Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 14

„Žalgirietį“ pralinksmino Domanto Sabonio žinutė

Kai tik Kevinas Pangosas nusileido Malagoje, jo telefoną pasiekė nelaukta žinutė. „Sveikas atvykęs į mano miestą“, – rašė kanadiečiui senas geras bičiulis. „Žalgirietis“ išsišiepė. Tai buvo Domantas Sabonis, brūkštelėjęs iškart po to, kai sekmadienio vakarą sužaidė solidų mačą su „Houston Rockets“.
Kevinas Pangosas
Kevinas Pangosas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Unicaja“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Malaga

Kevinas Pangosas ir Domantas Sabonis 2014–2015 m. kartu rungtyniavo „Gonzaga Bulldogs“ universiteto komandoje. Per vieną sezoną žaidėjai greitai susibičiuliavo ir iki šiol palaiko ryšį.

Tada kaip Gonzagos universiteto trečiakursis, padėjęs Domantui apsiprasti NCAA aplinkoje, šįkart Kevinas galėjo pats prašyti lietuvio patarimų. D.Sabonis Malagoje praleido didžiąją savo dalį jaunystės – čia užaugo ir padėjo krepšininko karjeros pamatus.

Tačiau laiko turistauti po vieną šilčiausių taškų Europoje, kuriame 300 dienų per metus būna giedra, nėra. „Žalgiris“ ruošiasi antradienio Eurolygos rungtynėms su „Unicaja“.

„Galbūt grįšiu čia po sezono“, – duodamas interviu 24sek Malagoje, šyptelėjo K.Pangosas.

Jis su džiaugsmu stebi savo bičiulio pasirodymą kitoje Atlanto pusėje. „Indiana Pacers“ komandoje D.Sabonis renka vid. 13,3 taško, atkovoja 9,8 kamuolio ir stebina net NBA specialistus.

„Jis laikosi puikiai, – tikino K.Pangosas. – Labai smagu matyti jį, taip žaidžiantį. Domas yra labai talentingas krepšininkas, daug ir sunkiai dirba. Labai dėl jo džiaugiuosi.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./D.Sabonis ir K.Pangosas 2014–2015 m. kartu žaidė Gonzagoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./D.Sabonis ir K.Pangosas 2014–2015 m. kartu žaidė Gonzagoje

D.Sabonio žinutė nebuvo vienintelis dalykas, pralinksminęs Malagoje su „Žalgirio“ lėktuvu nutūpusį įžaidėją.

Įsėdęs į lėktuvą Kauno oro uoste ir užsitraukęs striukės užtrauktuką iki viršaus, kad pasislėptų nuo drėgno lietuviško rudens, Malagoje K.Pangosas galėjo ramiai nusivilkti storą viršutinę drabužių dalį. Ispanijoje šiluma buvo maždaug 20 laipsnių didesnė.

„O taip, labiausiai iš Ispanijos pasiilgstu šilumos. Taip gera, kai išlipus iš lėktuvo čia taip saulėta“, – atviravo K.Pangosas.

Jasikevičius labai reiklus, bet puikus treneris. Jis išspaudžia iš tavęs maksimumą.

Malaga vienam „Žalgirio“ lyderių asocijuojasi su pirmaisiais karjeros Europoje žingsniais. Baigęs Gonzagos universitetą, 2015-ųjų NBA naujokų biržoje 188 cm ūgio gynėjas savo pavardės neišgirdo ir nusprendė palikti Ameriką.

2015–2016 m., prieš atvykdamas į „Žalgirį“, K.Pangosas rungtyniavo Las Palmaso „Gran Canaria“ klube – kitame Europos rojaus kampelyje. Su šia komanda prieš pat sezoną jis Malagoje dalyvavo Ispanijos taurės varžybose.

Turnyro pusfinalyje K.Pangosas pelnė 13 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, bet jo komandą net 88:60 pervažiavo „Barcelona“.

„Jei atvirai, kai kurias savo karjeros rungtynes pamenu tik per miglą, bet čia buvo pirmasis mano mačas Europoje ir tvyrojo puiki atmosfera“, – debiutą oficialiose rungtynėse, lyg jis būtų vykęs vakar, mena K.Pangosas.

Ten, kur dabar žaidžia K.Pangosas, gerokai vėsiau. Bet 24 metų kanadietis kaitina Kauną ir „Žalgirio“ areną savo žaidimu.

Per vid. 27 minutes K.Pangosas pelno 12,7 taško, dvitaškius meta 57,1, tritaškius – 45,7 proc. tikslumu, atkovoja 2,3 kamuolio, atlieka 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir renka 12,3 naudingumo balo.

Palyginti su praėjusiu sezonu, K.Pangoso rezultatyvumas pakilo trečdaliu (vid. 8,7 tšk.), dvitaškių pataikymas – dvigubai (28,4 proc.), efektyvumas – taip pat beveik dukart (7,2 naud. bal.).

„Žinoma, antrą sezoną visada paprasčiau. Geriau viską suprantu ir bandau padėti komandai.

Tikrai nesijaučiu komandos lyderiu, tiesiog bandau atiduoti visą save. Stengiuosi negalvoti apie kažkokius vaidmenis – paprasčiausiai padedu komandai“, – 24sek pasakojo K.Pangosas.

VIDEO: Eurolygos diena: netikėta žinia iš Malagos ir kodėl dėl D.Sabonio trenerį J.Plazą ispanai laikė bepročiu

Praėjusį sezoną K.Pangosas sulaukė nemažai kritikos dėl savo nestabilumo. Bet Š.Jasikevičius visada tikėjo pagrindiniu atakų organizatoriumi.

„Jis labai reiklus, bet puikus treneris. Jis išspaudžia iš tavęs maksimumą. Iš jo negali tikėtis nieko kito – visada turi žaisti iš visų jėgų. O taip labai tobulėji“, – pabrėžė K.Pangosas.

Pasitikėjimas atsipirko. K.Pangosas dabar yra rezultatyviausias ir ilgiausiai rungtyniaujantis „Žalgirio“ krepšininkas.

Bet nors ir solidžiai pradėjo sezoną, legionierius toliau dirba neatsipūsdamas. Pirmadienio vakarą jis paskutinis baigė treniruotę Malagos „Jose Maria Martin Carpena“ arenoje.

Leidęs nenutrūkstamas taiklių tolimų metimų serijas, pratybų pabaigoje gynėjas improvizuotame tritaškių konkurse patikrino jėgas su Vasilije Micičiumi. Buvo daug keiksmų, ironiškų pastabų, bet laimėjo serbas, emocingai sutikęs šią kiek netikėtą pergalę.

Dešimtis tritaškių iš eilės leidęs K.Pangosas, lengvai nusiminęs, nešė kamuolį į sulankstomą krepšį. Malagos lankus prisijaukinusio snaiperio taiklių metimų „Žalgiriui“ labiausiai reikės antradienio vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius