Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 15

Toli nuo savo komandos atsidūręs Lietuvos talentas nesijaučia užmirštas Kėdainiuose

Leidžiantis į Vitorijos oro uostą didžiulis vėjas siūbavo Kauno „Žalgirio“ lėktuvą. Tai nebuvo pats jaukiausias ir sklandžiausias nusileidimas skrydžių istorijoje, bet vos susilietęs su oro uosto taku, lėktuvas ėmė sklandžiai riedėti. Šis vaizdelis kažkuo primena vieno didžiausių Lietuvos krepšinio talentų skrydį per 2017-2018 metų sezoną.
Tadas Sedekerskis
Tadas Sedekerskis / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Baskonia“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Vitorija

Tadas Sedekerskis praėjusį pavasarį negalėjo svetingai priimti „Žalgirio“ krepšininkų Vitorijoje, nes dalyvavo prestižinėje talentų stovykloje Portlande. Šiemet „Žalgirio“ ir 20-mečio atstovaujamos Vitorijos „Baskonia“ ekipos dvikovą talentas vėl stebės per kompiuterį arba televizorių. Prieš sezoną paskolintas kitam Ispanijos klubui, T.Sedekerskis galop nutūpė Kėdainiuose. Tačiau toli nuo baskų krašto atsidūręs lietuvis nesijaučia užmirštas mažame vidurio Lietuvos miestelyje.

Tiesioginis tiltas Kėdainiai-Vitorija

T.Sedekerskis įdėmiai seka situaciją Vitorijoje. Jis žino, kad „Baskonia“ žalgiriečius pasitinka su šešių pergalių serija Ispanijos čempionate. Laiko pulsą prie naujausios ir viešai dar neplatintos informacijos apie traumuotus baskų žaidėjus. Žiūrėdamas baskų rungtynes mato, kokios sportinės formos dabar yra jo komanda.

Bet nors po sunkių mėnesių ant Burgoso „Miraflores“ komandos suolo T.Sedekerskis perskrido pusę Europos ir nusileidęs užsivilko Kėdainių „Nevėžio“ aprangą, jis kasdien kontaktuoja su baskų komanda ir klauso naujausių nurodymų.

#smilebig????

A post shared by Tadas Sedekerskis (@tsedekerskis) on

Kėdainiai nėra didelių galimybių miestas, tad net ir gavęs laisvą dieną, Tadas vietoj lovos ir serialų mieliau renkasi dailią vietos krepšinio areną.

Ten jis šlifuoja savo talentą tiek su kamuoliu, tiek su štangomis rankose. 20-metis nuosekliai dirba pagal „Baskonia“ fizinio rengimo trenerio Luka Svilaro jam siųstą kruopščią individualią treniruočių programą.

Po kiekvienų rungtynių T.Sedekerskiui pastebėjimus apie žaidimą siunčia Juanas Pedro Cazorla – „Baskonia“ biuro darbuotojas, buvęs krepšininkas, kurio pagrindinė atsakomybė darbuotis su Vitorijos klubui priklausančiais talentais.

Ispanas dalijasi pastebėjimais, patarimais ir pasiūlymais, ką reikėtų pagerinti kitose rungtynėse arba artimiausioje treniruotėje.

„Jaučiu komandos dėmesį. Nesijaučiu užmirštas“, – šyptelėjo T.Sedekerskis.

Išklausęs pastabas ir permąstęs savo žaidimą, Tadas anksčiau pasirodo „Nevėžio“ treniruotėje ir ilgiau užsilieka salėje komandos draugams jau skirstantis namo.

Jis yra vienu didžiausių Lietuvos talentų laikomas krepšininkas, kuriam buvo prognozuojamas NBA šaukimas, piešiama graži karjera Europoje. Bet kiek tokių žvaigždučių, dar nepasiekusių krepšinio padangės, būta mūsų šalyje.

Tad T.Sedekerskis daro viską, kad patektų į lūkesčius pateisinusių, o ne į vidutinio lygio komandas nutekėjusių talentų sąrašą.

????

A post shared by Tadas Sedekerskis (@tsedekerskis) on

Tik epizodiškai rungtyniavęs praėjusį sezoną pagrindinėje „Baskonia“ komandoje ir kelis šio sezono mėnesius prasėdėjęs ant Burgoso klubo atsarginių suolo, T.Sedekerskis neskaičiuoja laiko treniruočių salėje, kad greičiau išsivalytų žaidimo praktikos rūdis ir padėtų „Nevėžiui“ išsikapstyti iš LKL turnyro lentelės dugno.

„Tai tikrai tvarkingas vyras, kuris intensyviai investuoja į savo darbą. Tai labai išauklėtas, tvarkingas ir kultūringas žmogus. Malonu su juo dirbti, – 24sek pasakojo „Nevėžio“ komandos vadovas A.Ercius. – Žmogus žino, ko nori, ir to siekia. Tas darbas kažkada atsiperka. Tik dabar jam labiausiai trūksta žaidimo praktikos – patirties, kas ateis su laiku.

Jis turi pajusti, kokius sprendimus daryti. Kaip ir visiems jauniems žaidėjams, Tadui dar trūksta stabilumo. Bet tai tikrai darbštus, nuoširdus vyras ir jis kasmet eis tik aukštyn.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: Šaro treneris aikštėje ir vienas kiečiausių varžovų Eurolygoje

Būna, kad didieji klubai skolina savo žaidėjus susitardami dėl specifinio minučių skaičiaus, kurį treneriai privalo garantuoti krepšininkui nepriklausomai nuo jo pasirodymo.

T.Sedekerskio nuomos sutartyje su „Nevėžiu“ tokios sąlygos nėra. Bet net ir kritinėje situacijoje atsidūrusio Kėdainių klubo treneris Ramūnas Cvirka pasitiki jaunu naujoku.

Žmogus žino, ko nori, ir to siekia. Tas darbas kažkada atsiperka.

Iš pradžių rungtyniavęs 18-20 minučių, pastaruoju metu T.Sedekerskis gauna pasireikšti vis daugiau. Prieš savaitę su Klaipėdos „Neptūnu“ dvimetrinis puolėjas žaidė rekordiškai daug – beveik 33 minutes, prieš „Lietkabelį“ – beveik 27. Tai beveik tiek, kiek per daugiau nei du mėnesius Burgoso ekipoje.

Kėdainiuose T.Sedekerskio žaidimo laiko vidurkis – 23 minutės, per kurias talentingas krepšininkas pelno 8,6 taško, atkovoja 3,8 kamuolio, atlieka 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir renka 11,1 naudingumo balo.

R.Cvirkos komandoje toks minučių skaičius yra rimtas įvertinimas jaunam žaidėjui.

„Treneris Cvirka tikrai neduotų Tadui minučių avansu. Juk komandai dabar labai reikia pergalių. Bet treneris leidžia jį į aikštę matydamas, kad jis bus naudingas komandai. Jei žaidžia daug, reiškia, Cvirka iš jo tikisi, – 24sek teigė A.Ercius. – Manau, jo laukia gera ateitis.“

VIDEO: „Ginčas“: Ballų beprotybė, keistas Lietuvos talento pasirinkimas ir didžiausi metų sukrėtimai

Ateities noras – aiškus

T.Sedekerskis kol kas atsidėkoja strategui produktyviu žaidimu.

Į akis krenta labai solidus jo pataikymas. T.Sedekerskis dvitaškius pataiko 63,2 procentų taiklumu, tritaškius – 52,9 proc.

Lietuvis yra taikliausias „Nevėžio“ žaidėjas po komandą tik ką papildžiusio aukštaūgio Giedriaus Staniulio. Taip pat jau vienas naudingiausių.

Debiutuodamas LKL T.Sedekerskis žinojo, kad jo laukia aukšto lygio iššūkiai ir nebus paprasta net ir atvykus iš Eurolygos klubo stovyklos.

„Yra čia ką veikti“, – tikina „Baskonia“ priklausantis talentas, prisipažįstąs, kad iki galo dar neatrado savo vietos komandoje.

Bet svarbiausia, kad T.Sedekerskis patenkino žaidimo alkį ir turi galimybę tobulėti pats išgyvendamas krepšinio momentus, o ne žvelgdamas į juos nuo atsarginių suolo.

Tad mano pirmenybė – žaidimo laikas. Norisi žaisti, o ne sėdėti ant suolo.

Nuoma Kėdainiuose baigsis po poros mėnesių ir T.Sedekerskis turės spręsti, ką daryti toliau. Jo agentas jau bendravo su „Baskonia“ vadovais, tačiau vyrai sutarė, kad pokalbiams dar per anksti – baskai turi krūvą reikalų Eurolygoje ir Ispanijos čempionate, o Tadas dar tik apsipranta su „Nevėžio“ marškinėliais.

Bet atsikandęs atsarginių suolo ir paragavęs žaidimo skonio, Tadas gerai žino, ko nori.

„Vitorija dar pati nežino, kas bus kitą sezoną – su manimi, kitais žaidėjais. Tai viskas spręsis vasarą, – 24sek pasakojo T.Sedekerskis. – Pats įsitikinau, kad treniruotis individualiai gali labai daug, smarkiai dirbti, bet viską reikia persinešti į žaidimą. Man to trūko labiausiai.

Mano treniruočių ir žinių bagažas pilnėja, bet jei nėra žaidimo praktikos, vėliau sunku. Jaunam žaidėjui pasitikėjimas savimi užsisėdėjus ant suolo smarkiai krenta.

Juolab, jauną žaidėją į aikštę leisdamas treneris nenori matyti jo klaidų gynyboje ir puolime. Tad jei neturi konkretaus vaidmens, labai sunku kažką parodyti.

Tad mano pirmenybė – žaidimo laikas. Norisi žaisti, o ne sėdėti ant suolo. Bet ir „Baskonia“ nori, kad žaisčiau. Ateis vasara ir viskas susidėlios.“

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Tadas Sedekerskis
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Tadas Sedekerskis

Ketvirtadienio vakarą T.Sedekerskis sės prie televizoriaus ekrano ir įdėmiai stebės „Baskonia“ ir „Žalgirio“ susirėmimą Eurolygoje.

Jam patinka abiejų komandų sportinė formą. „Žalgirio“ jis pats patikrino pirmadienį, kai po nokdauno 6:31 „Nevėžis“ smogė atgal ir ketvirtajame kėlinyje buvo priartėjęs iki dviejų taškelių.

Tadas tikisi išvysti labai gerą mačą, bet dėl namų sienų dvikovos favoritu laiko „Baskonia“.

„Mes labai stiprūs namie“, – „mes“ turėdamas omenyje „Baskonia“ komandą, sakė T.Sedekerskis.

Ispanijos žurnalistai pripažįsta, kad ažiotažas dėl T.Sedekerskio ateities sumažėjo. Tad Kėdainiuose susitelkęs krepšiniui lietuvis grįžęs „namo“ vėliau turės galimybę iš naujo sužadinti tiek tiek vietos sirgalių, tiek ir žurnalistų entuziazmą.

Bet „Baskonia“ vadovai niekada neprarado tikėjimo savo subrandintu grynuoliu. 24sek žiniomis, tai daugiausiai vilčių Vitorijos klubui teikiantis jų talentų kalvės vaisius. Ir baskai džiaugiasi, kad T.Sedekerskis pagaliau gali parodyti save ant parketo.

T.Sedekerskio talentas ir potencialas niekur staiga nepradingo. Tos vertingos žaidimo pamokos LKL aikštėse turėtų pridėti žaidėjui raumenų, kuriuos jis galės visiems pademonstruoti konkurencingame baskų krašte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius