Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 11 /21:38

Kelias Europos taurėje baigėsi gėdingai: „Pinar Karsiyaka“ – „Lietuvos rytas“ 97:81

Vilniaus „Lietuvos rytas“ trečiadienio vakarą Turkijoje baigė pasirodymą ULEB Europos taurės turnyre. Sekmadienį namuose Kauno „Žalgirį“ sutriuškinusi komanda trečiadienį jau žaidė turbūt prasčiau nei kauniečiai ir be prošvaisčių pralaimėjo Izmiro „Pinar Karsiyaka“.
Žygimantas Janavičius
Žygimantas Janavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Aikštės šeimininkai mačui puikiai pasirengė ir, atrodė, kad žino visus „Lietuvos ryto“ derinius. Puiki turkų gynyba visiškai sukaustė vilniečių bandymus veržtis į baudos aikštelę ir paliko galimybę mėtyti tritaškius. Tačiau „Pinar Karsiyaka“ krepšininkai tai darė kur kas geriau.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai per pirmuosius du ketvirčius suklydo net 14 kartų, o tuo naudojęsi šeimininkai kalė vieną po kito dėjimus į vilniečių krepšį. Kai greitų atakų rengti nebuvo kaip, Izmiro krepšininkai smaigstė tritaškius, kurių per du ketvirčius įmetė 9 iš 16 – didžiąją dalį išmetė laisvi.

Niekas nesikeitė ir trečiajame ketvirtyje. „Lietuvos rytas“ nerado kelių link krepšio, nors A.Kavaliauskas ir sugebėjo pagaliau įmesti pirmuosius taškus. Visa tai puikiai atsispindėjo statistikoje – tritaškiai link „Pinar Karsiyaka“ krepšio skriejo kur kas dažniau nei dvitaškiai.

Lemiamo ketvirčio metu abiejų komandų krepšininkai jau suprato, kas yra mačo nugalėtojas. Žaidimas pernelyg nesikeitė. Kai tik norėjo, „Pinar Karsiyaka“ rinko taškus, vilniečiai – klaidas.

„Pinar Karsiyaka“: J.Diebleris (2/2 dvit., 5/8 trit., 31 naud.) 26, B.Dixonas (4/8 trit., 4 atk. kam., 5 rez. perd.) 14, D.J.Strawberry (5/8 dvit., 5 perimt. kam., 5 rez. perd.) 13, E.Veyseloglou 10. 

„Lietuvos rytas“: G.Orelikas (4/4 dvit., 4/5 trit., 5 atk. kam., 5 klaid.) 22, M.Gecevičius (5/8 trit., 6 klaid.) 17, Ž.Janavičius (3 klaid., 3 rez. perd.) 11, T.Leslie (2/3 dvit., 2/4 trit.) 10, M.Lukauskis 8, A.Juškevičius 5, A.Valeika 4, K.Lavrinovičius ir A.Kavaliauskas po 2, B.Baronas ir M.Moseris taškų neįmetė, o S.Jasaitis nežaidė.


Ketvirtasis kėlinys: „Pinar Karsiyaka“ – „Lietuvos rytas“ 97:81 (20:13, 33:21, 27:15, 17:22)

10 min. Net ir baigiantis rungtynėms „Lietuvos rytas“ sumažinti skirtumo iki padoresnio nesugebėjo.

6 min. Visi krepšininkai jau puikiai suprato, kas yra mačo nugalėtojas. Vis dėlto, nuostabūs turkų sirgaliai ir toliau traukė dainas, aktyviai palaikė savo komandą.

4 min. B.Dixonas nusprendė pasiekti savo vidutiniškai pelnomų taškų vidurkį – smeigė du iš eilės tritaškius – 89:66.

3 min. M.Gecevičius įmetė tritaškį – jų vilniečiai jau išmetė net 13 daugiau nei dvitaškių.

1 min. Lemiamas ketvirtis prasidėjo vienu taikliu C.Nalgos baudos metimu.

Trečiasis kėlinys: „Pinar Karsiyaka“ – „Lietuvos rytas“ 80:59 (20:13, 33:21, 27:15)

10 min. A.Valeika įmetė du taškus su pražanga, baudos nepataikė – 59:78.

9 min. Turkai jau žaidė ramiai, tačiau ir toliau neleido vilniečiams lįsti į baudos aikštelę. Skirtumas per daug nesvyravo.

7 min. Negana to, kad S.Senturkas tritaškį metė visiškai laisvas, tačiau penki po krepšiu susispaudę vilniečiai nesugebėjo sugriebti kamuolio, kurį atkovojo J.Diebleris. Baudų metimais jis atstatė 20 taškų persvarą – 73:53.

6 min. Rezultatyvų perdavimą sugebėjo atlikti net C.Nalga, kuris įkirto į baudos aikštelę ir, atrodė, jau nebeturėjo, kur dėti kamuolio. 

5 min. A.Juškevičius taip pat įmetė iš toli – 50:67. „Lietuvos rytas“ jau metė 8 tritaškiais daugiau nei dvitaškiais.

4 min. M.Lukauskis pataikė tritaškį, o tuo pačiu buvo prasižengta prieš kitą žaidėją. Kamuolį toliau turėjo vilniečiai, bet neįmetė. 

3 min. Klaidos pylėsi toliau, turkai rinko lengvus taškus. M.Nicola visiškai nevaldė savo komandos, „Lietuvos rytas“ sugebėjo tik mesti tritaškius, jokių gudresnių derinių nesurengdavo – 42:65.

2 min. Iš toli pataikė ir M.Lukauskis – 39:56. J.Diebleris atsakė tuo pačiu. Eilinė klaida baigėsi nuostabaus grožio šeimininkų ataka, kai D.J.Strawberry kalė kamuolį iš viršaus prieš tai pagavęs jį ore. Tritaškį pataikė M.Gecevičius – 42:61.

1 min. A.Kavaliauskas pagaliau sugebėjo įmesti savo pirmuosius taškus – 36:53. Šeimininkai žaidė užsivedę – B.Dixonas smeigė tritaškį per rankas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Lietuvos rytas“ – „Pinar Karsiyaka“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Lietuvos rytas“ – „Pinar Karsiyaka“

Antrasis kėlinys: „Pinar Karsiyaka“ – „Lietuvos rytas“ 53:34 (20:13, 33:21)

10 min. J.Diebleris smeigė dar vieną tritaškį, tuo pačiu sugebėjo atsakyti T.Leslie – 34:50. Tiesiog tragiška „Lietuvos ryto“ gynyba leido J.Diebleriui įmesti dar vieną tolimą metimą. 

„Pinar Karsiyaka“ pataikė 9 tritaškius iš 16 – didžioji dalis metimų atlikti būnant laisviems. Paskutinė „Lietuvos ryto“ ataka baigėsi tradicine klaida. 53:34

9 min. Klaida – jau 13-oji. Eilinis dėjimas į vilniečių krepšį – 29:47. Tik aikštėje pasirodęs K.Lavrinovičius įmetė iš po krepšio.

8 min. Nors ir pavykdavo apsiginti, tačiau viską nubraukdavo prarasti kamuoliai. G.Orelikas pagaliau pataikė iš toli – 29:42. Gynyba ir toliau buvo kiauresnė už rėtį – J.Diebleris tritaškį įmetė būdamas visiškai laisvas. 

7 min. Vilniečiai prametė du iš eilės tritaškius, tačiau G.Orelikas pataisė metimą ir pelnė du taškus – 26:40.

6 min. A.Kavaliauskas visiškai nerado savo žaidimo, buvo pakeistas.

5 min. T.Leslie pataikė puikų tritaškį per varžovo rankas, tačiau „Lietuvos rytas“ ir vėl neapsigynė, o B.Hersekas vėl įmetė tritaškį. Vilniečiai dar sykį suklydo – D.J.Strawberry nieko netrukdomas sudrebino krepšį dėjimu – 38:24.

4 min. E.Vayseloglu įmetė dar vieną tolimą bombą – 5-asis taiklus šeimininkų bandymas iš 9.

3 min. D.J.Strawberry įmetė tritaškį, G.Orelikas atsakė tuo pačiu – 21:30.

2 min. „Pinar Karsiyaka“ surengė dar vieną paprastą derinį du prieš du ir C.Nalga įmetė lengvą dvitaškį. Skirtumą sumažino T.Leslie – 18:27.

1 min. Trečiuoju bandymu M.Gecevičius tritaškį pataikė, tačiau po klaidos gynyboje tą patį padarė ir E.Vayseloglu. „Lietuvos rytas“ vėl suklydo, K.Gabrielis atliko įspūdingą dėjimą – 25:16.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Žygimantas Janavičius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Žygimantas Janavičius

Pirmasis kėlinys: „Pinar Karsiyaka“ – „Lietuvos rytas“ 20:13

10 min. E.Vayseloglu įmetė du taškus, o M.Gecevičius tritaškio neįmetė net ir laisvas. Paskutinėje atakoje A.Juškevičius tritaškį išmetė laisvas, bet irgi nepataikė – 13:20.

9 min. M.Gecevičiaus tritaškis tiesiog iššoko iš lanko. Kamuolį atkovojus A.Juškevičiui šeimininkų lyderis B.Dixonas prasižengė antrą kartą. A.Juškevičius sumetė baudas – 13:18.

8 min. K.Gabrielis smeigė tritaškį ir šeimininkai atitrūko – 18:11.

7 min. D.J.Strawberry puikiu prasiveržimu persvėrė rezultatą, o netrukus perėmė kamuolį ir greitoje atakoje kalė iš viršaus – 15:11. G.Orelikas paslydo ir sužingsniavo – 6-oji klaida.

6 min. Dar viena vilniečių klaida baigėsi galingu D.J.Strawberry dėjimu. 

5 min. B.Hersekas atsidūrė dar vienos greitos turkų atakos smaigalyje ir įdėjo iš viršaus. Ž.Janavičius įmetė tritaškį – 11:9.

4 min. B.Hersekas netrukus išlygino rezultatą, vilniečiai suklydo ir tas pats varžovas greitoje atakoje įkalė iš viršaus. „Lietuvos ryto“ ataka užstrigo, tačiau kone lemiamą akimirką prasiveržęs G.Orelikas įmetė du taškus su pražanga, o baudos metimu persvėrė rezultatą – 8:7.

3 min. Ž.Janavičius suklaidino B.Dixoną ir išvedė G.Oreliką laisvą ties trijų taškų linija – snaiperis metimą pataikė – 5:3.

2 min. A.Kavaliauskas iš pradžių pražanga sustabdė J.Palaciosą, tačiau netrukus perėmė kamuolį. Greitoje atakoje kieta pražanga sustabdytas Ž.Janavičius sumetė baudas – 2:3.

1 min. Pirmojo mačo vilniečių siaubas B.Dixonas smeigė tritaškį jau pačioje pirmoje turkų atakoje. M.Lukauskio metimas skriejo pro šalį.


„Pinar Larsiyaka“ krepšininkai Europos taurės turnyre namuose patyrė tik du pralaimėjimus – pirmajame etape 81:87 nusileido Salonikų PAOK ir 85:93 pralaimėjo Krasnodaro „Lokomotiv“. Turkijos čempionate Izmyro arenoje krito ir „Bešiktaš“, „Anadolu Efes“ bei „Banvit“ komandos.

Kaip sakė „Lietuvos ryto“ treneris Marcelo Nicola, Turkijoje jo komandos laukia tikras pragaras. Įžaidėjas Adas Juškevičius teigė, kad svarbiausia bus susitvarkyti psichologiškai ir nepasiduoti šeimininkų sirgalių provokacijoms, nepalūžti prieš jų palaikymą.

Pirmosiose rungtynėse Vilniuje šeimininkai ilgai pirmavo, buvo atkarpų, kai „Lietuvos ryto“ pranašumas siekė ir dviženklį skaičių. Vis dėlto, antroje mačo dalyje įsižaidė ir per du ketvirčius net 17 taškų įmetė „Pinar Larsiyaka“ lyderis Bobby Dixonas. Būtent pastarąjį žaidėją bei keturis tritaškius Vilniuje pataikiusį Joną Dieblerį išskyrė ir vilniečių strategas M.Nicola.

Penki geriausi „Pinar Karsiyaka“ žaidėjai:

Bobby Dixonas – 16,6 tšk., 54 proc. dvit., 3,9 atk. kam., 5,2 rez. perd.
Jonas Diebleris – 14,4 tšk., 52 proc. trit., 4,1 atk. kam., 2,4 rez. perd.
Juanas Palaciosas – 14,3 tšk., 50 proc. dvit., 7 atk. kam., 2,3 rez. perd.
D.J.Strawberry – 11,1 tšk., 53 proc. dvit., 2,8 atk. kam., 2,5 rez. perd.
Kenny Gabrielis – 9,5 tšk., 66 proc. dvit., 44 proc. trit., 5,5 atk. kam.

Komandinė statistika: „Lietuvos rytas“ – „Pinar Karsiyaka“:
Taškai: 86,7 – 82,3
Dvit.: 60,7% – 51,1%
Trit.: 40% – 41,2%
Baud.: 77,9% – 72,8%
Atk. kam.: 31,4 – 34,6
Rez. perd.: 20,7 – 17,7
Per. kam.: 8,6 – 8,1
Blok.: 2,3 – 2,2
Klaid.: 15,2 – 14,1
Naud.: 98,6 – 90,2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius