Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 23

„urBONUSas“: J.Kazlausko įtaka Šarui, istorijos apie T.Edney, A.Bowie ir 1999-ųjų herojus

Per trečiųjų Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynių tarp „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ pertrauką Kaunas pagerbs 1999-ųjų herojus. Balandžio 22-ąją suėjo 20 metų nuo „Žalgirio“ krepšininkų triumfo Eurolygoje. Krepšinio podkaste „urBONUSas“ – negirdėtos istorijos apie istorinio žygio herojus.
Krepšinio podkastas „urBONUSas“ prisiminė 1999-ųjų „Žalgirio“ triumfą Eurolygoje
Krepšinio podkastas „urBONUSas“ prisiminė 1999-ųjų „Žalgirio“ triumfą Eurolygoje / euroleague.net nuotr.

„Pamenu, kai išvažiavome į ikisezoninį turnyrą Ventspilyje. Mačiau, kad Jonas Kazlauskas buvo kiek nusivylęs legionieriais. Drauge ir Edney, – podkaste pasakojo treneris Algirdas Brazys. – Kažkaip neradome ryšio tarp trenerių ir žaidėjų.

Edney buvo labai malonaus veido, labai šypsodavosi, bet, kai jam kažkas nepatikdavo, jis taip užsiraukdavo, atrodydavo, lyg būtų žemę pardavęs.

Tai kai sezono pradžioje neradome normalaus kontakto, legionieriai jautė diskomfortą. Ventspilyje atrodė, kad Edney būtų nuskriaustas. Turėjo praeiti laiko, kad jis čia įsivažiuotų ir pamatytų, kaip Lietuvoje myli krepšinį ir gerus žaidėjus.“

1999-aisiais A.Brazys buvo vienintelis vyr. trenerio Jono Kazlausko asistentas „Žalgiryje“.

Paralelių tarp čempioniškos ir šio sezono „Žalgirio“ komandos ieškojęs specialistas papasakojo daugiau istorinio žygio detalių.

Krepšinio podkastas „urBONUSas“ 1999-ųjų žalgiriečių triumfo Eurolygoje proga su Algirdu Braziu apie: čempioniško „Žalgirio“ palyginimą su šių metų „Žalgiriu“ (02:40); J.Kazlausko įtaką Š.Jasikevičiui (05:25); neįprastą 1999-ųjų „Žalgirio“ krepšinį (09:20); kodėl vilniečiui D.Adomaičiui buvo nelengva Kaune (11:40); J.Kazlausko pamokas (14:50); pasiruošimą rungtynėms iš vaizdajuosčių (17:15); kodėl A.Brazys nenorėjo treniruoti „Žalgirio“ (21:10); „Žalgirį“ po Š.Jasikevičiaus (23:30); sunkią T.Edney ir A.Bowie pradžią Kaune (25:50); T.Edney sargybinį (28:30); nepamirštamą T.Edney dėjimą (34:20); kas geresnis – T.Edney ar A.Bowie (37:30); apgaulingą J.Zideko įspūdį (41:20); neįvertintus triumfo herojus (45:10); kaip A.Sabonis vos netapo čempioniškos komandos dalimi (49:20); nepopuliarią nuomonę apie Š.Kalmanovičių (52:20); neįprastai kuklią čempionišką šventę (58:40); „Žalgirio“ šansus įveikti „Fenerbahče“ (1:06:30).

Podkasto „urBONUSas“ taip pat ieškokite portale 15min ir 24sek, 15min audioprogramėlėje 15min Klausyk, kitose platformose „Podbean“, „SoundCloud“, „Spotify“.

15min pristatė pirmąją mobiliąją programėlę Lietuvoje, skirtą tik lietuviškam informaciniam ir pramoginiam audioturiniui. Programėlę 15min Klausyk jau galima nemokamai parsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvių.

Norintys pasiklausyti įdomiausių 15min straipsnių, dienos naujienų ar podkastų, vadinamųjų tinklalaidžių, savo kompiuteriuose tai galės padaryti įvedę adresą www.15min.lt/klausyk.

Klausykite „urBONUSo“ kiekvieną savaitę. Šiame krepšinio podkaste girdėsite išsamius žurnalisto Donato Urbono pokalbius su savo sričių profesionalais, artimiau susipažinsite su spalvingomis krepšinio asmenybėmis ir jų darbo užkulisiais, klausysite diskusijų apie aktualiausius įvykius krepšinio pasaulyje.

Podkastai Lietuvoje yra dar neišplėtotas medijų žanras, tačiau pasaulyje jie yra labai populiarūs – vien JAV jų mažiausiai kartą per mėnesį klausosi 67 milijonai žmonių.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ rezervai pribaigti „Fenerbahče“ ir Željko atsakas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius