Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 01

Negrįš namo su „Lietuvos rytu“: kiek saugi Rimo Kurtinaičio kėdė?

Europos taurėje keliones baigęs Rimas Kurtinaitis ketvirtadienį kartu su „Lietuvos ryto“ komanda negrįš į Vilnių. Tačiau tai nereiškia, kad po ketvirtfinalio viltį sudaužiusio pralaimėjimo Sankt Peterburge treneris neteko savo posto – lietuvis išskrido į Maskvą susitvarkyti asmeninių reikalų. Ar vėliau grįžęs namo R.Kurtinaitis galės ramiai miegoti dėl savo ateities „Lietuvos ryte“?
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Praėjo beveik lygiai metai, kai Tomas Pačėsas po pasitraukimo iš Europos taurės užleido „Lietuvos ryto“ vairininko postą Rimui Kurtinaičiui.

Tai geras laiko tarpas suskaičiuoti viščiukus. Per tuos metus Kurtis turėjo tris skirtingų maršrutų keliones ir nė viena jų nesibaigė „Lietuvos ryto“ triumfu.

Pernai sostinės komanda jau ketvirtfinalyje traukėsi iš Karaliaus Mindaugo taurės ir LKL liko trečia.

Per šį sezoną paaiškėjo, kad net dvi Europos taurės komandos – turnyro finalininkės, gaus kvietimus į Eurolygą. Tačiau išsvajotojo kelialapio medžioklę R.Kurtinaitis su savo ginklanešiais baigė „Top 16“ etape.

Šį sezoną Europos taurėje „Lietuvos rytas“ iškovos mažiau pergalių nei Tomo Pačėso komanda pernai (3-3). Oficialiai Europos taurės sezono uždanga „Lietuvos rytui“ nusileis vasario 7-ąją nieko nelemiančiose rungtynėse su Miuncheno „Bayern“. Vilniečiams tai bus šansas kosmetiškai pakoreguoti savo pergalių kraitį iki dviejų.

Tačiau, 24sek žiniomis, „Lietuvos ryto“ vadovai Darius Gudelis ir Linas Kleiza pasitiki R.Kurtinaičiu ir neketina imtis permainų vyr. trenerio pareigose.

24sek šaltinių teigimu, labai tikėtina, kad „Lietuvos rytas“ suteiks R.Kurtinaičiui šansą užbaigti Vilniuje visą sezoną.

Vadovai supranta, kad R.Kurtinaičiui nelengva suklijuoti pergalingą komandą, kai joje šį sezoną yra net 9 nauji krepšininkai. Juolab „Lietuvos rytą“ tenkina surinktas profesionalus žaidėjų kolektyvas. Nepaisant nesėkmių, „Lietuvos ryto“ rūbinėje tvyro pozityvi atmosfera, o žaidėjai pasitiki savo vedliu.

Tačiau bet kokį pasitikėjimą gali greitai sugriauti pralaimėjimai. Jau po poros savaičių R.Kurtinaitis turės dar vieną tarpinį finišą.

Vasario 14-ąją vilniečiai startuos Karaliaus Mindaugo taurės turnyre, kur ketvirtfinalyje priims Utenos „Juventus“ krepšininkus. Jeigu prasibraus į lemiamą etapą Klaipėdoje, pusfinalyje ten sutiks arba ambicingą KMT šeimininką „Neptūną“, arba Alytaus „Dzūkiją“.

Dar viena sensacinga nesėkmė taurės varžybose arba sosto užleidimas „Žalgiriui“ gali išjudinti R.Kurtinaičio kėdę. Šiuo atveju gali sužaisti ne pasitikėjimo, o strategijos faktorius.

Matote, šią akimirką klube nedirba Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis, pasiruošęs pasiraitoti rankoves ir klubiniame krepšinyje.

nuotr. Alfredo Pliadžio/Dainius Adomaitis
nuotr. Alfredo Pliadžio/Dainius Adomaitis

Kaip tik po Karaliaus Mindaugo taurės varžybų atsidarys FIBA rinktinių langas, kuriame lietuviai sužais dvejas rungtynes 2019-ųjų pasaulio krepšinio čempionato atrankoje. Logiškai, D.Adomaitis po jų bus laisvas iki vasaros ir galėtų visiškai susitelkti į darbą „Lietuvos ryte“.

Nors jo ir Vilniaus klubo skyrybos 2014-aisiais buvo negražios, tai jau istorija – „Lietuvos rytas“ turi naujus vadovus ir klubas visiškai pakeitė savo veidą.

Klubas galėtų išlaukti iki sezono pabaigos ir tada svarstyti, ar R.Kurtinaitį pakeisti D.Adomaičiu. Teigiamų rezultatų LKL tikėtis labai sudėtinga ir rizikinga, nes šį sezoną Eurolygoje puikiai atrodantis „Žalgiris“ vėl bus neabejotinas atkrintamųjų varžybų favoritas.

O vasarą trenerių rinką Lietuvoje gali sudrebinti Šarūno Jasikevičiaus sprendimas. Nors jis dar turi iki 2019-ųjų vasaros galiojančią sutartį su „Žalgiriu“ ir tikrai realu, kad liks Kaune dar vieniems metams, vis tiek egzistuoja nemaža tikimybė, kad Šaras pakels sparnus į kurį nors Eurolygos grandą. Tada „Žalgiriui“ reikėtų naujo stratego ir labai panašu, kad Š.Jasikevičiaus įpėdiniu Kaune galėtų tapti D.Adomaitis.

Taigi, sudelsusiam „Lietuvos rytui“ tai būtų rizika likti ant ledo be galimybės įsigyti aukšto lygio lietuvį trenerį.

Vis dėlto jeigu greitu metu „Lietuvos ryte“ laukiate permainų, jos įvyks nebent žaidėjų rikiuotėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius