-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 07

Su šypsena kritiką priėmęs E.Ulanovas: „Ateis ta forma. Ateis ir vėl išeis“

„Aš negaliu jam įpūsti nieko. Jei žmogus nenori, tai aš absoliučiai nieko jam negaliu įpūsti“, – prieš dvi savaites Maskvos „Megasport“ arenos koridoriuje apie Edgaro Ulanovo agresyvumą sakė Šarūnas Jasikevičius. Brangiausio Kauno „Žalgirio“ krepšininko sezono startas nebuvo toks, kokio norėjo jis, sirgaliai ar treneris, tačiau po pergalės ketvirtadienį E.Ulanovas šypsosi.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Kauniečiai po puikios antros mačo pusės 83:75 palaužė Pirėjo „Olympiakos“ ir įsirašė 5-ąją pergalę per 11 mačų Eurolygoje.

Nors rungtynių pradžioje po Georgio Printezio tritaškių lietučio „Žalgiris“ atsiliko, trečias ir ketvirtas kėliniai tapo vadovėlinės gynybos pavyzdžiais, o iš aikštės šeimininkų pinklių „Olympiakos“ taip ir neišsipančiojo.

E.Ulanovas per 24 minutes surinko 5 taškus (1/2 dvit., 1/1 trit.), atkovojo 4 ir perėmė 1 kamuolį, kartą suklydo, blokavo metimą ir surinko 10 naudingumo balų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Atrodo, kad E.Ulanovas išgirdo tuos Šaro žodžius po pralaimėjimo prieš CSKA, po kurio krepšininkas savo statistikos protokole turėjo -1 naudingumo balą beveik per 27 minutes.

Tada puolėjo žaidimo kokybė atsispindėjo ne tik eilutėse. Jei praėjusį sezoną jis buvo vienas kertinių žaidėjų net ir lemiamais momentais, tai šiemet kurį laiką tūnojo savo paties šešėlyje.

Pastarąsias keletą rungtynių E.Ulanovas jau vėl buvo panašus į tą, kurį žaliai baltų sirgaliai buvo įpratę matyti: kamuolio priėmimai, kova, agresyvumas ir gynyboje, ir puolime.

„Visi prie Grigonio… O kad Aaronui koją skauda, tai jau niekam neįdomu“, – ironiškai, žurnalistams sugužėjus į „Žalgirio“ rūbinę, leptelėjo Paulius Jankūnas.

Kapitono juokelį šypsena palydėjo ir E.Ulanovas.

„Labai smagi pergalė, nes reikėjo atlošti nemažai taškų, atiduoti daug jėgų. Antro kėlinio momentais ir antroje pusėje rodėme labai gerą energiją ir didelį norą. Todėl ši pergalė ir atėjo galų gale. Pirmas kėlinys – labai blogas. Keletas blogų sprendimų ir „Olympiakos“ sumetė tritaškius. Buvo labai skaudu, bet, sakau, antroje pusėje pakeitėme gynybą, pradėjome keistis visais dengiamaisiais ir privertėme juos suklysti, mesti nepatogius metimus“, – reziumavo žalgirietis.

– Tie 10 varžovų tritaškių pirmoje pusėje buvo daugiau gynybos klaidos ar rizika, ar dar kitos priežastys?24sek paklausė E.Ulanovo.

– Visko buvo. Matėt, ir per rankas, ir paskutinėm sekundėm. Kažkur gal per daug rizikos. Gal ne tiek daug reikėjo rizikuoti, kiek rizikavom. Pradžioj Printezis… Aplinkui nieko per penkis metrus nėra, prisitaiko per penkias sekundes ir meta. Kažkiek reikia vis tiek trukdyti, bet svarbiausia, kad antroje pusėje sugebėjome persiorientuoti. Tikrai labai daug jėgų ši pergalė kainavo, bet, kai laimi, tai atrodo, kad viskas gerai. Labai smagu, tikrai.

Pradžioj Printezis… Aplinkui nieko per penkis metrus nėra, prisitaiko per penkias sekundes ir meta.

– Kaip pavyko antroj pusėj taip gerai sutvarkyti gynybą? „Olympiakos“ dvitaškiai šiose rungtynėse siekė vos 40 proc.

– Pradėjome viską keistis, agresyviai gintis. Neleidom dideliems prisiimti kamuolių, kažkur sutankinome, susispaudėme, padvigubinome, neleidome lengvai dalinti perdavimų. Tą žaidybinį planą tikrai geriau vykdėm antroje pusėje nei pirmoje.

VIDEO: Linksmas M.Grigonis: varžovai dabar nebeduos man mesti

– Praėjusiais metais didžioji pergalių serija buvo tokiu metu kaip dabar. Ar galima sakyti, kad žaidimas darosi vis solidesnis ir kažko panašaus būtų galima tikėtis šiemet?

– Žinoma, norėtume, kad ta serija ateitų, bet vėlgi… Mes žaidžiame dviem frontais. Savaitgalį laukia rimtas išbandymas, rimtos rungtynės. Dabar visi orientuosimės į LKL ir, kaip sako treneriai, reikia žiūrėti į kitas rungtynes.

– Pačiam sezono pradžia nebuvo pati geriausia, dabar viskas atrodo solidžiau. Kiek pavyko į formą įeiti ir geriau jaustis aikštėje?

– Aš nesureikšminu. Dabar laimėjome, tai man visiškai nesvarbu. Aš pasidžiaugiau, kad Marius sužaidė pagaliau. Irgi buvo daug kalbėta. Brandonas žaidžia gerą sezono atkarpą, Aaronas taip pat.

Žinot, smagiausia, kad laimėjom, labai būna liūdna, kai pralaimime dukart iš eilės Eurolygoje ir mes visi pradedame ieškot kaltų. Aš to nemėgstu daryti, ieškoti kaltų ar pasiteisinimų. Dabar laimim, tai ką žinau… Ateis ta forma. Ateis ir vėl išeis. Žinot, čia toks gyvenimas.

Aš pasidžiaugiau, kad Marius sužaidė pagaliau. Irgi buvo daug kalbėta

– Pirmą ir trečią kėlinius pradėjot su dviem „centrais“. Kodėl tie startai buvo tokie skirtingi ir ką Brandono bei Antano buvimas kartu aikštėje duoda komandai?

– Jei jie išleidžia Milutinovą ir atakuojam gerai didelį žaidėją, tai varžovai galiausiai turi susikeist su mūsų mažuoju. Tada mūsų du dideli turi pranašumą po krepšiu, tai tiek atkovotuose kamuoliuose turime turėti pranašumą, tiek ant ūselio Antanas turi sužaisti gerai.

Brandonas šiandien gerai žaidė ant ūselio. Vien privalumai. Suveikia, tai gerai.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: Tai buvo geriausia pergalė, kokią esam pasiekę su šia komanda
VIDEO: Paulius Jankūnas po rungtynių pasakė, kas nuramino Šarą
VIDEO: Davidas Blattas spaudos konferencijoje: „Galite klausti ko norite, neišeisiu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius