-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 25

Željko Obradovičius: „Šaras treniruos Lietuvos rinktinę ir bus vienas geriausių Europoje“

Željko Obradovičius ketverius metus treniravo Šarūną Jasikevičių Atėnuose, o trečiadienį pirmą kartą sutiks lietuvį aikštėje kaip savo oponentą ne su kamuoliu, o prie derinių lentos. Bet 56-erių specialistas žinojo, kad kažkada ta diena ateis. „Aš žinojau, kad jis bus geras treneris ir ateityje bus vienas geriausių Europoje“, – rungtynių su „Žalgiriu“ išvakarėse Stambulo „Ulker sports“ arenoje pasakojo Ž.Obradovičius.
Stambulo „Fenerbahče“ komandos treniruotė
Stambulo „Fenerbahče“ komandos treniruotė / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Eurolyga | Trečiadienis | „Fenerbahče“ – „Žalgiris“ | 20:45 | Stambulas

Željko ir Šaro santykiuose buvo visko. „Panathinaikos“ klube jiedu spėjo ir pasimaudyti šlovėje, ir pasipykti. Bet per tuos ketverius metus Atėnuose tarp vyrų užsimezgė ypatingas ryšys.

Todėl tas tradicinis rankos paspaudimas prieš rungtynes Stambule bus ypatingas.

„Aš netraktuoju to kaip dvikovos. Dvikova yra tarp „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“, ne Obradovičiaus ir Jasikevičiaus. Bet labai gera matyti Šarą. Jis labai geras mano draugas, su kuriuo palaikau labai gerus santykius. Labai dėl jo džiaugiuosi“, – 24sek Stambule pasakojo Ž.Obradovičius.

Serbui dėl Šaro abejonių nekyla. Nei dėl jo perspektyvų klubinėje karjeroje, nei dėl to paties Lietuvos rinktinės trenerio posto, kuris Š.Jasikevičiui – tik laiko klausimas.

„Be jokių abejonių, – nukirto Ž.Obradovičius. – Jis labai protingas, greitai priima sprendimus ir išmano krepšinį. Kadangi sutarėme labai gerai, praleidome daug laiko kalbėdami apie krepšinį. Niekada neabejojau, kad jis taps geru treneriu. Jis jau dabar yra puikus treneris“.

Vienu geriausių, jei ne geriausiu treneriu Europoje tituluojamas Ž.Obradovičius stebėjo Šaro darbą ne tik šį, bet ir praėjusį sezoną.

„Jokių abejonių, kad Šaras vieną dieną treniruos Lietuvos rinktinę ir bus vienas geriausių Europoje. Jis jau dabar labai geras treneris“.

„Jis supranta viską“, – tikino Ž.Obradovičius.

Nors savo žaidimo filosofija ir manieromis Š.Jasikevičius primena serbą – lietuvio žodžiais, vieną iš trijų jo idealų trenerio profesijoje, Ž.Obradovičius panašumų neakcentavo, bet pasakė, kad „Žalgirio“ treneris turi savo kelią, kuriuo kryptingai eina.

O prieš trečiadienio dvikovą su „Žalgiriu“ Stambulo ekipos vairininkas žavėjosi Lietuvos čempionų žaidimu. Iš jo žodžių buvo galima aiškiai suprasti, kad tai ir Šaro nuopelnas.

„Mačiau abejas rungtynes Eurolygoje ir keletą mačų LKL. „Žalgiris“ žaidžia gerai. Jie žino, kaip žaisti. Jie turi gerą jaunų ir patyrusių žaidėjų mišinį. Šaras juos stumia į priekį. Jauniems vyrukams toks treneris yra idealus“, – pasakojo Ž.Obradovičius.

Pirmoji mokytojo ir mokinio dvikova jau trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius