2019 01 14

V.Micičius atskleidė detalių, kodėl paliko „Žalgirį“

Tarpsezoniu Kauno „Žalgirio“ ekipą palikęs ir rungtyniauti į Stambulo „Anadolu Efes“ klubą išvykęs serbas Vasilije Micičius kol kas Eurolygos turnyre demonstruoja geriausią krepšinį savo karjeroje. Trumpam sugrįžęs į Kauną sužaisti rungtynių prieš buvusius komandos draugus 25-erių metų 197 cm ūgio žaidėjas sutiko pasidalinti savo mintimis su kiekvieną sekmadienį nuo 10.30 val. TV6 eteryje rodoma laida „Sekmadienis su Kauno „Žalgiriu“.
Vasilije Micičius
Vasilije Micičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Praėjusio sezono pradžioje turėjau nelengvą situaciją „Žalgiryje“ – negalėjau būti kartu su komanda pasiruošimo sezonui metu. Šaro treniruojamoje komandoje labai svarbu pereiti pasiruošimo sezonui etapą, kuomet gali susipažinti su treneriu ir bandyti suprasti jo keliamus tikslus, – pasakojo V.Micičius. – Stengiausi iš visų jėgų pritapti prie komandos. Treneris stengėsi palengvinti šį procesą organizuodamas bendrus komandos susirinkimus ir individualius pokalbius apie krepšinį ir jo idėjas. Tai padėjo, ir antroji sezono dalis buvo tikrai gera, o aš žaidžiau geriausią savo krepšinį sezone.“

Kaune V.Micičius Eurolygos turnyre rinkdavo po 7,7 taško bei atlikdavo po 4,2 rezultatyvaus perdavimo. Po solidaus asmeninio sezono bei patekimo į Eurolygos finalo ketvertą Belgrade, pasibaigus sezonui universalusis gynėjas pasirinko „Anadolu Efes“ ekipos pasiūlymą.

„Prieš šį sezoną ieškojau klubo, kuris man suteiktų minučių ir kaip įmanoma daugiau laisvės kuriant žaidimą. Manau, praėjusiame sezone išmokau daugiausiai krepšinio subtilybių savo karjeroje. Tai buvo toks sezonas, per kurį išmokau tiek, kiek per prieš tai buvusią 10 metų patirtį su treneriais. Todėl ieškojau klubo, kuriame galėčiau visą tai pritaikyti praktikoje ir pademonstruoti“, – savo naujos komandos pasirinkimo motyvus paaiškino V.Micičius.

VIDEO: V.Micičius – apie sezoną „Žalgiryje“, Š.Jasikevičių ir pagerėjusį tritaškių procentą

Žaidimas naujojo komandoje sutapo ne tik su geriausiais serbo asmeniniais karjeros rodikliais, bet ir puikiu „Anadolu Efes“ klubo žaidimu turnyre. Lapkritį Stambulo komanda iškovojo 5 pergales iš eilės, o sėkmingai komandos žaidimui vadovavęs V.Micičius pirmą kartą karjeroje tapo naudingiausiu Eurolygos mėnesio krepšininku.

„Tą mėnesį, kuomet Eurolygoje buvau pripažintas geriausiu, svarbiausia, jog gerai sekėsi ir mano komandai. Nemanau, kad mano asmeninė statistika buvo kažkuo itin išskirtinė, bet mano žaidimas buvo geras kalbant apie įvairius aspektus – gerai dirbau gynyboje, saugodavau svarbiausius varžovų žaidėjus, rinkau gerą taškų vidurkį, skirsčiau nemažai rezultatyvių perdavimų. To užteko mano klubui, jog pademonstruotume pergalių seriją“, – teigė V.Micičius.

Šiame sezone buvęs žalgirietis stebina ir puikiu pataikymu iš tolimos distancijos. Nors rungtyniaudamas „Žalgiryje“ serbas nevengdavo atakuoti iš toli, tačiau fiksavo vidutinišką – 35 procentų pataikymą. Jau per 18 rungtynių 2018–2019 m. sezone krepšininkas yra išmetęs (76 prieš 62) ir įmetęs (35 prieš 22) daugiau tritaškių nei per visą sezoną Kaune. V.Micičius šiuo metu fiksuoja solidų 46,1 procento pataikymą iš tolimos distancijos.

„Pastaruosius 5–6 savo karjeros metus labai dirbau ties pataikymo iš toli procento gerinimu. Žinau, kad šiuolaikiniame krepšinyje labai sunku funkcionuoti be gero pataikymo iš distancijos. Ypatingai, jeigu esi daug perdavimų skirstantis įžaidėjas. Be tritaškių tavo žaidimas tampa ribotas, esi mažiau naudingas aikštėje. Ties tritaškių pataikymu dirbu kasdien. Tą dariau ir praėjusiame sezone. Tiesa, praėjusiame sezone to nebuvo galima lengvai realizuoti per rungtynes. Manau, kad sezono pabaigoje pataikiau keletą labai svarbių tritaškių, pavyzdžiui, LKL finalo serijoje prieš Vilniaus „Rytą“, – pasakojo krepšininkas.

Kalbai pasisukus apie Kauno „Žalgirį“ V.Micičius gyrė ekipos sudėtį, tačiau greitai konstatavo negailestingą tiesą – demonstruoti stabilesnį žaidimą stipriausiame klubiniame krepšinio turnyre žalgiriečiams trukdo traumų virusas.

„Šarūnui Jasikevičiui trūksta tų žaidėjų, kurie žino jo sistemą. Šiam treneriui labai svarbu, jog krepšininkai žinotų sistemą. Mano nuomone, Š.Jasikevičius turi kažką ypatingo savyje. Jis sugebės ištverti šiuos sunkumus, nes yra labai atsidavęs krepšiniui. Jis moka išsireikalauti tiek daug smulkių aspektų iš naujokų. Jie tai išmoks, ir su laiku žaidėjai taps geresni. Neturiu jokio nerimo dėl „Žalgirio“, – užtikrintai kalbėjo V.Micičius.

Pokalbio metu V.Micičius papasakojo, kodėl pasirinko „Anadolu Efes“ ekipą.

„Stambulo klubo pasiūlymas buvo vienas pirmųjų. Nenorėjau ilgiau laukti. Vėliau atsirado kitų variantų, bet nebegalėjau pakeisti savo sprendimo. Tačiau džiaugiuosi žaisdamas Stambule. Pernai Kaune turėjau geriausią sezoną, nes apie krepšinį išmokau daugiausia. Toks įspūdis, kad pasiėmiau 10 metų žinių bagažą. Bet Stambule gaunu daug minučių ir turiu žaidimo laisvę. Tai mane džiugina“, – pasakojo V.Micičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius