Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 07

Didžiausia sezono pergalė Eurolygoje – „Žalgiris“ nepadoriai sutraiškė ispanus

Viltį Eurolygos atkrintamosiose šį sezoną žaisti jau praktiškai palaidojęs Kauno „Žalgiris“ surengė gražaus krepšinio vakarėlį savo sirgaliams. Kauniečiai įspūdingai 98:64 (25:10, 21:17, 31:18, 21:19) sutriuškino Las Palmaso „Gran Canaria“ ekipą ir iškovojo didžiausią šio sezono pergalę Eurolygoje. Sezono rungtynes sužaidė Edgaras Ulanovas.

Kauno „Žalgiris“ rungtynes pradėjo su neįprastu lengvumu ir greičiu. Jau per pirmąjį kėlinį buvo atlikti keturi dėjimai, o antrojo kėlinio viduryje šeimininkų persvara buvo 26 taškai (39:13).

Gran Kanarijos košmaras tęsėsi trečiajame kėlinyje, kuris prasidėjo Leo Westermanno tritaškiais, o žalgiriečių persvara prieš ketvirtąjį kėlinį siekė net 32 taškus 77:45.

Ji augo ketvirtajame ir buvo pasiekusi net 41 tašką (89:48).

Kauno „Žalgiris“, laimėjęs 34 taškų skirtumu, buvo arti didžiausios pergalės Eurolygos istorijoje. 2012 metais žalgiriečiai Vitorijos „Baskonia“ ekipą sutriuškino 37 taškų skirtumu 82:45.

Iš viso Kauno „Žalgiris“ pataikė net 11 tritaškių iš 22.

Rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs Edgaras Ulanovas pelnė 18 taškų.

Tai buvo rungtynės, kuriose galėjo pasireikšti ir jaunimas – Rokas Jokubaitis, Lukas Uleckas ir Erikas Venskus.

Šį kartą kauniečiams dėl traumų nepadėjo net keturi žaidėjai – Laurynas Birutis, Nate'as Woltersas, Antanas Kavaliauskas ir Paulius Jankūnas.

„Žalgiris“ iškovojo dešimtą pergalę ir pakilo į dvyliktą vietą.

Ispanijos komanda pralaimėjo jau dešimtas Eurolygos rungtynes iš eilės ir kartu su Podgoricos „Budučnost“ dalijasi 14–15 vietas (6 pergalės, 19 pralaimėjimų).

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Kauno „Žalgiris“ Ispanijoje pralaimėjo 66:73.

Jau sekmadienį Kauno „Žalgirio“ lauks LKL rungtynės su principiniu varžovu Vilniaus „Rytu“.

Rungtynių statistika: „Žalgiris“–„Gran Canaria“ 98:64 (25:10, 21:17, 31:18, 21:19)

Dvitaškiai: 25/38 (65.8%) – 16/32 (50.0%)

Tritaškiai: 11/22 (50.0%) – 7/33 (21.2%)

Baudų metimai: 15/20 (75.0%) – 11/15 (73.3%)

Atkovoti kamuoliai: 31 – 27

Rezultatyvūs perdavimai: 25 – 15

Perimti kamuoliai: 4 – 6

Klaidos: 9 – 12

„Žalgiris“: E.Ulanovas 18, Th.Walkupas 12, D.Thompsonas 11, B.Daviesas ir M.Grigonis po 10, L.Westermannas 9, R.Jokubaitis 8, A.Milaknis ir A.White'as po 7, E.Venskus 4, L.Uleckas 2.

„Gran Canaria“: M.Erikssonas 13, J.Wiley 10.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius apie pergalę prieš „Gran Canaria“: „Tai buvo geriausios mūsų rungtynės“
VIDEO: L.Westermannas pasakojo apie pergalingą rungtynių planą

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Gran Canaria“ 98:64

40 min. Žalgiriečiai nepasiekė 100 taškų, bet jų žaidimas tikrai buvo vertas 100 balų.

36 min. A.Milaknis pataikė vienuoliktą žalgiriečių tritaškį – 92:53.

35 min. L.Uleckas užsidirbo nesportinę pražangą ir negali ginčytis – 89:53.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune

Traumuotas Antanas Kavaliauskas „Žalgirio“ atsarginių suolo gale pasiūlė teisėjui Ilija Beloševičiui savo akinius, kai serbas atidavė kamuolį „Gran Canaria“ ekipai. Teisėjas, centras ir Šaras juokėsi. Linksmas pokalbis prie šoninės linijos prasitęsė ir po minutės pertraukėlės.

33 min. Th.Walkupas pataikė antrą tritaškį, o savo sąskaitą atsidarė ir E.Venskus – 87:48.

32 min. Šaras, suprantama, duoda vis daugiau laiko jaunimui pasireikšti, ir tai puikiai išnaudoja R.Jokubaitis, jau pelnęs 8 taškus – 81:48.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune

„Žalgirio“ arena banguoja jau 29-ąją rungtynių minutę. Na, sirgaliams juk reikia prisigalvoti naujų pramogų, nes toks skirtumas pradeda kelti nuobodulį. Beje, reikia pripažinti, kad itin triukšmingai tribūnoje dundantys „Green White Boys“ vyrukai šiandien smarkiai užsikūrė nuo pirmų minučių. Panašiai, kaip visa „Žalgirio“ komanda.

Šaras jau 30-ąją rungtynių minutę atsisėdo ant suolo ir paprašė fizinio rengimo trenerio Justino Grainio skaičiuoti minutes. „Žalgirio“ treneris gali ramiai skirstyti žaidimo laiką mažiau rungtyniavusiems krepšininkams. Toks įspūdis, kad Darius Maskoliūnas patenkintas po Walkupo tritaškio bangavo su visa arena.

Trečiasis kėlinys: „Žalgiris“–„Gran Canaria“ 77:45

30 min. E.Ulanovas pataikė jau aštuntą žalgiriečių tritaškį ir savo sąskaitoje jau turėjo 18 taškų. Prieš ketvirtąjį kėlinį „Žalgiris“ turėjo net 32 taškų persvarą.

28 min. M.Grigonis smeigė tritaškį ir triuškinimas tęsėsi – 71:39.

25 min. B.Daviesas toliau žlugdė varžovus. Jau 31 taško persvara 61:30.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune
„Žalgirio“ arenos publika taip priprato prie greitų metimų ir ankstyvų atakų, kad net Šaras turėjo prisiminti sirgalių dirigento vaidmenį ir rankų mostu tildė tribūnas. „Žalgiris“ šiandien išties uraganinis, bet reikia įvertinti ir puikų gynybos darbą.

24 min. B.Daviesas padidino persvarą iki rekordinės 27 taškų – 57:30.

23 min. Tritaškį smeigė ir E.Ulanovas. Jis rezultatyviausias kauniečių komandoje su 10 taškų – 55:30.

22 min. Du iš eilės L.Westermanno tritaškiai galutinai žudė varžovus – 52:30.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune
Panašu, kad „Žalgiris“ turi akivaizdų nurodymą žaisti greitai ir anksti pradėti atakas. Tai labai neįprasta šiųmetiniam „Žalgiriui“, kuris regzdavo labai ilgas, dažnai paskutinėmis sekundėmis pasibaigiančias atakas. Kartais žalgiriečiai net persistengia. Pavyzdžiui, Edgaras Ulanovas paleido tritaškį po driblingo, kuris nė nelietė lanko. Leo Westermannas irgi paleido tritaškį, kokie taip anksti leidžiami tik Artūrui Milakniui. Įdomu, kaip toks žaidimo tempas atrodytų prieš rimtesnio lygio komandą, bet „Gran Canaria“ tai sunkiai išsprendžiamas galvosūkis.

Antrasis kėlinys: „Žalgiris“–„Gran Canaria“ 46:27

20 min. Antroje kėlinio pusėje žalgiriečių puolimas kiek sustojo, bet po pirmosios rungtynių pusės „Žalgiris“ turi įtikinamą 19 taškų pranašumą.

18 min. L.Westermannas smeigė tritaškį – 45:24.

15 min. Po E.Ulanovo dėjimo „Gran Canaria“ treneris prašė minutės pertraukėlės. Nepadorus 26 taškų skirtumas – 39:13.

14 min. E.Ulanovas pataikė antrą žalgiriečių tritaškį, o R.Jokubaitis savo sąskaitą pildė dvitaškiu. Negana to, B.Daviesas pataikė paskutinę atakos sekundę – 37:13.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune
To dar neteko matyti savo akimis! Victoras Garcia 12-ą minutę pakeitė visą „Gran Canaria“ penketą. „Žalgirio“ sirgaliams toks ėjimas pasirodė juokingas – sutiko plojimais. „Žalgiris“ dominuoja ir verčia kanarus imtis netradicinių sprendimų.

13 min. R.Jokubaičio blokas pakėlė ant kojų visą „Žalgirio“ atsarginių suolelį, o kitoje aikštės pusėje jaunasis talentas pataikė dvitaškį – 30:13.

11 min. Antrąjį kėlinį A.Milaknis pradėjo pirmuoju „Žalgirio“ tritaškiu – 28:10.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune
Idealus pirmasis kėlinys! Atrodo, „Žalgiris“ anksčiau pradeda regzti atakas. Aktyviai puolime juda visi žaidėjai, todėl kamuolys aštriai ir gražiai keliauja nuo perimetro, tada į baudos aikštelę, o atakos tęsinys arba po krepšiu, arba už tritaškio linijos. „Gran Canaria“ gynybai toks kamuolio judėjimas yra neišsprendžiamas. „Žalgiris“ šiandien atrodo linksmesnis ir laimingesnis.

Pirmasis kėlinys: „Žalgiris“–„Gran Canaria“ 25:10

10 min. Po R.Jokubaičio puikaus perdavimo dėjimą atliko ir D.Thompsonas. Amerikietis nepagailėjo perdavimo ir pačiam R.Jokubaičiui, kuris kėlinio pabaigoje pelnė pirmuosius taškus. Užtikrintas pirmasis kėlinys ir 15 taškų persvara.

8 min. Pirmuosius taškus įsirašė D.Thompsonas – 19:10.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune
Per 6,5 rungtynių minutės Šaras panaudojo jau 10 žaidėjų: dar neišbėgo tik po vieną mačą Eurolygoje šį sezoną sužaidę abiturientai Uleckas ir Venskus.

7 min. Jei veikia, reikia kartoti. Th.Walkupas tokiu pačiu stiliumi užbaigė dar vieną ataką – 17:10.

6 min. Puikus Th.Walkupo prasiveržimas ir taškai – 15:8.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune

Po Nate'o Wolterso traumos „Žalgiris“ pirmą kartą rungtynes starto penkete pradėjo ne su Thomasu Walkupu, o Leo Westermannu. Sprendimas pasiteisino – žalgiriečiai lyg ant sparnų pradėjo mačą 11:5. Tik Šaras greitai pakeitė gynėjų liniją ir šalia prancūzo įvedė į žaidimą Thomasą Walkupą. Tiesa, vietoj veržliai žaidusio Mariaus Grigonio.

Koks pozityvus Šaras! Po dviejų gerų epizodų gynyboje jis triumfuodamas kelia kumščius į viršų. Pavyzdžiui, sykį tą darė po apgalvotos Artūro Milaknio pražangos. Štai, net po Brandono Davieso klaidos jis vėl plojimais ragina komandą. Tikėkimės, trenerio nuotaika nesuges rungtynėms įsibėgėjant.

5 min. Dėjimų vakarėlį pratęsė B.Daviesas ir ispanai nusprendė, kad pats laikas pasitarti – 13:5.

4 min. Įspūdingas greitasis puolimas baigėsi A.White'o dėjimu – 11:5.

3 min. M.Grigonis pelnė pirmuosius taškus su pražanga. Dar vienas nuostabus epizodas „Žalgirio“ arenoje – L.Westermannas pakabino kamuolį A.White'ui – 9:5.

2 min. Rungtynes pradėjo gražus B.Davieso dėjimas po M.Grigonio perdavimo. A.White'as pridėjo du baudų metimus, bet ispanai atsakė pirmuoju tritaškiu – 4:3.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune
Prieš rungtynes – šiltas Siimo-Sanderio Venės sutikimas. Prie kanarų klubo sezono eigoje prisijungęs estas „Žalgirio“ sistemoje praleido dešimtmetį ir prieš mačą gavo atminimo dovaną. 28-erių puolėjas puikiai kalba lietuviškai ir vis dar užsuka į Kauną vasaromis, nes čia rado daugybę draugų. „Žalgirio“ arenoje estą turėtų palaikyti būrys tautiečių, kurie vis atvyksta į Kauną pasižiūrėti Eurolygos rungtynių. Šįvakar jie turėjo vieną gerą papildomą priežastį pasisvečiuoti „Žalgirio“ tvirtovėje.

Startiniai penketai:

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas, Aaronas White'as, Leo Westermannas, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas.

„Gran Canaria“: Jacobas Wiley, Marcusas Erikssonas, Siimas-Sanderis Vene, Xavieras Rabaseda, Nikola Radičevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius