Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 10

„Lietuvos rytas“ ispanams ruošia pozicinio krepšinio pinkles

Vilniaus „Lietuvos rytas“ jau rytoj pradeda kovas Europoje, o Rimas Kurtinaitis rytinėje antradienio treniruotėje nebuvo itin malonus su savo auklėtiniais. Griežtomis pastabomis pakeltu tonu treneris nurodymus dalijo ir jaunajam Martynui Echodui, ir visko karjeroje mačiusiam Mindaugui Lukauskiui.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienio mačas vilniečiams – itin svarbus. Namuose Bilbao „Basket“ ekipą R.Kurtinaitis nori žūtbūt nugalėti. Ir ne tik tam, kad užduotų gerą toną, bet ir tam, kad pradėtų kovą dėl bilieto į kitą etapą.

„Žaidėjams jau vakar sakiau per susirinkimą, kad yra tokios taisyklės prie šitos sistemos: tam, kad išeitum į kitą etapą, būtina laimėti viską namuose ir vienas rungtynes išvykoje. Tokio plano mes laikomės.

Jei, neduok Dieve, praloštume ką nors namuose, reikia išvykoje laimėti dvi rungtynes. Tai yra šimtaprocentis variantas, nepriklausomai nuo to, kaip kas sužais. Rytoj mums nėra jokių kitų variantų. Žiūrint į tai, ką mes norime su šita komanda padaryt, turime laimėti“, – paprastai situaciją aiškino treneris.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

R.Kurtinaitis yra greito ir dinamiško krepšinio šalininkas, tačiau tokie yra ir ispanai. Tiesa, šie taip žaidžia, kaip sako pats strategas, jau 20 metų, todėl į taškų lenktynes „Lietuvos rytas“ rytoj neis.

„Mes žinome ispanišką krepšinį: Bilbao klubas – greitas varžovas, gerai pataikantis. Jie mėgsta greitą puolimą visas 40 minučių. Vienas iš mūsų tikslų – sulaikyti tą greitą puolimą ir priversti juos žaisti labiau pozicinį krepšinį. Jei leisim jiems bėgti – bus labai sunku“, – apie planus kalbėjo vilniečių treneris.

Pirmųjų varžovų gretose – dvi daugeliui gerai žinomos veteranų pavardės. Ispanui Alexui Mumbru – jau 38-eri, o belgui Axeliui Hervelle – 34-eri, bet R.Kurtinaitis ragina neapsigauti, mat ir šie žaidėjai vis dar greitai bėga.

Vienas iš mūsų tikslų – sulaikyti tą greitą puolimą ir priversti juos žaisti labiau pozicinį krepšinį.

Nors konkretaus lyderio neišskiria nei vilniečių treneris, nei Bilbao rungtynių statistikos protokolai, vilniečių treneris paminėjo jaunojo Dejano Todorovičiaus pavardę. 23-ejų serbas, pasak stratego, yra gerai pataikantis, gali rungtyniauti antroje ir trečioje pozicijoje.

Dar sekmadienį „Lietuvos rytas“ LKL pirmenybėse kovėsi su amžinu varžovu Kauno „Žalgiriu“, o ši dvikova tapo gera repeticija prieš Europos taurės startą. Nors vilniečiai pralaimėjo 67:70, R.Kurtinaitis įžvelgė ir teigiamų dalykų.

„Po pralaimėjimo visada yra nusivylimas. Mane tenkino, kad žaidėme agresyviai, taip, kaip aš noru. Turbūt buvo pirmos rungtynės, kai ir gynėmės taip, kaip aš noriu“, – kalbėjo treneris.

Į Europos taurės turnyrą plačiąja prasme R.Kurtinaitis nėra linkęs dairytis. Treneris tikina, kad dabar visos mintys nukreiptos į Bilbao klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius