-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 11 27

Valdemaras Chomičius apie Manto Kalniečio traumą: „Po tokios galima ir karjerą baigti“

„Žalgiriečiai su „Lokomotiv“ blogiau nei Kaune nebesužais“, – įsitikinęs Valdemaras Chomičius. Tačiau į Krasnodarą medžioti staigmenos išvykusiam Kauno „Žalgiriui“ reikia įjungti papildomus variklius, kad patiestų grupės lyderius. Mantas Kalnietis, Martynas Pocius ar Lukas Lekavičius dar akivaizdžiai nepademonstravo visų savo galimybių. 24sek.lt pokalbis su V.Chomičiumi – apie „Žalgirio“ rezervus.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / „Scanpix“/AP nuotr.
Penktadienis | Krasnodaro „Lokomotiv“ – Kauno „Žalgiris“ | 17:45 | Krasnodaras

„Gavus tokią traumą galima kabinti sportbačius ir baigti. O Mantas nori grįžti į aukštą lygį, nori žaisti. Daugelis krepšininkų po tokios traumos negali išmesti kamuolio, praranda metimą. Pagal savo galimybes po tokios traumos Mantas žaidžia netgi labai gerai“, – M.Kalnietį užstojo Lietuvos krepšinio legenda.

Galbūt ta nelemta peties trauma ir tuo metus be krepšinio kainavusiu smūgiu į Ante Tomičių Zagrebe galima paaiškinti „Žalgirio“ aikštės generolo taiklumą.

6 taškai, 39,1 proc. dvitaškių, 27,3 proc. tritaškių, 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir 5,2 naudingumo balo per 27 minutes – tokia M.Kalniečio statistika Eurolygoje.

Kantrybės. Prieš metus dešinės rankos petį išsinarinęs 29-erių įžaidėjas vis dar derina savo taikiklį. Bet svarbiausia, kad M.Kalniečio dirigavimas vis tiek veda „Žalgirį“ į „Top 16“.

Žalgiriečiai dar turi šiek tiek laiko ruošti žaidimo kokybės šuolį.



Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Valdemaras Chomičius
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Valdemaras Chomičius

Pagrindiniai pokalbio su V.Chomičiumi taškai

  • „Žalgirio“ žaidimo korekcijos Krasnodare.
  • Manto Kalniečio traumos efektas.
  • Edgaro Ulanovo progresas.
  • Martyno Pociaus trūkumas.
  • Pradingęs Lukas Lekavičius.
  • „Žalgiris“ blogiau nei Kaune nesužais.

– Kaip vertinate „Žalgirio“ galimybes nugalėti „Lokomotiv“?

– Abi komandos galėjo laimėti Kaune. Tik solidžiau sužaidė „Lokomotiv“, o „Žalgiris“ padarė porą klaidelių. Bet toks krepšinis. Klaida, neįmeti ir praloši. Aišku, „Lokomotiv“ namuose žaidžia truputį geriau. Ne tik kad geriau – jie ten ir greitesni, ir agresyvesni.

Skaičiau Gintaro Krapiko interviu. Jei ištaisys klaidas, viskas pavyks. Krepšinyje svarbiausia neleisti varžovui žaisti jo žaidimo, sumaišyti planą, rungtyniauti gudriau, geriau pataikyti. Taip ir laimi rungtynes. Jei „Žalgiris“ tai padarys, nebus problemų.

– Kokios klaidos neleido „Žalgiriui“ laimėti Kaune?

– Momentais „Žalgiris“ žaidė labai statišką krepšinį. Kada tik žaisdavo greičiau, surasdavo laisvą žaidėją, tada tas žaidimas būdavo ir įdomesnis, ir greitesnis, ir naudingesnis. Namuose dar taip galima žaisti, bet svečiuose bus blogai.

„Žalgiris“ turi išnaudoti savo priekinę liniją. Jankūnas yra geros formos. Jis turi būti 30 procentų komandos. Javtokas irgi turi prisidėti. Nors ir taip su kiekvienomis rungtynėmis Robertas žaidžia vis geriau. Jis ypač gerai sužaidė su lenkais. Jis išnaudoja savo ūgį ir matyti, kad aikštėje juda lengvai.

VIDEO: Gintaro Krapiko komentaras oro uoste prieš varžybas su Krasnodaro „Lokomotiv“

Reikia, kad atsirastų dar vienas žaidėjas, pavyzdžiui, kaip Olivier Hanlanas.

Svarbiausia, kad „Žalgiris“ dabar yra neblogos formos. Žaidžia gerai nusiteikęs. Eurolygoje buvo daug gerų rungtynių. Na, tik Atėnuose nepasisekė.

Kita vertus, koks skirtumas – pralaimėti 1 ar 30 taškų? Pamenu, kaip su „Žalgiriu“ turėjome žaisti Milane ir Madride. Mums reikėjo laimėti vieną mačą. Milane nieko nesigavo. Metėme, vykdėme planą, gynėmės taip, kaip reikėjo, bet niekas nepavyko. Ir pralaimėjome dideliu skirtumu. Grįžome – visi nepatenkinti, kaip visada. Bet tada Madride aplošėme „Real“ ir patekome į finalą.

Toks tas krepšinis. Kartais varžovai tiesiog turi geresnę sudėtį. Kai priešininkai aukštesnio meistriškumo, turi žaisti geriau nei jie. Ir net dar truputį geriau. 

„Žalgiris“ yra tokia komanda, kad jeigu yra žmogus, kuris tempia į priekį, tada visi gerai ginasi. Tai – pagrindinis „Žalgirio“ koziris. Tik krepšinyje vien gynybos neužtenka.

– Sužaistos jau 6 Eurolygos rungtynės. Kas palieka didžiausią įspūdį „Žalgirio“ žaidime?

– Gynyba. Šiaip, „Žalgiris“ žaidžia daugmaž komandinį krepšinį. Tik mane stebina Edgaras Ulanovas. Jis, vyras, žaidžia vis drąsiau, duoda vis daugiau naudos. Matyti, kad Edgaras progresuoja. Tai – rimta paspirtis komandai. Ypač paskutinėse rungtynėse. Bet šiaip, jis žaidžia stabiliai.

Labai trūksta Pociaus. Jo tritaškių, prasiveržimų, perdavimų įkirtus.

– Kaip būtų galima paaiškinti Pociaus žaidimą? Kas jam galėjo nutikti?

– Na, buvo visokiausių traumų. Žmogus ilgai užtruko su reabilitacija. Labai sunku iki galo atsigauti. Ypač, kai esi po padidinamuoju stiklu. Vos ką nors pagalvoji ne taip ir jau salė iškart supranta, kad darai neteisingai. Be to, „Žalgiryje“ didelė rotacija. Padarai klaidą ir esi keičiamas. Komanda tokio lygio, kad negali sau leisti pralaimėti.

– Kokie kiti „Žalgirio“ rezervai? Galbūt ir Mantas Kalnietis dar neparodė visų savo galimybių?

– Mantas žaidžia labai banguotai. Bet pagalvokite, kokią traumą jis turėjo. Daugelis krepšininkų po tokios traumos negali išmesti kamuolio, praranda metimą. Pagal savo galimybes po tokios traumos jis žaidžia netgi labai gerai.

Geriausia, kad jis pats visada nori žaisti dar geriau. Tai yra didelis krepšininko pliusas. Į avariją patekęs žmogus kartais būna ir nekaltas, bet po to bijo sėsti į automobilį. Atsiranda vidinė baimė – tegul už mane vairuoja kas nors kitas, aš niekur nelįsiu. 

Todėl gavus tokią traumą galima kabinti sportbačius ir baigti. O Mantas nori grįžti į aukštą lygį, nori žaisti.

VIDEO: #DėmesysEurolygai. Įsivažiavusio „Lokomotiv-Kuban“ žaidimo ypatumai

– Daugelis šį sezoną pasigenda Luko Lekavičiaus. Atrodo, jis pasimetė už Kalniečio ir Hanlano nugarų.

– Lekavičius tapo rezerviniu žaidėju. Koks skirtumas, kas aikštėje, jei komanda laimi? Jei gali laimėti su penkiais žaidėjais, tai to ir užtenka. Kas iš to, kad visi pažais, jei jie prames po 5 metimus ir nieko gero nebus? Todėl taip ir yra.

Galbūt jam kažko trūksta treniruotėse. Bet kai Lukas įsižaidžia, suteikia žaidimui reikalingos energijos. Jis bando užkelti komandą, žaidžia agresyviai. Bet kai užsisėdi ant suolo, ne visada pavyksta padaryti tą, ką esi sugalvojęs. Net ir prie didžiausių norų.

– Taigi, Valdemarai, kas laimės Krasnodare?

– Daugiau šansų duočiau „Lokomotiv“. Bet visada „Žalgiriui“ palikčiau tuos procentus dėl geros gynybos. Žalgiriečiai žino, kur Kaune padarė klaidas ir manau, kad blogiau nesužais.

Be to, kadangi „Lokomotiv“ favoritai, jiems tai bus spaudimas pasiimti tašką, o „Žalgiriui“ – stimulas nustebinti. Žiūrėsime, kaip suveiks nervai ir pasiruošimas rungtynėms.

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius