-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 23

Visų nekenčiamas pirmadienis Rimui Kurtinaičiui atnešė gerų žinių

Benas Madgenas į „Lietuvos ryto“ treniruotę pirmadienį atėjo pasirišęs sugipsuotą ranką. Kitoje australas laikė rytinės kavos puodelį. Fizinio rengimo treneris atskirai dirbo su Martynu Echodu. Chrisas Krameris irgi buvo iškritęs dėl čiurnos traumos. Rimui Kurtinaičiui toks vaizdelis – ne pats maloniausias. Ypač kai antradienį laukia rungtynės su Europos taurės turnyre dar nepralaimėjusiu Krasnodaro „Lokomotiv“.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tačiau vilniečių treneris dėl traumų galvos per daug, atrodo, nesuka. Ypač, kai dėl M.Echodo jis sulaukė gerų žinių ir tikisi, kad aukštaūgis aikštėje vis dėlto pasirodys.

Žaisti jau turėtų ir Ch.Krameris. B.Madgenas, žinoma, gipso nenusiims, jam dar reikės laiko kol sugis operaciją iškentusi ranka.

„Turim 10 žaidėjų ir reikės su tuo verstis“, – sakė R.Kurtinaitis.

Dvi pergales per tiek pat rungtynių iškovojęs Krasnodaro klubas nemėgsta daug bėgti ir žaidžia statiškesnį, fizine jėga ir ilgomis atakomis paremtą krepšinį.

Tai galima pamatyti ir pagal statistiką. Rusai per laimėtas rungtynes įmetė atitinkamai 63 ir 75 taškus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Martynas Echodas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Martynas Echodas

Aiškus varžovų lyderis – įžaidėjas Joe Raglandas, vidutiniškai pelnantis po 18,5 taško, jam geriausiai talkina Chrisas Babbas, renkantis po 16,6 taško. Daugiau nei po 6 taškus per rungtynes „Lokomotiv“ klube renka tik 5 krepšininkai.

„Visų pirma, jų labai kieta gynyba. Jie nenori žaisti greitai ir kitiems neduoda. Visą laiką naudoja fizinę gynybą, prie pražangos ribos“, – apie varžovus kalbėjo R.Kurtinaitis.

Tuo tarpu „Lietuvos rytas“ labiau mėgsta žaisti greitai ir laisvai, todėl labai daug kas rungtynėse priklausys nuo to, kuri komanda primes varžovams savo žaidimo stilių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rokas Giedraitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rokas Giedraitis

Pirmąjį namų susitikimą Vilniuje pralaimėjęs R.Kurtinaitis jau neįvykdys plano neklupti savo tvirtovėje, tačiau daugiau dovanų varžovams dalinti nei nori, nei gali.

Dažnai sezono pradžioje akcentuojamos problemos gynyboje, pasak trenerio, yra po truputį sprendžiamos. R.Kurtinaitis pasakojo, kad sumažino gynybos taisyklių skaičių, taip jo auklėtiniams yra patogiau mąstyti ir suprasti, ko iš jų norima.

„Remiamės ne įvairesnę gynybą, bet jos kokybe“, – kalbėjo strategas.

Dar vienas „Lietuvos ryto“ žaidimą pakeitęs komponentas – vis geriau aikštėje atrodantis Loukas Mavrokefalidis. Graikas vis grėsmingiau atrodo tiek puolime, tiek gynyboje, o Belgrade į „Partizan“ krepšį sugebėjo suversti net 26 taškus.

Remiamės ne įvairesne gynyba, bet jos kokybe.

„Jo atėjimas į komandą pakeitė mūsų stilių, nes jis pats nusprendžia, kada pulti. Puola jis puikiai, ginasi taip pat. Nepasižymi kažkokia super gynyba, bet jis mums labai padeda vietos pasirinkimu. Jis pats nusprendžia, kada pats meta, kada kitiem duoda“, – apie vidurio puolėją kalbėjo R.Kurtinaitis.

Antrąjį namų egzaminą Europos taurės rungtynėse „Lietuvos rytas“ laikys antradienį, 19 valandą, „Siemens“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius