-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 11 18

Prie „Lietuvos ryto“ vairo – fanatiko debiutas

Vilniaus „Lietuvos rytas“ trečiadienio vakarą Stambule keps tikrų tikriausią pirmąjį blyną. Išskirtiniam krikštui vyr. trenerio poste ruošiasi vos 33-ejų metų specialistas Aurimas Jasilionis. Atleistą Marcelo Nicola sostinės klube pavaduosiąs laikinasis „Lietuvos ryto“ treneris su didžiule energija imasi naujų pareigų. „Fanatikas“, – kolegą apibūdina treneris Kazys Maksvytis.
Aurimas Jasilionis
Aurimas Jasilionis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Trečiadienis: Stambulo „Bešiktaš“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 20:00

K.Maksvytis su A.Jasilioniu dirbo dar tada, kai Jonas Valančiūnas vilkėjo Lietuvos šešiolikmečių rinktinės marškinėlius. Dabartinis „Lietuvos ryto“ treneris buvo K.Maksvyčio asistentas.

Be to, judviejų keliai dažnai susikirsdavo Moksleivių krepšinio lygoje. K.Maksvytis stovėjo prie Kauno krepšinio mokyklos, A.Jasilionis – prie Arvydo Sabonio krepšinio centro komandos vairo.

K.Maksvytis: „Negaliu kalbėti už Tomą Pačėsą, bet derybos su „Lietuvos rytu“ nevyko“.

„Įdomus varžovas, – šyptelėjo K.Maksvytis. – Sunku kalbėti apie kito žmogaus filosofiją. Bet jis ambicingas, dieną naktį galvoja apie krepšinį. Fanatikas“.

38-erių treneriui paliko įspūdį įdomios A.Jasilionio treniruotės, bet ryškių penkeriais metais jaunesnio kolegos krepšinio filosofijos bruožų jis dar negalėjo išskirti.

Beje, 33-ejų A.Jasilionis yra jaunesnis už savo auklėtinį Kšištofą Lavrinovičių trejais metais.

„Jauni treneriai dar tik kuria savo filosofiją. Pačiam yra tekę dirbti „Sakaluose“, kur už mane vyresni buvo Rolandas Matulis ir Virginijus Sirvydis. Bet pavyko rasti bendrą kalbą. Manau, ir Aurimui pavyks“, – 24sek.lt pasakojo K.Maksvytis.

Dar nežinia, ar A.Jasilionis nurodymus komandai dalys tik šį vakarą, ar ir sekmadienio LKL mūšyje su Kauno „Žalgiriu“. Ar dar ilgiau. 

Kandidatai, kurie nesidera

„Lietuvos rytas“ ieško, kuo pakeisti M.Nicola. TV3 televizija dar iki šiol skelbia, kad K.Maksvytis yra vienas iš dviejų rimčiausių kandidatų treniruoti sostinės klubą.

Tokie gandai trenerį pastūmė į nepatogią padėtį.

„Sulaukiu artimųjų ir draugų skambučių bei žinučių. Tenka visiems nuobodžiai aiškinti, kad nežinau, iš kur atsirado ši informacija, – šypsosi K.Maksvytis. – Negaliu kalbėti už Tomą Pačėsą, bet derybos su „Lietuvos rytu“ nevyko“.

Tarp realiausių kandidatų perimti „Lietuvos ryto“ vairą minimas T.Pačėsas 24sek.lt jau du kartus paneigė informaciją, kad vadovaus Vilniaus komandai.

Bet darbui krepšinio klube K.Maksvytis pasiruošęs ir laukia trenerių atleidimo bangos Europoje. Ji prognozuojama lapkričio pabaigoje ir gruodžio pradžioje.

O jaunesnis jo kolega šįvakar debiutuoja „Lietuvos ryto“ trenerio poste. A.Jasilionis minėjo, kad Vilniuje bandys atgaivinti lietuvišką krepšinį. 

Ką šiam vakarui paruoš krepšinio fanatikas?

Aurimo Jasilionio darbo patirtis

  • Darbas A.Sabonio krepšinio centre
  • Darbas Lietuvos jaunučių rinktinėje (asistentas)
  • Kauno „Viči-Aisčių“ asistentas
  • Libano studenčių rinktinės treneris
  • Bahreino rinktinės vyr. treneris
  • „Lietuvos ryto“ trenerio asistentas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius