Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 26

„Žalgiris“, kokį Eurolygoje matėte paskutinį kartą: permainos, laukiančios Šaro kapelos

Neprognozuojama Kauno „Žalgirio“ kelionė Eurolygoje baigėsi. Ketvirtadienio vakarą 15 177 žiūrovai paskutinį kartą po Eurolygos rungtynių plojo komandai, kuri padarė daug neįmanomų dalykų ir paskrudino Eurolygos vicečempionus. Kai į Kauną sugrįš Eurolygos kovos, išvysime kitokį „Žalgirį“. 24sek surinko informaciją apie planuojamas permainas žaliai baltų klube.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šarūnas Jasikevičius

„Visada pabrėžiu, kad bus labai sunku iš čia mane išspirti. Gal reikės išspirti dviem kojomis pro duris. Nebent bus kažkas tokio labai įspūdingo“, – uždaręs seriją su „Fenerbahče“, spaudos konferencijoje juokavo Šarūnas Jasikevičius.

Šie žodžiai turėjo nuraminti žaliai baltas širdis.

Su laiku vis didėja galimybė, kad Kauno „Žalgiris“ išsaugos savo pergalių architektą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Šaro ateitis „Žalgiryje“ Europoje dažniausiai priklauso nuo trenerių rokiruočių kitose topinėse Eurolygos komandose.

Pavyzdžiui, Madrido „Real“ turi sutartį su Pablo Laso iki 2020-ųjų. Željko Obradovičius dar neturėtų trauktis iš Stambulo „Fenerbahče“. Permainos turbūt neišvengiamos Maskvoje, kur Dimitris Itoudis turi paskutinį šansą laimėti Eurolygą. Kitu atveju CSKA žvalgysis kito vedlio, bet prioritetų sąraše, 24sek žiniomis, dar nėra Šaro pavardės.

Be trenerio gali likti abu Graikijos superklubai – Atėnų „Panathinaikos“ ir Pirėjo „Olympiakos“. Bet Š.Jasikevičiaus ir PAO boso Dimitrio Giannakopoulo sąjunga labai menkai tikėtina. „Olympiakos“? Pirėjus jam atleistų už žalius vilkėtus marškinėlius, bet kaip Šaras nedirbs „Real“, taip jis niekada nesivilks ir raudonų priešo marškinėlių.

Milanas visada buvo įdomi rinka. Po dar vieno nesėkmingo patuksenimo į atkrintamąsias, būtų keista, jei neklibėtų Simone Pianigiani kėdė. Tačiau „Olimpia“ dar greičiausiai trūksta aiškios krepšinio vizijos ir stabilumo, kuris suteiktų garantijų Š.Jasikevičiui.

Ir štai ateina eilė meilės istorijai iš Barselonos. Šaras myli Barsą ir Barsa myli Šarą. Bet, kauniečių laimei, „Barcelona“ vadovai tokie principingi, kad šiai meilės istorijai šiuo metu nelemta išsipildyti. Bent kol kas.

„Žalgirio“ sirgaliai ketvirtfinalio serijoje turėtų sirgti už Stambulo „Anadolu Efes“. Svetislavas Pešičius nustebino visą Europą susižerdamas dar vieną Karaliaus taurės trofėjų ir atvesdamas granatinius į pirmąjį Eurolygos penketuką. Sėkmingi jo rezultatai ir ryšiai klubo viduje 69-erių veteranui leidžia tikėtis likti prie „Barcelona“ vairo dar metams. O kol S.Pešičius bus Barselonoje, tol joje greičiausiai nematysime Š.Jasikevičiaus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Svetislas Pešičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Svetislas Pešičius

Ir čia ant stalo krenta neprognozuojama NBA korta.

Šarūnas Jasikevičius yra matomas NBA radarų krašte. Jį gerai žino žmonės, tiesiantys tiltus į stipriausią krepšinio lygą. Ir Šaras nori dirbti aukščiausiame lygyje.

Tiesa, po nesėkmingų NBA bandymų su europiečiais treneriais, Š.Jasikevičiaus akcijos iškart įšokti į vyr. trenerio poziciją silpnėja. Bet NBA vyr. trenerio asistento pozicija visada gali būti Kauno dievuko pasiūlymų sąraše. O tada sprendimas jau priklausys nuo paties trenerio. Šaras buvo labai arti to, kad pernai būtų priėmęs „Toronto Raptors“ pasiūlymą.

Vis dėlto kol kas realiausia, kad Šaras liks „Žalgiryje“ ir Kaune pradės savo penktą vyr. trenerio sezoną.

Brandonas Daviesas

Šiuo metu vertingiausias „Žalgirio“ žaidėjas, jau pernai nustebinęs Europos krepšinio rinką ankstyvu sutarties su Kauno klubu pratęsimu.

24sek žiniomis, jo uždarbis „Žalgiryje“ siekia apie 500 tūkst. eurų, bet jau pernai vasarą jis galėjo tikėtis daugmaž dvigubai pelningesnės sutarties.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas

Per tuos metus „Žalgiryje“ B.Daviesas įtvirtino savo statusą Eurolygoje – jis buvo šeštas pagal naudingumą reguliariajame sezone. Amerikietis vis dar labai paklausus Europos krepšinio rinkoje. Nors turi sutartį su „Žalgiriu“ ir kitam sezonui, joje numatytas išėjimas už Europos grandams smulkmenišką išpirką.

Puse lūpų ir „Žalgirio“ vadovai kalba, kad išlaikyti B.Daviesą galimybių nebus. Amerikietį „Žalgiryje“ matote paskutinius mėnesius.

24sek žiniomis, į jo vietą jau numatytas naujas vidurio puolėjas.

Aaronas White'as

Šokliojo amerikiečio sutartis su „Žalgiriu“ baigiasi jau šią vasarą ir nedidelė galimybė, kad A.White'ą matysime Kaune ir kitą sezoną.

Realybė tokia, kad A.White'as pakėlė savo rinkos vertę ir užsienio klube turėtų uždirbti dar didesnius pinigus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaronas White'as
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaronas White'as

24sek žiniomis, A.White'as keičia agentą Europoje. Garsusis Miško Ražnatovičius bus suinteresuotas surasti amerikiečiui naują darbovietę.

Pats 26-erių 206 cm ūgio puolėjas nori žengti į NBA.

Paulius Jankūnas

Po traumų nusėto 2018–2019 m. krepšinio sezono nemažai kas jau spėjo nurašyti „Žalgirio“ kapitoną, pernai patekusį į antrą simbolinę Eurolygos komandą.

2019-ųjų vasarą turėjo baigtis dar 2015-aisiais su P.Jankūnu sudarytas „Žalgirio“ ketverių metų sutartis.

24sek žiniomis, P.Jankūnas lieka Kaune dar mažiausiai kitam sezonui.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

Edgaras Ulanovas

Daugiausia uždirbantis „Žalgirio“ žaidėjas, kurio didžiausias atlyginimas Kauno klube – maždaug 500 tūkst. eurų, sulaukė įvairiausių reakcijų.

E.Ulanovo sutartis su „Žalgiriu“ galioja ir kitam sezonui. Joje numatyta išpirkos galimybė, tad šio kontrakto įsigaliojimas 2019–2020 m. priklausys nuo lietuvio paklausos rinkoje ir paties žaidėjo.

Bet didelė tikimybė, kad E.Ulanovas liks Kaune.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Marius Grigonis

Vienas karštesnių vardų „Žalgirio“ komandoje.

24-erių krepšininkas 2018-ųjų vasarą su „Žalgiriu“ sudarė trejų metų sutartį, tad čia kaip ir viskas turėtų būti aišku.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis

Bet M.Grigonis intriguojančiai atsispyrė debiutiniame Eurolygos sezone, kuriame tapo svarbia „Žalgirio“ figūra.

Su 8,7 taško vidurkiu (44,2 proc. trit.) per 21 minutę per kelias pozicijas galintis žaisti M.Grigonis buvo trečias pagal rezultatyvumą „Žalgiryje“.

Niekas nenustebtų, jeigu koks Željko Obradovičius nuspręstų iš jo nulipdyti naują Marko Guduričių.

M.Grigonis yra jaunas, puikius duomenis – ilgas galūnes, gerą pataikymą, kovingą charakterį ir gynybinius įgūdžius, turintis krepšininkas, o tokie įdomūs Europos galiūnams, kurie jau ieško šviežio kraujo.

Nate'as Woltersas

Kauno „Žalgirio“ atakoms kitą sezoną turėtų diriguoti naujas įžaidėjas.

24sek žiniomis, į vid. 11,2 taško Eurolygoje rinkusio N.Wolterso vietą jau numatytas naujas atakų organizatorius.

Amerikietis jau ir taip nebuvo pirmas Šaro pasirinkimas pernykščiame laisvųjų agentų turguje, tad natūralu, kad žalgiriečiams reikės naujo vedlio.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Nate'as Woltersas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Nate'as Woltersas

Leo Westermannas

Prancūzas turėtų būti dėkingas „Žalgiriui“ ir Šarūnui Jasikevičiui už suteiktą šansą grįžti į Eurolygos sceną. Po traumų, kurios kamavo įžaidėją visą 2017–2018 m. sezoną, atakų organizatorius negalėjo tikėtis svarbios vietos Eurolygos ketvirtfinalio kalibro komandoje.

L.Westermanną itin gerbia „Žalgirio“ veteranai. Rūbinėje jis labai vertinamas dėl savo charakterio savybių, o aikštėje yra puikus kovotojas ir kūrėjas. Būtų visai natūralu, jei „Žalgiris“ pasiliktų šį krepšininką ir kitam sezonui.

Bet tai turėtų būti derybų ir kitų potencialių pirkinių „Žalgirio“ gynėjų grandyje klausimas. Mat žaliai baltų stovykloje gali susidaryti gynėjų grūstis, o tada jau reikės stumdyti šaškes, kokio stiliaus ir kiek krepšininkų galima sau leisti turėti Kaune.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Leo Westermannas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Leo Westermannas

Thomasas Walkupas

Thomasas Walkupas turi sutartį su „Žalgiriu“ ir kitam sezonui, todėl ir toliau liks žaisti Kaune.

Šarūnas Jasikevičius tikėjo amerikiečiu net ir tada, kai jau nebetikėjo beveik niekas. Sėkminga amerikiečio transformacija į įžaidėjo poziciją ir banguotas, bet įdomiai nuteikęs debiutinis sezonas Eurolygoje intriguoja dėl legionieriaus galimybių ateityje.

Pirmiausia, Th.Walkupas yra puikus vyrukas už aikštės ribų, labai greitai įsiliejęs į šeimynišką „Žalgirio“ kolektyvą. Aikštėje jis pirmiausia išsiskiria savo gynybiniais sugebėjimais stabdyti geriausius Eurolygos perimetro žaidėjus. Antrasis sezonas „Žalgiryje“ jam turėtų būti dar sėkmingesnis, ypač tiesiantis kelius puolime.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Thomas Walkupas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Thomas Walkupas

Artūras Milaknis

„Žalgirio“ rūbinė nebeįsivaizduojama be ilgamečio žaliai baltų žaidėjo. Komanda dievina jo tritaškius ant parketo ir pokštus už aikštės ribų.

Šaras visada vertino jo taiklią ranką, charakterio savybes ir atsidavimą, kuriuo žalgirietis visada bando kompensuoti savo trūkumus.

Gal A.Milaknis nebegali tikėtis tokios sutarties, kokią pasirašė prieš trejus metus ir kuri nešė jam per 300 tūkst. per sezoną. Bet šiose derybose turėtų būti rastas kompromisas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Artūras Milaknis

Antanas Kavaliauskas

Daug didesnis galvosūkis laukia dėl 34-erių vidurio puolėjo.

Tai dar vienas puikus rūbinės žmogus, kuris dėl savo karjeros patirties itin gerai sutaria su legionieriais, ypač amerikiečiais. A.Kavaliauskas niekada nekėlė šurmo dėl savo minučių ir mielai baigtų karjerą Kaune.

Bet „Žalgirio“ grandinėje centro pozicijoje yra daug jaunų žaidėjų. 24sek šaltinių teigimu, šansas pagrindinėje komandoje turėtų būti suteiktas Martinui Gebenui. Po traumos į rikiuotę grįš Laurynas Birutis, kuriam taip pat reikės ieškoti minučių.

Tad klubui teks priimti skausmingą sprendimą dėl komandoje mėgstamo žmogaus. 24sek žiniomis, A.Kavaliauskui teks paieškoti vietos sudėtyje, bet labai tikėtinas skyrybų scenarijus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas ir Saulius Kulvietis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas ir Saulius Kulvietis

Deonas Thompsonas

Sezono viduryje prie „Žalgirio“ prisijungęs amerikietis įsiminė sirgaliams savo pasiaukojimu dėl komandos, santūrumu ir gynybinėmis savybėmis.

Bet sunku tikėtis, kad jis liktų komandoje. Daugiausia dėl rotacijos priekinėje linijoje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Deonas Thompsonas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Deonas Thompsonas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius