-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 03

Prie sienos remiamas Marcelo Nicola: „Nelaimėsi rungtynių, jei kliausies vien tik sėkme“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiojo trenerio Marcelo Nicolos kėdė braška jau antrą savaitę, tačiau argentinietis sugeba sėkmingai laviruoti ant šios pavojingos ribos. Trečiadienį Lietuvos vicečempionų laukia dar vienas labai nelengvas egzaminas – į Vilnių atvyksta Europos taurės E grupės favoritas Sankt Peterburgo „Zenit“.
Marcelo Nicola
Marcelo Nicola / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Rusijos klubas kol kas pasiekė tris įtikinamas pergales ir tvirtai pirmauja grupėje, tuo tarpu virš du kartus namuose pralaimėjusių vilniečių galvų jau kuris laikas nesisklaido tamsūs debesys.

Jei M.Nicolos vyrai suklups ir šį trečiadienį, jie gali nukristi į penktąją turnyro lentelės vietą, kuri pirmojo etapo pabaigoje reikštų atsisveikinimą su Europos taurės turnyru.

„Tai stipri komanda, kaip ir dauguma Europos taurės ekipų, – rungtynių išvakarėse kalbėjo M.Nicola. – Ruošiamės iš visų jėgų ir tikimės laimėti šią dvikovą.“

Šį sezoną stvertis už vešlių garbanų M.Nicolai tenka dažnai. Pergalė praėjusį savaitgalį LKL pirmenybėse prieš Klaipėdos „Neptūną“ trumpam pritildė argentiniečio skeptikus, tačiau pralaimėjus „Zenit“ ekipai stratego kuprai tektų atlaikyti dar vieną kritikos strėlių krušą.

Paklaustas, ar komanda, kuriai prieš savaitę švilpė net savi sirgaliai, gali pakeisti savo veidą, M.Nicola nestokojo optimizmo. „Privalome galvoti tik apie savo žaidimą, darbą puolime ir gynyboje. Tik tuomet galime tikėtis sėkmės“, – įsitikinęs specialistas.

Netikiu sėkme, tikiu mūsų komandos darbu. Tikrai nelaimėsime rungtynių, jei tik pasikliausime sėkme.

Stratego nuomone, pergalė Klaipėdoje pridėjo pasitikėjimo savo jėgomis, tačiau trečiadienį laukia visai kito kalibro priešininkas. „Svarbu, jog laimėjome Klaipėdoje, kadangi ten nugalėti visada būna sunku. Pradėjome dvikovą tikrai prastai, tačiau antroje pusėje pagerinome gynybą ir jos dėka sugebėjome laimėti. Manau, jog taip mes turime žaisti kiekvieną dieną“, – kalbėjo strategas.

Trenerio teigimu, „Zenit“ krepšininkai mėgsta greitą puolimą bei agresyvų žaidimą, todėl labai svarbu gerai gintis nuo pat pirmųjų dvikovos minučių ir žaisti kietą, fizine jėga paremtą, krepšinį.

Du kartus prieš savo sirgalius M.Nicolai laimėti nepavyko, tačiau argentinietis tvirtai tiki, kad istorija trečią kartą nepasikartos. „Netikiu sėkme, tikiu mūsų komandos darbu. Tikrai nelaimėsime rungtynių, jei tik pasikliausime sėkme. Privalome gerai atlikti savo darbą, dirbti kaip komanda ir išnaudoti savo progas. Jei galvosime tik apie sėkmę, nieko gero nebus“, – įsitikinęs M.Nicola.

Treneriui antrino ir vienas komandos lyderių Gediminas Orelikas. Puolėjo nuomone, krepšininkai dega noru reabilituotis prieš savo sirgalius ir įrodyti, kad prieš savaitę patirtas triuškinantis pralaimėjimas Saratovo „Avtotor“ ekipai tebuvo atsitiktinumas.

„Norime įrodyti, kad galime būti visai kitokia komanda nei ta, kurią matėte prieš savaitę. Labai tikiuosi, kad būtent taip ir bus“, – kalbėjo G.Orelikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius