Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 10 /21:50

Situacija prastėja: „Lietuvos rytas“ krito Miunchene

Vilniaus „Lietuvos rytas“, pralaimėjęs pirmąsias „Top-16“ etapo rungtynes, reabilituotis nesugebėjo. Trečiadienio vakarą Rimo Kurtinaičio auklėtiniai 68:81 (22:23, 13:19, 13:20, 20:19) nusileido Miuncheno „Bayern“ ekipai.
Miuncheno „Beyern“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“
Miuncheno „Beyern“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ / „Scanpix“ nuotr.

Rungtynės prasidėjo atkakliai ir žaidimas vyko taškas į tašką. Puikiai nuo suolo pakilo Rokas Giedraitis, kuris gan greitai surinko 9 taškus.

Į duobelę „Lietuvos rytas“ įkrito antrojo kėlinio viduryje, kai leido „Bayern“ įgyti ir dviženklę persvarą.

Situacija dar labiau komplikavosi iškart po ilgosios pertraukos. Trečiąjį kėlinį aikštės šeimininkai pradėjo spurtu 7:0 ir įgijo jau 14-kos taškų pranašumą.

Vėliau deficitas išaugo ir iki 20-ties taškų, tačiau E.Mockevičiaus epizodų įkvėpti „Lietuvos ryto“ krepšininkai atgijo ir ketvirtajame kėlinyje priartėjo iki 11 taškų.

Vis dėlto „Bayern“ neleido svečiams pasijausti padėties šeimininkais ir dviženklę persvarą išlaikė iki pat mačo pabaigos.

Į šias rungtynes nuvyko ir grupelė ištikimiausių „Lietuvos ryto“ sirgalių iš „B Tribūnos“ kurie Miunchene buvo neblogai girdimi.

„Scanpix“ nuotr./Vilniaus „Lietuvos ryto“ sirgaliai
„Scanpix“ nuotr./Vilniaus „Lietuvos ryto“ sirgaliai

Juoda diena buvo ne pačią geriausią karjeros atkarpą išgyvenančiam Jimmy Baronui. Jis pelnė 6 taškus, tačiau prametė visus 5 dvitaškius, pataikė 2 tritaškius iš 6 ir rungtynes baigė su -5 naudingumo balais. „Į minusą“ žaidė ir B.Madgenas. Jis surinko 2 taškus (1/1 dvit., 0/3 trit) ir -3 naudingumo balus.

„Lietuvos rytas“ prie baudų metimo linijos stojo 12 kartų (pataikė 6, 50 proc.), varžovai metė net 28 baudas (pataikė 24, 86 proc.).

Po šio pralaimėjimo vilniečiai savo grupėje su dviem pralaimėjimais yra paskutiniai, po pergalę yra iškovoję „Bayern“ ir Turino „Fiat“, pralaimėjimo dar nepatyręs Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas žengia pirmas.

„Bayern“: J.Cunninghamas ir D.Bookeris po 18, N.Dedovičius 14, M.Mačvanas 12 (11 atk. kam.), D.Barthelis 9.

„Lietuvos rytas“: R.Giedraitis 14, M.Girdžiūnas 11 (3/3 trit.), L.Mavrokefalidis 9, Ch.Krameris (6 atk. kam., 3 rez. perd.), M.Echodas (5 atk. kam.) ir J.Baronas (0/5 dvit., 2/6 trit.) po 6.

VIDEO: Highlights: FC Bayern Munich - Lietuvos Rytas Vilnius

Rungtynių eiga. Miuncheno „Bayern“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 81:68 (23:22, 19:13, 20:13, 19:20)

Ketvirtas kėlinys. Miuncheno „Bayern“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 81:68 (23:22, 19:13, 20:13, 19:20)

38 min. Apie pergalę galvoti jau nebebuvo galima. Varžovų persvara išaugo ir svarbiausia buvo bent sumažinti deficitą, kuris gali daug reikšti atsakomosiose rungtynėse – 80:63.

37 min. Dar vienas nuostabus D.Bookerio epizodas. Aukštaūgis kamuolį į krepšį su mėsomis sugrūdo per A.Jomantą. Dvitaškiu atsakė ir M.Girdžiūnas – 76:61.

36 min. D.Bookeris po M.Mačvano perdavimo ataką užbaigė galingu dėjimu, persvara vėl išaugo, o laikas tirpo – 74:59.

35 min. Nors J.Cunninghamas atsikovojo kamuolį ir pelnė dvitaškį, M.Girdžiūnas įsmeigė dar vieną tolimą metimą – 70:59.

34 min. M.Girdžiūnas truktelėjo „Lietuvos rytą“, kai pataikė tritaškį ir vilniečiai toliau neleido varžovams ramiai gyventi – 68:56.

33 min. Ch.Kramerio tolimas šūvis pasiekė tikslą, tačiau B.Madgeno tritaškis net nelietė lanko. Du taškus su pražanga pelnė D.Barthelis – 68:53.

31 min. R.Giedraitis įdėjo iš viršaus, tačiau tritaškį įsmeigė N.Dedovičius – 65:50.

Trečias kėlinys. Miuncheno „Bayern“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“​ 62:48 (23:22, 19:13, 20:13)

30 min. Kėlinio pabaigoje komandos taškų nepelnė ir prieš lemiamą ketvirtį vilniečiai turėjo sunkią misiją – panaikinti 14 taškų deficitą.

29 min. E.Mockevičius pelnė keturis taškus iš eilės, dvitaškį su pražanga pelnė T.Petersonas ir deficitas kiek sumažėjo – 62:48.

28 min. Vis daugiau vilniečių atakų baigėsi neparuoštais, uždengtais metimais. „Bayern“ tvarkė reikalus gynyboje, o „Lietuvos rytas“ savo krepšį saugojo ne taip sėkmingai – 62:42.

26 min. „Lietuvos ryto“ bėdos tęsiasi: neatsiverti varžovai, M.Echodo klaida, tikslios varžovų atakos ir skirtumas nemažėjo – 57:40.

24 min. R.Giedraitis pataikė tik vieną baudos metimą iš dviejų ir „Lietuvos rytas“ (6/11 baud. met.) toliau neišnaudojo puikių progų karpyti varžovų pranašumą. B.Madgenas buvo paliktas gintis prieš D.Bookerį, kuris pelnė dvitaškį su australo pražanga – 53:38.

22 min. Ketvirtį sėkmingiau pradėjo „Bayern“ ir po R.Reddingo tritaškio bei M.Mačvano ir ir D.Bookerio dvitaškių skirtumas išaugo iki 14 taškų – 49:35.

Antras kėlinys. Miuncheno „Bayern“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“​ 42:35 (23:22, 19:13)

20 min. Antrojo kėlinio pabaiga buvo pozityvi ir į didžiąją pertrauką „Bayern“ išsinešė septynių taškų pranašumą.

18 min. M.Mačvanas linko laisvas po krepšiu ir padidino „Bayern“ persvarą iki dviženklės. Vis tik „Lietuvos rytas“ nutraukė sausą atkarpą ir kiek atgaivino puolimą – 38:31.

16 min. Įsisiautėjo J.Cunninghamas. Jis dvitaškiu su pražanga pelnė jau 11-ąjį savo tašką. M.Mačvanas pridėjo du baudų metimus – 36:28.

15 min. Rungtynių tempas pakilo, tačiau greitai žaisdamos komandos kalnų nenuvertė. Po J.Cunninghamo dvitaškio skirtumas padidėjo iki keturių taškų, bet L.Mavrokefalidis toliau žaidė patikimai ir varžovų pranašumą apkarpė – 31:28.

14 min. Puikiai atrodė L.Mavrokefalidis. Graikas labai gerai gynėsi, darė daug nepastebimo darbo ir sėkmingai rungtyniavo puolime – 27:27.

M.Echodas buvo nublokštas ant parketo. Kaltininkas M.Mačvanas padėjo lietuviui atsistoti. Serbas aukštaūgį atakavo alkūnėmis ir dar priekaištavo teisėjams. Arbitrai, peržiūrėję epizodą, skyrė nesportinę pražangą.

12 min. Aikštėje pasirodė B.Madgenas ir iškart pataikė iš vidutinio nuotolio. Po M.Girdžiūno klaidos greitą ataką užbaigė N.Dedovičius – 25:24.

nuotr. Alfredo Pliadžio/Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Sankt Peterburgo „Zenit“
nuotr. Alfredo Pliadžio/Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Sankt Peterburgo „Zenit“

Pirmas kėlinys. Miuncheno „Bayern“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 23:22

10 min. Ką išdarinėja nuo suolo pakilęs R.Giedraitis! Jis smeigė dar vieną tritaškį ir pelnė 9-ąjį savo tašką. Kėlinį kiek sėkmingiau užbaigė aikštės šeimininkai ir po pirmųjų 10 minučių pirmavo vienu tašku. Per pirmąjį kėlinį „Lietuvos rytas“ metė tik vieną baudos metimą, „Bayern“ nuo baudų linijos atakavo 7 kartus.

9 min. Po ilgesnės pertraukos „Bayern“ taškų badą nutraukė N.Dedovičiaus tritaškis. R.Giedraitis sulaukė puikaus Ch.Kramerio perdavimo ir apsisukdamas sugrūdo kamuolį iš viršaus – 19:19.

7 min. Puiki svečių ataka! E.Mockevičius puikiai surado po krepšiu kertantį R.Giedraitį, kuris pelnė du taškus su pražanga, tačiau šis nerealizavo baudos metimo. Šią savo mažą klaidą R.Giedraitis ištaisė jau kitos atakos metu, kai nubėgo nuo savojo iki varžovų krepšio ir pelnė dvitaškį – 14:17.

5 min. Į antrąjį taiklų J.Barono tritaškį dvitaškiu su pražanga atsakė M.Mačvanas, tačiau serbas nerealizavo baudos metimo. Šiek tiek laisvės puolime gavęs A.Butkevičius pataikė tritaškį – 12:13.

3 min. D.Bookeris sudrebino „Lietuvos ryto“ krepšį dėjimu, o antras J.Barono tritaškis, kurį, beje, amerikietis išmetė visiškai laisvas, skriejo pro šalį. Viską ištaisė L.Mavrokefalidis, kuris dukart įdėjo iš viršaus – 5:7.

Miunchene girdisi ir „Lietuvos ryto“ sirgaliai. Į Vokietiją yra nuvykę ir „B Tribūnos“ atstovų.

1 min. Susitikimą tritaškiu pradėjo J.Cunninghamas. Laimei, tolimu metimu varžovui atsakė ir J.Baronas – 3:3.

Staro penketai:

„Bayern“: D.Bookeris, S.Jovičius, R.Reddingas, M.Mačvanas, J.Cunninghamas.

„Lietuvos rytas“: J.Baronas, A.Butkevičius, Ch.Krameris, L.Mavrokefalidis, M.Echodas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius