Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 07

Durimis netrinktelėjo: „Lietuvos rytas“ krito prieš „Bayern“

Vilniaus „Lietuvos rytas“ su Europos taurės turnyru atsisveikino nesėkmingai. Nieko nebelėmusiose rungtynėse Rimo Kurtinaičio auklėtiniai 85:87 (19:16, 19:27, 21:16, 26:28) nusileido Miuncheno „Bayern“ ekipai ir nesugebėjo trinktelėti durimis.
Mindaugas Girdžiūnas
Rungtynės dėl garbės: „Lietuvos rytas“ - „Bayern“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Rungtynes kiek sėkmingiau pradėjo vilniečiai, bet vėliau užsikūrė ir „Bayern“ puolimo mašina. Mače visą laiką vyko svyravimas, pirmavo tai vieni, tai kiti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rungtynės dėl garbės: „Lietuvos rytas“ – „Bayern“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rungtynės dėl garbės: „Lietuvos rytas“ – „Bayern“

Vokiečiai prastokai atakavo iš toli, todėl puolimą daugiau planavo per priekinę liniją. Svečių aukštaūgiai žaidė sėkmingai ir tempė „Bayern“ žaidimą ant savo pečių.

Nors trečiajame kėlinyje svečiai buvo išsiveržę į priekį 9 taškais, „Lietuvos rytas“ surengė spurtą ir nubraukė varžovų pranašumą, o mačo likimas sprendėsi lemiamame ketvirtyje.

Jame „Bayern“ iš karto spurtavo 9:0, tačiau žingsnis po žingsnio vilniečiai nukirpo svečių pranašumą.

Rungtynių atomazga įvyko paskutinę minutę, o ją sėkmingiau sužaidė svečiai iš Vokietijos.

„Bayern“ nuostabiai atakavo iš arti. Tikslą pasiekė net 75 proc. svečių dvitaškių (30/40) ir vos 25 proc. tritaškių (4/16).

„Lietuvos rytas“ iš dviejų taškų zonos atakavo 60 proc. taiklumu (21/35), tritaškių taiklumas taip pat buvo neprastas (11/27 trit., 41 proc.).

Ir vėl puikiai vilniečių puolimą stygavo Chrisas Krameris, kuris surinko 18 taškų ir atliko net 10 rezultatyvių perdavimų. Taip pat amerikietis nusiėmė 6 kamuolius ir su 25 naudingumo balais buvo efektyviausias komandoje.

Tiek pat naudingumo balų ties savo pavarde protokole turi ir „Bayern“ aletas Jaredas Cunninghamas, kuris ne kartą skrajojo virš „Lietuvos ryto“ komandos lanko. Jis iš viso pelnė 23 taškus (7/11 dvit, 0/2 trit., 9/10 baud. met.).

Jau sekmadienį Rimo Kurtinaičio auklėtiniai namuose surems ginklus su amžinu varžovu Kauno „Žalgiriu“.

„Lietuvos rytas“: Ch.Krameris 18 (10 rez. perd.), R.Giedraitis ir T.Petersonas (5 rez. perd.) po 15, L.Mavrokefalidis 12, B.Madgenas, M.Echodas ir M.Girdžiūnas po 7, A.Jomantas 4.

„Bayern“: J.Cunninghamas 23, D.Bookeris 18, M.Zirbesas 14, R.Reddingas ir D.Barthelis po 11.

Rungtynių eiga. „Lietuvos rytas“ – „Bayern“

Ketvirtas kėlinys. „Lietuvos rytas“ – „Bayern“

40 min. Aikštės šeimininkai nesugebėjo užpulti. Likus žaisti 16 sekundžių, vokiečiai suklydo, todėl paskutinė ataka priklausė trimis taškais atsilikusiam „Lietuvos rytui“.

L.Mavrokefalidis pataikė vieną baudos metimą, pats atkovojo kamuolį, tačiau tada gavo bloką. J.Cunninghamas pataikė abi baudas ir skirtumas išaugo iki keturių taškų.

Ch.Krameris greitai nubėgo iki „Bayern“ krepšio ir pataikė iš po krepšio, bet laiko išsigelbėti jau buvo per mažai.

39 min. Ch.Krameris pataikė fantastišką dvitaškį su varžovo pražanga, bet rezultato baudos metimu neišlygino – 80:81.

37 min. R.Giedraitis apkabino varžovą, šis metė į krepšį ir lietuviui buvo skirta nesportinė pražanga. Teisėjai peržiūrėjo epizodą, bet sprendimo nepakeitė – 74:79.

36 min. „Lietuvos rytas“ ėmė lipti oponentams ant kulnų, skirtumas po T.Petersono tritaškio ištirpo iki minimumo – 72:73.

34 min. L.Mavrokefalidis pagaliau pelnė pirmuosius komandos taškus ketvirtajame kėlinyje. Taiklaus metimo teko laukti beveik tris minutes, o jau kitoje atakoje tritaškį pridėjo T.Petersonas. Deja, bet tolimu metimu atsakė ir varžovai – 64:71.

32 min. 9:0. Tokiu spurtu ketvirtąjį kėlinį pradėjo „Bayern“ – 59:68.

Trečias kėlinys. „Lietuvos rytas“ – „Bayern“ 59:59 (19:16, 19:27, 21:16)

30 min. Komandos ketvirtį užbaigė surengę po dar vieną rezultatyvią ataką, o prieš lemiamą kėlinį susitikimo likimas buvo visiškai neaiškus – 59:59.

29 min. L.Mavrokefalidis išlygino rezultatą, o abi ekipos įklimpo į netaiklių metimų liūną – 57:57.

27 min. J.Cunninghamas pademonstravo dar vieną nuostabų dėjimą, tačiau į jį aikštės šeimininkai atsakė trimis sėkmingomis atakomis paeiliui – 55:57.

25 min. „Bayern“ persvara didėjo, o Rimas Kurtinaitis buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Vokiečiai dvitaškius metė stebuklingu 79 proc. (22/28) taiklumu – 46:55.

22 min. Ch.Krameris po pertraukos iš karto įšovė iš toli, tačiau R.Reddingas atsakė tuo pačiu – 41:48.

Antras kėlinys. „Lietuvos rytas“ – „Bayern“ 38:43 (19:16, 19:27)

20 min. Taškų badą nutraukė Ch.Krameris, kuris įšovė iš toli, bet ketvirtį uždarė D.Bookerio dėjimas ir netaiklus M.Echodo metimas iš po krepšio – 38:43.

19 min. J.Cunninghamas pademonstravo šuolio galimybes ir įdėjo iš viršaus. Vilniečiai strigo atakose, o varžovai krovėsi persvarą – 35:41.

16 min. Pamažu įsižaidė sunkokai mačą pradėjęs M.Girdžiūnas, bet įsibėgėjantis svečių puolimas darė vis daugiau bėdų – 31:30.

14 min. Nors „Bayern“ atgaivino puolimą, R.Giedraičio žaidimas toliau buvo sunkiai sprendžiamas svečių galvosūkis – 29:24.

12 min. T.Petersonas ketvirtį pradėjo tolimu metimu, vėliau pridėjo ir sunkų dvitaškį. Vilniečiai tolo nuo vokiečių – 24:16.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rungtynės dėl garbės: „Lietuvos rytas“ – „Bayern“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rungtynės dėl garbės: „Lietuvos rytas“ – „Bayern“

Pirmas kėlinys. „Lietuvos rytas“ – „Bayern“ 19:16

10 min. Vos aikštėje pasirodęs R.Giedraitis pelnė 5 taškus iš eilės, dvitaškį pridėjo M.Girdžiūnas ir po pirmojo kėlinio aikštės šeimininkai buvo priekyje – 19:16.

8 min. R.Kurtinaičio auklėtiniai pradėjo buksuoti puolime, o „Bayern“ išsiveržė į priekį – 12:16.

6 min. Vienu metu aikštėje buvo ir E.Mockevičius, ir L.Mavrokefalidis. Greitoje atakoje D.Bookeris pademonstravo įspūdingą dėjimą – 11:11.

4 min. Susitikimo pradžia buvo gan rezultatyvi, o „Lietuvos ryto“ puolimas atrodė stabiliau – 10:7.

2 min. M.Echodas atidarė vilniečių taškų sąskaitą, tačiau kitoje aikštės pusėje aikštės šeimininkų gynyba subyrėjo – 3:5.

Starto penketai:

„Lietuvos rytas“: Benas Madgenas, Chrisas Krameris, Mindaugas Girdžiūnas, Martynas Echodas, Loukas Mavrokefalidis.

„Bayern“: Danilo Barthelis, Stefanas Jovičius, Reggie Reddingas, Jaredas Cunninghamas, Devinas Bookeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius