Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 02

Tik faktai: šūsnis „Žalgirio“ rekordų ir unikalus Kevino Pangoso pasiekimas

Pastarąjį kartą kauniečiai savo akimis namuose pergalę prieš Tel Avivo „Maccabi“ regėjo tik prieš 10 metų. Kauno „Žalgirio“ krepšininkams šįkart ją atnešė krūva įspūdingų rekordų. 24sek po žalgiriečių revanšo prieš „Maccabi“ 99:84 pristato įdomiausius dvikovos faktus.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ išdalijo net 29 rezultatyvius perdavimus ir pasiekė savo visų laikų Eurolygos rekordą. Istoriniame visų komandų rekordų sąraše šis žalgiriečių rezultatas yra 17-as. Absoliutus Eurolygos rekordas – 36 rezultatyvūs perdavimai – priklauso Madrido „Real“. Šį sezoną už „Žalgirį“ daugiau perdavimų išskirstė tik „Barcelona“ (32).

„Žalgiris“ pelnė 99 taškus ir sužaidė rezultatyviausią sezono mačą. Pastarąjį kartą rezultatyviau žalgiriečiai rungtyniavo tik prieš 9 metus, 2009-ųjų sausio 8-ąją, kai žaliai balti 105:94 pranoko Nansi SLUC klubą. 2013-aisiais „Žalgiris“ buvo įmetęs 104 ir 106 taškus, tačiau tose rungtynėse buvo žaidžiamas vienas arba du pratęsimai. Dvikovoje su „Maccabi“ tai buvo rezultatyviausias Lietuvos čempionų pasirodymas žaidžiant Eurolygos rungtynes nuo „Žalgirio“ arenos atidarymo.

Vos po trijų kėlinių „Žalgirio“ sąskaitoje jau buvo 76 taškai – daugiau nei penkiuose kituose žalgiriečių Eurolygos susitikimuose po keturių ketvirčių.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius apie techninę baudą: „Gavau ją už nieką“

„Žalgiris“ pataikė 14 tritaškių iš 23 – daugiausia šį sezoną. Beje, žalgiriečiai tritaškius metė beveik identišku taiklumu (60 proc.), kaip ir baudų metimus (61 proc.). Pastarąjį kartą tiek tritaškių „Žalgiris“ pataikė tik prieš 5 metus – 2013-ųjų lapkričio 14-ąją. Daugiau šeimininkų komandos tritaškių „Žalgirio“ arena dar nebuvo mačiusi.

Kevinas Pangosas išdalijo 11 rezultatyvių perdavimų. „Žalgirio“ įžaidėjas dviženklį rezultatyvių perdavimų skaičių surinko jau penktą kartą šį sezoną. Palyginimui, nuo 2000-ųjų 10 rezultatyvių perdavimų ribą visi kiti „Žalgirio“ įžaidėjai buvo pasiekę tik tris kartus – Leo Westermanas (2015–2016 m.), Justinas Dentmonas (2013–2014 m.) ir Edas Cota (2002–2003 m.).

VIDEO: Edgaras Ulanovas: apie bausmę A.White’ui, žaidimą su kauke ir įtemptas rungtynes

„Žalgiris“ namuose Eurolygoje iškovojo 7 pergalę iš eilės. Tai klubo visų laikų rekordas. Ankstesnis priklauso Antano Sireikos vadovaujamam „Žalgiriui“ (6, 2005–2006 m.).

Pastarąjį kartą „Žalgiris“ pergale prieš „Maccabi“ džiaugėsi tik prieš 10 metų – 2008-ųjų vasario 21-ąją. Tada „Žalgiriui“ atstovavo tokie žaidėjai kaip Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, Dainius Šalenga, Marcusas Brownas, Marko Popovičius, DeJuanas Collinsas, Eurelijus Žukauskas ir kiti. Nuo to laiko „Žalgiris“ Tel Avivo krepšininkams pralaimėjo 5 namų rungtynes iš eilės.

Iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos dar liko 9 rungtynės, o „Žalgiris“ tik vienu laimėjimu atsilieka nuo pernykščio rezultato.

Axelis Toupane'as dar nebuvo toks rezultatyvus iš trijų taškų zonos. Jis pirmą kartą per vieną Eurolygos mačą pataikė du tolimus metimus – abu vos per pirmąjį kėlinį. Iki mačo su „Maccabi“ A.Toupane'as per visą savo karjerą Eurolygoje buvo pataikęs 4 tritaškius iš 23.

Po traumos į rikiuotę sugrįžęs Paulius Jankūnas pelnė 17 taškų ir atkovojo 7 kamuolius, iš kurių 3 – puolime. Daugiau 3 kamuolių puolime kapitonas šį sezoną dar nebuvo atkovojęs. Beje, rezultatyviau rungtyniavo tik du kartus.

Vasilije Micičius pirmą kartą šį sezoną ir tik antrą karjeroje pataikė 3 tritaškius (iš 4).

VIDEO: P.Jankūnas apie naują 100 rungtynių seriją: „Duok Dieve, tik kad nebe tas amžius“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius