Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 17

„Viena laiminga šeima“: Ž.Obradovičius skundėsi vakarinėmis Šaro vilionėmis

Kalemegdano parke, Belgrado tvirtovės prieigose, susitiko keturi muškietininkai. Jie gerai vienas kitą pažįsta, jie šypsodamiesi spaudė vienas kitam rankas, tačiau visos draugystės greitai bus pamirštos. Šarūnas Jasikevičius, Dimitris Itoudis, Pablo Laso ir Željko Obradovičius artėjantį savaitgalį surems špagas dėl Eurolygos trofėjaus.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį oficialiai pradėtas svarbiausias Europos klubinio krepšinio savaitgalis, kurį atidarė keturių komandų treneriai ir žaidėjai, prieš tai kalbą sakė ir Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu.

Būsimų „Žalgirio“ varžovų Stambulo „Fenerbahče“ treneris Željko Obradovičius turi galimybę iškovoti jau 10-ąjį savo Eurolygos trofėjų per 23-ejus metus turnyre.

Dar ypatingesnis šis savaitgalis jam dėl to, kad finalo ketverto kovos vyks namuose ir mieste, kuriame buvo pradėta trenerio karjera Belgrado „Partizan“ ekipoje.

Jei kalbėtume apie kitų trenerių pagarbą Ž.Obradovičiui, reikėtų paminėti, kad jis yra treniravęs Šarą ir P.Laso, o D.Itoudis anksčiau dirbo legendinio serbo asistentu.

Nors pristatomoji spaudos konferencija vyko gan oficialiai ir kostiumuotų dalyvių atsakymai nebuvo labai išsamūs ir detalūs, Ž.Obradovičius nepraleido progos pajuokauti apie savo draugystę su kitais trimis šalia sėdinčiais treneriais bei juos visus pavadino „viena laiminga šeima“.

VIDEO: Eurolygos finalo ketverto spaudos konferencija

„Džiaugiuosi, kad galime praleisti laiko su Dimitriu, Pablo ir Šarūnu. Mes jau pradėjome praeitą vakarą. Nėra lengva, jie jaunesni, neabejoju, kad Šaras ir šiandien kažkur bandys išsivesti, – susirinkusius linksmino „Fenerbahče“ strategas. – Esu labai laimingas, nes žinau, kaip sunku būti finalo ketverte, žinau, kaip sunkiai Šaras dirba ir kaip sunku yra čia atsidurti.“

VIDEO: Eurolygos spaudos konferencijoje – Šaro ir Željko Obradovičiaus pokštai

Ž.Obradovičius kadaise, kai Paulius Jankūnas debiutavo Eurolygoje, po rungtynių paklausė Antano Sireikos, kas tas vaikis, žaidžiantis 13-uoju numeriu. Kepurę prieš „Žalgirio“ kapitoną serbas nukėlė ir penktadienio popietę.

„Stengsimės sustabdyti Jankūną, žinome, kad bus labai sunku ir, kaip sako Šarūnas, galbūt turėsime sėkmės rungtynių pabaigoje“, – su šypsena ironizavo Ž.Obradovičius.

Dimitrio Itoudžio situacija – kiek sunkesnė. Net 36,49 mln. biudžetą turinčiam turtingiausiam Europos klubui keliamas vienintelis tikslas – čempionų taurė, o ji lengvai pasiekiama nebus. Komandai ketvirtfinalio serijoje negalėjo padėti Nando Del Colo ir Kyle'as Hinesas, finalo ketvertą praleis traumų šiemet kamuojamas buvęs žalgirietis Leo Westermannas.

„Skaudu, kad Leo negali žaisti finalo ketverte. Ačiū Dievui, viskas yra gerai. Ketvirtfinalyje neturėjome Nando ir Kyle'o, tačiau tada atsiskleidė kiti žmonės, komanda tapo vieningesnė, o laimėję be svarbių žaidėjų supratome, kad galime pasiekti labai daug“, – kalbėjo D.Itoudis.

Tiesa, panašu, kad virš CSKA trenerio galvos yra pakibęs Damoklo kardas. Vis garsiau kalbama, kad, jei Maskvos ekipa netaps čempione, specialistas iš Graikijos gali netekti darbo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos

Tuo kardu gali kirsti P.Laso, kurio treniruojamas Madrido „Real“ jau pusfinalyje ruošiasi suduoti rimtą smūgį CSKA ekipai.

O P.Laso žino, kaip žaisti finalo ketverte, mat čia per paskutinius šešerius metus jam nepavyko patekti tik kartą.

„Real“ komandą traumos taip pat persekiojo. Pavyzdžiui, Sergio Llullas nežaidė visą sezoną ir ant parketo išbėgo tik prasidėjus atkrintamosioms, ilgai į aikštę nežengė ir Anthony Randolphas.

„Buvo sunkūs metai, nes turėjome daug problemų, bet dabar viskas yra gerai, tiesiog einame į finalo ketvertą, žinome, kaip ten bus sunku“, – sakė P.Laso.

Jo komandos lyderis Luka Dončičius susirinkusios publikos buvo sutiktas garsiausiais šūksniais, jam buvo adresuojama daugiau klausimų nei P.Jankūnui, Luigi Datomei ar Sergio Rodriguezui.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos

„Tai labai ypatingas jausmas, buvo sunkus sezonas, kiekviena komanda Eurolygoje gali tave nugalėti, todėl buvimas čia – tikrai ypatingas“, – sakė 19-metis slovėnas, kuriam prognozuojamas pirmas NBA naujokų biržos šaukimas.

Linksma nata spaudos konferenciją uždarė žurnalisto klausimas L.Datomei. Praėjusiais metais, kai krepšininkas tapo Eurolygos čempionu, jam Pero Antičius nukirpo ilgus plaukus, šįkart žiniasklaidos atstovas pasiteiravo, ar italas sutiktų, kad triumfo atveju nuo jo dingtų ir vešli barzda.

VIDEO: Luigi Datome nusikirpo plaukus

„Nežinau, kodėl visi nori nuskusti tą barzdą“, – nusijuokė italas.

Tiesa, kiek anksčiau jis profilaktiškai paauklėjo savo komandos sirgalius ir paragino juos gerbti kitų komandų aistruolius. Pirmiausia, matyt, „Žalgirio“, nes jau penktadienį daugiatūkstantinė turkų minia taps kelių tūkstančių lietuvių didžiausiu priešu.

Nuaidėjus plojimams, visi spaudos konferencijos dalyviai sustojo bendrai nuotraukai prie trofėjaus, tačiau galiausiai į viršų jį kels tik vienas. Kuris? Sužinosime sekmadienio vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius