Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 02

Švenčių nuotaikas žaibiškai išsklaidęs R.Kurtinaitis: „Vieniems reikia pagalbos, kitiems – muštro“

Linksmybių jaunystės metais nevengusiam Rimui Kurtinaičiui toks įtemptas varžybų tvarkaraštis prieš du dešimtmečius vargu ar būtų kėlęs malonias emocijas, bet 2018-ųjų pradžioje viskas yra kitaip. Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkams Naujųjų metų siautulį teks pamiršti per ypač trumpą laiką – jau trečiadienį klubas pradės Europos taurės „Top 16“ etapo kovas akistata namuose su Sankt Peterburgo „Zenit“.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Praėjusį sezoną problemų dėl pernelyg dažnai į vakarėlius įsisukdavusių klubo legionierių turėjęs R.Kurtinaitis, šiemet suskubo užbėgti įvykiams už akių dar prieš įsibėgėjant šventiniam sūkuriui.

Prieš Naujųjų metų naktį strategas paprašė savo vyrų „būti protingais“ ir panašu, jog šie į savo aštraliežuvio trenerio žodžius įsiklausė.

Jau pirmadienio rytą „Lietuvos ryto“ krepšininkai liejo prakaitą treniruotėse ir pradėjo ruoštis trečiadienio akistatai su vienu grupės favoritų.

Be „Lietuvos ryto“ ir „Zenit“ F grupėje taip pat žais Miuncheno „Bayern“ bei Turino „Fiat“ ekipos.

Mūšiu su Sankt Peterburgo krepšininkais pernai vilniečiai baigė Europos taurės turnyrą. Paskutinėse „Top 16“ etapo rungtynėse tuomet dar Tomo Pačėso treniruotas sostinės klubas namuose 86:84 pranoko „Zenit“, bet į atkrintamąsias nepateko.

R.Kurtinaitis viliasi, kad šiais metais istorija nepasikartos ir „Lietuvos rytui“ pavyks įšokti į atkrintamųjų traukinį.

„Tai komanda, kuri mėgsta žaisti labai greitai, akcentuoja puolimą labiau nei gynybą ir atakuoja labai ankstyvoje atakos fazėje arba po greitojo puolimo. Jie nemėgsta žaisti pozicinio krepšinio. Pažįstu labai gerai tiek trenerį, tiek daugumą žaidėjų, tad bandysime jų stipriąsias puses neutralizuoti“, – trečiadienio rungtynių nuotaikomis gyveno R.Kurtinaitis.

– Buvęs „Lietuvos ryto“ puolėjas Drew Gordonas yra pagrindinė „Zenit“ jėga?

– Tai yra vienas pagrindinių šios komandos žaidėjų, jo taškų vidurkis – 11. Bet Sankt Peterburgas turi ir daugiau gerų krepšininkų – Shayne'ą Whittingtoną, Demonte Harperį. Jie pelno beveik tiek pat taškų. Be to, yra Sergejus Karasiovas, kuris gali įmesti, tarkim, dvidešimt taškų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

– Su D.Gordonu Vilniaus klubas išsiskyrė nelabai gražiai. Kaip manote, kokiomis nuotaikomis amerikietis grįš į Lietuvą?

– Na, nežinau, klausimas turbūt ne man. Į šį klausimą galėtų atsakyti jis.

Man tikrai nėra svarbu, kas įmes dvidešimt taškų – Echodas ar Mockevičius. Man reikalinga, kad ši pozicija būtų veiksminga.

– Ar S.Karasiovas yra tas žaidėjas, kuriam „Zenit“ ekipoje leidžiama daugiausia?

– Nenorėčiau susieti klubą treniruojančio tėčio ir jo sūnaus žaidimo bei išmetamų metimų skaičiaus. Sergejus taip žaidė visą savo karjerą. Už tą savo agresyvumą ir veržlumą jis buvo pakviestas ir į NBA. Tai yra pavojingas žaidėjas. Jei gera diena, sustabdyti jį labai sunku. Jis turi ir prasiveržimą, ir metimą, neblogai skaito žaidimą.

– Jūsų žaidėjai visi sveiki?

– Taip, viskas gerai ir dėl to džiaugiuosi. Pirmadienį jau turėjome pirmąją naujametinę treniruotę.

– Prieš Naujuosius metus užsiminėte, jog norite, kad auklėtiniai švęstų protingai. Ar jie įsiklausė į šiuos žodžius?

– Labai protingai šventė (juokiasi). Viskas buvo labai gerai.

– Ar mačas svarbus dėl to, jog tai gali būti kova dėl antrosios vietos grupėje?

– Kodėl turime kovoti dėl antrosios vietos? Norime kovoti dėl pirmosios. Mums visos rungtynės – namuose ar išvykoje – svarbios. Ir tikrai kovosime tik dėl pergalės. Pradžioje sezono neturėjome namų aikštės pranašumo, dabar jį jau jaučiame. Jaučiame labai gerą sirgalių palaikymą, tikimės kad jų bus daug. Noriu, kad kovotume dėl pirmosios vietos. Kaip pavyks, nežinau, bet kausimės tik dėl pergalės.

Mūsų komandos tikslas ne kažkam dalinti šansus, bet laimėti. Žaidžia tie, kurie geriausiai pasirengę. Aš jaučiu, kuriems reikia pagalbos, o kuriems – muštro.

– Sutiktumėte, kad šios grupės aiškus favoritas yra „Bayern“, o autsaideris – Turino klubas?

– „Ant popieriaus“ galime sudėlioti bet ką, bet aikštelėje viskas yra kitaip. Grįšiu prie „Žalgirio“. Turbūt niekas negalvojo, kad jie laimės prieš Eurolygos lyderius. Žaidžia komanda. Gali turėti daug pinigų, daug gerų žaidėjų, bet tai dar nieko nereiškia. Taip, „Bayern“ yra vienas pretendentų laimėti Europos taurę, bet tų pretendentų yra ir daugiau. Šiuo metu – šešiolika.

– Egidijus Mockevičius įsibėgėjo labai greitai, o komandoje taip pat turite ir Martyną Echodą bei Louką Mavrokefalidį. Visi jie tikisi žaidimo minučių. Tai malonus galvos skausmas?

– Mūsų komandos tikslas ne kažkam dalinti šansus, bet laimėti. Žaidžia tie, kurie geriausiai pasirengę. Aš jaučiu, kuriems reikia pagalbos, o kuriems – muštro. Kol neturėjome Egidijaus, daugiau žaidė Martynas. Jis turėjo neblogų rungtynių, bet E.Mockevičius labai greitai integravosi į komandą ir aš tuo patenkintas. Man tikrai nėra svarbu, kas įmes dvidešimt taškų – Echodas ar Mockevičius. Man reikalinga, kad ši pozicija būtų veiksminga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius