Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 17

Loukas Mavrokefalidis apie mačą Turine: „Tai bus tarsi finalas“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa Italijoje turi įveikti Turino „Fiat“ komandą, jei nenori iki minimumo ištirpdyti savo šansų žengti į Europos taurės atkrintamąsias varžybas. Nesėkmės atveju vilniečių galimybės taptų teorinėmis.
Loukas Mavrokefalidis
Loukas Mavrokefalidis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prieš trečiadienį „PalaRuffini“ arenoje įvyksiantį F grupės mačą Turino klubą sukrėtė permainos.

Apie savo pasitraukimą iš posto pranešė vyriausiasis treneris Luca Bianchi, o komanda ilgai nedelsė ir nusamdė legendinį strategą Carlo Recalcatį.

72-ejų specialistas yra iškovojęs nemažai titulų, kuriuos kaupė būdamas tiek žaidėju, tiek treneriu.

Beveik visą savo krepšininko karjerą jis praleido Kantu ekipoje, su kuria laimėjo tris R.Saportos taures, tris R.Koračo taures, vieną Pasaulio klubų taurę, du kartus triumfavo Italijos pirmenybėse.

1980 metais jis tapo Parmos komandos vairininku, o per beveik keturis dešimtmečius spėjo pavadovauti daugybei Italijos klubų bei šalies rinktinei.

C.Recalcati su nacionaline ekipa 2004–ųjų Atėnų olimpinėse žaidynėse iškovojo sidabro medalius, du kartus kartus buvo pripažintas geriausiu „Legabasket“ treneriu, tris kartus triumfavo stipriausioje šalies lygoje, o 2007–aisiais pateko į Italijos krepšinio šlovės muziejų.

Patyręs specialistas dar neketina trauktis į užtarnautą poilsį ir su Turino „Fiat“ komanda pasirašė iki 2019 metų vasaros galiosiančią sutartį.

„Sutikau vadovauti Turino klubui, nes čia tikiuosi patirti įsimintiną nuotykį. „Fiat“ yra istorinė Italijos komanda, todėl kartu tai reiškia ir didelę atsakomybę. Neabejoju, jog mums netrūks motyvacijos. Neketinu visko keisti drastiškai ir griauti pastarųjų penkių mėnesių darbo. Žinoma, bandysiu įnešti ir savo idėjų.

Ekipai iškelta įdomi, tačiau nelengva užduotis. Bandysime patekti į Europos taurės atkrintamąsias varžybas, laukia kovos ir Italijos taurėje, o vietiniame čempionate stengsimės užimti kuo aukštesnę vietą – tai pravers prasidėjus lemiamam etapui.

Mūsų ekipa yra talentinga, ypač jei pažvelgtume į krepšininkų galimybes puolime.

O jau šį trečiadienį ekipos laukia išbandymas prieš „Lietuvos ryto“ klubą“, – kalbėjo C.Recalcati.

Rezultatai

Europos taurės F grupėje „Fiat“ užima antrąją vietą (1–1), į priekį praleisdama tik Sankt Peterburgo „Zenit“ (2–0).

Italai puikiai pradėjo kovas „Top 16“ etape, kai namuose 90:76 nugalėjo Miuncheno „Bayern“, tačiau jiems prieš savaitę išvykoje 84:95 teko pripažinti Vasilijaus Karasiovo treniruojamos komandos pranašumą.

Turino klubo gretose išsiskiria legionierių ketvertas. Rezultatyviausiai žaidžia Lamaras Pattersonas (15,6 tšk.), Diante Garrettas (15,1 tšk., 4,5 rez. perd.) ir Sasha Vujačičius (11,4), nemažai darbo gynyboje atlieka vidurio puolėjas Trevoras Mbakwe (9,4 tšk., 5,7 atk. kam.).

„Legabasket“ čempionate Turino klubas žengia penktoje vietoje (10–5). Praėjusį savaitgalį „Fiat“ išvykoje 92:89 nukovė Varezės komandą, kuri nesulaikė fantastiškas rungtynes sužaidusio snaiperio L.Pattersono (30 tšk., 6/8 tritašk.).

Italijos pirmenybėse būsimus „Lietuvos ryto“ varžovus į priekį veda L.Pattersonas (vid. 14,3 tšk.), S.Vujačičius (12,8), T.Mbakwe (13,1) ir D.Garrettas (11,1 tšk.; 5,2 rez. perd.).

Komentarai

„Mūsų laukia labai svarbios rungtynės. Pralaimėjimas dar galutinai neužtrenktų durų į kitą etapą, tačiau situacija taptų kritine. Turime susidoroti su spaudimu, tačiau tuo pačiu nepamiršti, kokios reikšmės mačas mūsų laukia.

Tokiuose susitikimuose lemiamą vaidmenį atlieka gynyba. Puolime turėsime laiku atlikti metimus ir pasistengti, kaip įmanoma greičiau „perskaityti“ varžovų žaidimą.

Privalome kontroliuoti mačo eigą, užtikrintai darbuotis gynyboje ir kovoti dėl atšokusių kamuolių“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ gynėjas Jimmy Baronas.

„Tai bus tarsi finalas ir svarbiausios iki šiol sezono rungtynės. Panaši situacija buvo susiklosčiusi reguliariajame sezone prieš mačą su Limožo CSP, tačiau dabar – dar sudėtingiau. Privalome laimėti – kito kelio nėra.

Manau, kad mūsų ekipa turi patyrusius žaidėjus bei trenerius ir jie žinos, kaip susitvarkyti su tokia padėtimi. Bandysime Turine pasiekti pergalę.

Lemiamuose mačuose yra svarbu viskas – tai, kas aikštėje vyksta nuo pat susitikimo pradžios iki pat pabaigos. Be abejo, didelę reikšmę turės gynybą ir tai, kaip mes įgyvendinsime trenerio sumanymus aikštėje“, – teigė Vilniaus klubo puolėjas Loukas Mavrokefalidis.

Teisėjai

Susitikimui „Pallaruffini“ arenoje vadovaus ispanas Carlosas Cortesas, lenkas Tomaszas Trawickis ir norvegas Torkildas Rodsandas.

Įdomūs faktai

– tai pirmoji abiejų komandų dvikova Europos turnyruose.

– paskutinį kartą „Lietuvos ryto“ ekipa Italijoje Europos taurės ar Eurolygos rungtynes žaidė prieš beveik šešerius metus, kai 2012 vasario 28 dieną 80:74 nugalėjo Trevizo „Benetton“.

– Vilniaus komanda gali pasigirti sėkmingu žaidimu svečiuose prieš „Legabasket“ klubus – per septynis Europos taurės ar Eurolygos mačus pasiektos 5 pergalės.

– „Fiat“ snaiperis S.Vujačičius sieks pratęsti įsimintiną seriją – per paskutines 20 Europos taurės rungtynių jis pataiko bent po vieną tritaškį.

– Turino klubo gynėjas D.Garrettas – šeštas turnyre pagal tritaškių taiklumą (52,2 proc.).

– Ch.Krameris atlieka 3 ar daugiau rezultatyvių perdavimų per paskutines 18 Europos taurės rungtynių.

– „Fiat“ komanda pirmauja turnyre pagal perimamus kamuolius (vid. 9,3).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius