Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 05

Šarūnas Jasikevičius žino, kaip užbrauktų visas Eurolygos sąmokslo teorijas

Daugelis manė, kad tai bus paskutinė Kauno „Žalgirio“ suplanuota Eurolygos išvyka. Tačiau žalgiriečiai kelia sparnus į paskutinį turą kautis ne dėl garbės, o aukštesnės vietos reguliariajame sezone.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Olympiakos“ – „Žalgiris“ | 19:00 | Pirėjas

30-ąjį Eurolygos turą „Olympiakos“ pasitinka trečioje, „Žalgiris“ – šeštoje vietoje.

Šnabždamasi, kad „Olympiakos“ gali rinktis varžovą ketvirtfinalyje. Pralaimėję „Žalgiriui“ namie, graikai, ko gero, atkrintamosiose varžybose namuose po dviejų savaičių vėl priimtų tą patį Lietuvos klubą.

Viskas būtų daug paprasčiau, jei paskutinio Eurolygos turo kovos vyktų tuo pačiu metu.

„Galvoju, kad blogai. Manau, turėtume žaisti vienu metu. Aišku, yra televizija, visi nori eterio ir dėmesio, bet iš sportinio principo, kuris svarbiausias, turėtų visi žaisti vienu metu, kad kiti negalėtų rinktis arba už juos būtų kažkas nuspręsta. Eini ir žaidi“, – labai paprastą sąmokslo teorijų sprendimo būdą mato Šarūnas Jasikevičius.

Anot trenerio, skirtumas tarp 6 ir 8 vietos nemažas.

„Yra sportinis principas, pagal kurį nori būti aukščiau. Kita vertus, jei žaisti, tai žaisti geriau prieš trečią komandą, o ne pirmą, nes jie per 30 rungtynių jau įrodė, kad yra geresnė komanda“, – pridūrė Š.Jasikevičius.

Kita vertus, „Olympiakos“ dabar ir taip netrūksta priežasčių nerimauti dėl galimo pralaimėjimo.

Pirėjo ekipa pasiruošimą mūšiui su „Žalgiriu“ pradėjo bent be penkių krepšininkų. Pagrindinis centras Nikola Milutinovas grįžo į rikiuotę trečiadienio treniruotėse, tačiau mačą turėtų praleisti Kostas Papanikolaou, abejojama dėl Giorgos Printezio bei JaMelo McLeano būklės, o Kimas Tillie turėtų padėti penktadienio rungtynėse.

„Ruošiamės visiems žaidėjams. Pristatėme saviems 14–15 žaidėjų, kad jie žinotų, prieš ką gali tekti žaisti. Laukiame informacijos, bet žinome, kad dauguma jų bus. Ir nuo to niekas nesikeičia.

Papanikolaou yra gerai besiginantis žaidėjas, o daugiau – nežinau, ko bus, ko ne. Manau, kiti visi žais“, – spėliojo Š.Jasikevičius.

Tačiau Šarūnas Jasikevičius nesižvalgo į priešininkų problemas ir sprendžia savas. „Žalgiris“ susigadino sau Velykas, kai pirmadienį sensacingai krito Šiauliuose 90:93.

„Turėjome vieną treniruotę vakar. Daug tų rungtynių, o reakcija – normali. Jie žino, kad blogai žaidė. Taip žaisti negalima – reikia atiduoti daugiau energijos ir jie tą supranta“, – teigė „Žalgirio“ treneris.

Toje treniruotėje jau dalyvavo Axelis Toupane'as. Dėl pilvo traumos porą pastarųjų rungtynių praleidęs prancūzas bus pasiruošęs išbėgti į aikštę.

„Vakar treniravosi. Atrodo, kaip žmonės po kažkiek laiko praleidę – kažkiek lėtesnis. Bet tai rotacijos žaidėjas. Jei jis neatkris treniruotėje, kažkiek tikrai žais“, – tikino Š.Jasikevičius.

„Olympiakos“ yra geriausiai besiginanti Eurolygos komanda – praleidžia vidutiniškai 76,4 taško. Tai – trenerio Ioannio Sfairopoulo skiriamasis bruožas.

Nors už graikus Eurolygoje mažiau taškų praleidžia Stambulo „Fenerbahče“ (74,3 tšk.), pagal gynybos reitingus „Olympiakos“ neturi konkurencijos.

„Stengsimės eiti į jų silpnąsias vietas, žaisti kuo greičiau. Idealių komandų nėra – turime, ką atakuoti, stengsimės žaisti savo žaidimą“, – teigė Š.Jasikevičius.

Tiesa, pastaruoju metu „Olympiakos“ gynyba ėmė braškėti. Mykolo Stumbro statistikos duomenimis, nuo 25-ojo Eurolygos turo graikai praleidžia vid. 82,5 taško.

„Pirėjo „Olympiakos“ kenčia nuo traumų. Kaip visada, išreikšta Spanoulio lyderystė. Dabar jis geros formos. Reikia jį pristabdyti, nes nuo jo daug kas prisideda. Labai svarbu žinoti, kas žais ir kiek, o tada reaguoti, – pasakojo Š.Jasikevičius. – Mūsų darbas žiūrėti į save. Važiuojame ten laimėti nepriklausomai nuo situacijos, kas įvyks šiandien. Ir stengtis užimti kuo aukštesnę vietą.“

VIDEO: „Ginčas“: ar „Žalgiris“ išvengs blogiausio Eurolygos ketvirtfinalio scenarijaus?

„Žalgirio“ scenarijai

  • Kad „Žalgiris“ būtų penktas, jis turi švęsti pergalę Graikijoje, „Real“ turi nugalėti „Brose“ krepšininkus, o „Panathinaikos“ pralaimėti Milane. Šarūno Jasikevičiaus auklėtinius šioje poroje pastūmės namuose didesniu skirtumu laimėtos rungtynės.
  • „Žalgiris“ bus šeštas, jeigu laimės, bet laimės ir „Panathinaikos“, arba pralaimės, bet pralaimės ir „Baskonia“ bei „Chimki“.
  • „Žalgiris“ bus septintas, jeigu: pralaimės „Olympiakos“ klubui, o „Baskonia“ pralaimės turkams ir „Chimki“ nugalės ispanus, arba „Baskonia“ nugalės „Anadolu Efes“ ir „Chimki“ nusileis „Barcelona“ krepšininkams.
  • „Žalgiris“ bus aštuntas, jeigu: pralaimės Pirėjuje, „Chimki“ laimės Barselonoje, o „Baskonia“ namie susitvarkys su „Anadolu Efes“. Kadangi pralaimėjo abejas rungtynes tiek „Baskonia“, tiek „Chimki“, visais atvejais, kai susilygins su šiais klubais turnyro lentelėje, žalgiriečiai bus žemiau.

Varžovai ketvirtfinalyje

  • Jeigu bus aštuntas, „Žalgiris“ susitiks su Maskvos CSKA.
  • Jeigu bus septintas, „Žalgiris“ kovos su Stambulo „Fenerbahče“.
  • Jeigu bus šeštas, „Žalgiris“ rungsis su Pirėjo „Olympiakos“ arba Atėnų „Panathinaikos“.
  • Jeigu bus penktas, „Žalgiris“ susitiks su Madrido „Real“.
VIDEO: „Ginčas“: „Žalgirio“ talento ateitis – Šiauliai, Kaunas ar NBA?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius