Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 11

Sergejus Tarakanovas: „Bilietų į „Žalgirio“ rungtynes prašiau per Arvydą Sabonį“

Buvęs Maskvos CSKA krepšininkas Sergejus Tarakanovas analizuodamas Eurolygos ketvirtfinalio poras įvertino ir Kauno „Žalgirio“ galimybes serijoje su Stambulo „Fenerbahče“. Seulo olimpinis čempionas įvertino ir Kauno klubo trenerio Šarūno Jasikevičiaus darbo metodus.
Sergejus Tarakanovas atidžiai stebi Š.Jasikevičių.
Sergejus Tarakanovas atidžiai stebi Š.Jasikevičių.

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos atkrintamąsias varžybas balandžio 16 dieną pradės Stambule, kur vyks pirmosios ketvirtfinalio rungtynės reguliariojo čempionato nugalėtojos „Fenerbahče“ aikštėje.

„Stambulo „Fenerbahče“ turi praeiti „Žalgirį“, nors, manau, bent jau vienerias rungtynes kauniečiai turėtų pasiimti“, – prognozavo po karjeros pabaigos Rusijos rinktinės vadybininku ir krepšinio agentu dirbęs S.Tarakanovas, ir šį sezoną daug Eurolygos rungtynių stebėjęs gyvai, tarp jų ir žalgiriečių mačą Tel Avive praėjusį mėnesį.

„Sezono pabaigoje „Žalgiris“ savo pergalėmis, iš kurių trys buvo išvykoje, įrodė, kad komanda moka smūgiuoti, – kalbėjo S.Tarakanovas. – Mačas Madride su „Real“ tapo benefisu Brandonui Daviesui – kauniečių gretose atsirado žaidėjas, kuris ištempė komandą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas

Ir su „Fenerbahče“ lietuviai gali užkabinti bent vieną mačą. Tuo, kad jų arenoje, bus anšlagas, neabejojau nė sekundei. Ir pats esu žaidęs Kaune, ir po karjeros ten esu buvęs daug kartų. Praėjusiais metais mano draugas paprašė nupirkti bilietų į „Žalgirio“ rungtynes, – teko tai padaryti per Arvydą Sabonį, tokia didelė problema buvo.“

Buvęs CSKA krepšininkas atkreipė dėmesį į trenerių – Šarūno Jasikevičiaus ir „Fenerbahče“ stratego Željko Obradovičiaus akistatą.

„Jasikevičiaus negalima visiškai laikyti Obradovičiaus mokiniu, – dėstė S.Tarakanovas. – Taip, Šarūnas karjeros pabaigoje žaidė serbo vadovaujamoje „Panathinaikos“, matyt, kažkiek žinių perėmė, bet jis pats yra galvotas vaikinas su geru krepšinio jausmu.

„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius
„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius

Po praėjusio sezono Jasikevičių gaudė ir „Barcelona“, CSKA, „Maccabi“, ir dar daugiau, o aš vis kalbėjau, kad vienas sezonas Kaune – dar ne rodiklis.

Juk neaišku, kaip treneriui seksis klube, kur nėra tokios paramos, kokią Šarūnas dabar turi Kaune. Kaip bus ten, kur tokios pagarbos ir pasišventimo krepšiniui nėra? Tai – sudėtingas procesas. Tačiau dabar jis patvirtina savo kvalifikaciją, nepaisant sunkios sezono pradžios, kai komanda pralaimėjo keturis ar penkis namų mačus, o tai „Žalgiriui“ yra nesuvokiama bet kurį sezoną, turint bet kokią sudėtį.

Buvau per „Žalgirio“ rungtynes su „Maccabi“ Tel Avive, man buvo įdomu pasižiūrėti į Š.Jasikevičių, kaip jis valdo komandą, kaip gyvena rungtynėmis. Kaip motyvuoja savo auklėtinius – gana aršiai juos kritikuoja, bet tuo pačiu metu ir gana pagarbiai, gaudamas pagarbą atgal. Tai – trenerio talentas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius