuo aš dirbsiu, kiek galėsiu prisidėti prie komandos formavimo, įsigyti mano norimas ekipos dalis. Tai yra priežastis, dėl ko pastaraisiais metais nepasiekėme susitarimo. Ateityje visko gali nutikti, bet aš turiu aiškias idėjas, kaip aš noriu dirbti. Aš dirbu su savo idėjomis, o ne kitų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius