Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 16

Užuosti kraują: „Žalgiris“ gali smogti turkams per atsivėrusią žaizdą

Vertindamas Kauno „Žalgirio“ šansus ketvirtfinalyje Rimas Kurtinaitis pranašiškai užsiminė apie kraują uodžiančius žalgiriečius. Mat kraujuoja žaliai baltų varžovas Stambulo „Fenerbahče“. Galite neabejoti – Šaro vyrai stvers per turkams didžiausią nerimą keliančią žaizdą.
Janas Vesely
Janas Vesely / Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Antradienis | Eurolygos 1/4 | „Fenerbahče“ – „Žalgiris“ | 20:45 | Stambulas

Janas Vesely vakarinės „Fenerbahče“ treniruotės pabaigoje tampėsi raumenis šalia sekretoriato. Jo komandos draugai dar krutėjo po parketą ir atliko metimų serijas. Čeko treniruočių režimas dabar kiek skiriasi nuo visos komandos.

Trečią vietą naudingiausių Eurolygos žaidėjų sąraše užimantis centras yra efektyviausias Željko Obradovičiaus ginklas, tačiau su juo pastaruoju metu treneris turėjo nemažai problemų.

28-erių aukštaūgis 20 dienų visai nesportavo su komanda, praleido du paskutiniuosius Eurolygos reguliariojo sezono turus, ir tik po keturių treniruočių jungiasi į ketvirtfinalio seriją su „Žalgiriu“.

Šio sezono susirėmimuose su „Žalgiriu“ 213 cm ūgio bokštas rinko vid. 11,5 taško, po 8 atkovotus kamuolius ir 20,5 naudingumo balo. Jis visada kelia papildomą spaudimą Šaro gynybinėms užtvaroms su Brandonu Daviesu priešakyje. Abu kartus jis buvo didžiausią teigiamą įtaką „Fenerbahče“ žaidimui daręs krepšininkas.

Tačiau „Fenerbahče“ nėra tikri, kokios būklės centras grįš ant parketo.

„Janas labai nori padėti komandai, bet viskas po klaustukais. Matysime. Kas nuteikia pozityviai, tai jo troškimas žaisti. Nieko naujo – jis visada aukojasi dėl komandos“, – rungtynių su „Žalgiriu“ išvakarėse sakė Željko Obradovičius.

VIDEO: „Eurolygos diena“: įspūdingos „Žalgirio“ kelionės tęsinys ir mūšis su „Fenerbahče“

Devyniskart Eurolygos čempionas kalbėjo drąsiai ir taip, lyg „Fenerbahče“ stovykloje nebūtų jokio nerimo. Tačiau dūmai rūksta.

Komandos generalinis direktorius Maurizio Gherardini interviu 24sek užsiminė apie „problemėles“, su kuriomis „Fenerbahče“ priima „Žalgirį“.

„Dabar ne tik ketvirtfinalio seriją pasitinkame sutikdami gerą komandą ant bangos. Reikia pripažinti, kad fiziškai mes nesame geriausioje situacijoje. Mums trūksta vienos kitos dalelės. Turime problemėlių. Ir tai kelia nerimą prieš tokį atsakingą sezono etapą, – pasakojo 63-ejų italas. – Dabar mes esame susitelkę labai sunkiai ketvirtfinalio serijai. Ir esame kiek sunerimę, kad turėjome per gerą reguliarųjį sezoną ir turime sveikatos problemų.“

VIDEO: „Ginčas“: Kokios „Žalgirio“ galimybės akistatoje su galinguoju „Fenerbahče“?

„Fenerbahče“ problema „Nr. 2“ yra Jano Vesely dubleris. Traumuotas prancūzas Joffrey Lauvergne'as pastarąjį kartą žaidė vasario 8-ąją ir nė nesirodo šalia parketo.

Željko Obradovičius patvirtino, kad vid. 8,5 taško ir 3,6 atkovoto kamuolio nuo suolo rinkęs centras praleis abejas rungtynes Stambule. Visi signalai rodo, kad J.Lauvergne'o nesitikima pamatyti aikštėje ir kitą savaitę Kaune. Tad gerą Leo Westermanno bičiulį greičiausiai galima išbraukti iš Željko brėžinių visai serijai.

Getty Images/Euroleague nuotr./Joffrey Lauvergne'as
Getty Images/Euroleague nuotr./Joffrey Lauvergne'as

Be dviejų centrų keletą savaičių likusi „Fenerbahče“ vertėsi su vietiniu 25-erių Ahmetu Duverioglu. Tačiau tai ne sprendimas, Željko ieškant pasirengusių žmonių negailestingoms kautynėms su „Žalgiriu“.

Getty Images/Euroleague nuotr./Ahmetas Duverioglu
Getty Images/Euroleague nuotr./Ahmetas Duverioglu

Situacija buvo tokia komplikuota, kad Ž.Obradovičius metė į aikštę penketus iš fantazijų srities.

Per tas savaites daugiausiai žaidė penketas su A.Duverioglu centro pozicijoje. Dažnai centruoti buvo stumiamas labiau žaisti atsitraukus mėgstantis ir kontakto privengiantis Nicolo Melli.

Bet kosminių penketų rinkimuose laimėjo du Ž.Obradovičiaus sprendimai. Serbas iš jų dažniausiai naudojo penketą, kuriame penktos pozicijos žaidėjo pareigas užėmė 203 cm ūgio italas Luigi Datome. Įprastai 3-4 pozicijoje rungtyniaujantis taikliarankis barzdočius, dar praėjusį sezoną žaidė vienas prieš vieną su Martynu Arlausku.

Getty Images/Euroleague nuotr./Luigi Datome
Getty Images/Euroleague nuotr./Luigi Datome

Željko į aikštę metė ir penketą su 202 cm ūgio Nikola Kaliničiumi centro pozicijoje, kuris taip pat 3-4 pozicijos žaidėjas.

Tai kažkas panašaus, jei „Žalgiryje“ centruotų Aaronas White'as arba Edgaras Ulanovas.

nuotr. Alfredo Pliadžio /Nikola Kaliničius
nuotr. Alfredo Pliadžio /Nikola Kaliničius

Keisčiausia, kad „Fenerbahče“ vis tiek laimėjo abejas 29 ir 30 rato rungtynes. Ir prieš rimtus varžovus – taškų lenktynėse Milano trasoje 104:90 aplenkė „Olimpia“ ir 78:75 palaužė Tel Avivo „Maccabi“.

Panašių siurprizų, ko gero, bus galima tikėtis ir „Fenerbahče“ – „Žalgirio“ serijoje. Juolab, kai susitinka bene sumaniausi Eurolygos treneriai.

Bet Šaras yra krepšinio hiena.

Jis įkyriai tyko grobio sėlindamas ir rodydamas dantis pažeidžiamiausiam varžovų klano nariui.

Jei tai yra žemas smulkus gynėjas, Leo Westermannas ar Marius Grigonis atakos smaigalyje vienas prieš vieną nugara į krepšį po krepšiu kankins varžovą, kol jis bus pakeistas.

Jeigu tai lėtas centras, Šaras mes į aikštę iš vidutinio nuotolio pataikantį aukštaūgį, kuris po užtvaros atšoks ir šveis iš distancijos.

VIDEO: „Eurolygos diena“ ir prognozė: „Žalgiris“ kabinsis, bet jį pražudys „Fenerbahče“ įžaidėjas

Šarūnas Jasikevičius yra krepšinio ryklys. Jis mato kiekvieną krauju pasruvusią silpnąją priešininkų vietą ir griebia ją dantimis.

Ketvirtfinalio serijoje ta „Fenerbahče“ žaizda gali atsiverti baudos aikštelėje.

Jei ne per skausmus žaidžiantis Janas Vesely, tai gal ribotų galimybių Ahmetas Duverioglu arba spontaniškas Željko penketas. Vietomis bus įdarbinti ir smulkesni „Fenerbahče“ gynėjai.

„Fenerbahče“ šį sezoną rekordinis, bet ne neįveikiamas. Ypač, kai jis sužeistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius