Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 11

Padėvėti Michaelo Jordano sportbačiai pasiekė naują rekordą

Legendinis NBA krepšininkas Michaelas Jordanas gali parduoti bet ką. Šįkart aukcione naują rekordą pasiekė jo dėvėti sportiniai bateliai.
Aukcione parduoti Michaelo Jordano sportiniai bateliai
Aukcione parduoti Michaelo Jordano sportiniai bateliai / SCP aukciono nuotr.

Šie sportiniai bateliai krepšininko buvo dėvėti 1984 metų olimpinių žaidynių finale su Ispanija.

Už juos sekmadienio rytą nežinomas pirkėjas aukcione paklojo net 190,373 JAV dolerių.

„Rekordinė suma tik įrodo, kad M.Jordanas neturi sau lygių, kai kalbama apie jo atminimo daiktus“, – kalbėjo SCP aukciono viceprezidentas Danas Imleris.

M.Jordanui brangiausiai parduotų padėvėtų sportinių batelių rekordas priklausė ir anksčiau. 2013 metais už 104 tūkst. JAV dolerių buvo parduoti bateliai, kuriuos jis avėjo 1997 metų NBA finalo penktosiose rungtynėse.

Už rekordinę sumą parduoti bateliai yra ypatingi tuo, kad 1984 metų olimpinėse žaidynėse M.Jordanas buvo laikomas mėgėju ir į rinktinę atvyko iš koledžo. Finalo rungtynės buvo paskutinės, prieš jam tampant profesionalu. Tai taip pat buvo paskutinis kartas, kai M.Jordanas oficialiose rungtynėse avėjo „Converse“ batelius.

Ant batelių yra ir M.Jordano parašas. Šiuos batelius gavo kamuolius padavinėjantis 11-metis berniukas, kuris buvo „Lakers“ komandos krepšininko Gailo Goodricho sūnus. Los Andželo olimpinių žaidynių krepšinio turnyras vyko „Lakers“ arenoje „The Forum“ ir berniukas praleido ten daug laiko.

Tuo metu M.Jordano koledžo komandos treneris Deanas Smithas turėjo sutartį su „Converse“ ir per metus gaudavo 10 tūkst. JAV dolerių.

M.Jordanas norėjo NBA avėti „Adidas“ arba „Converse“, tačiau NIKE pasiūlė krepšininkui 500 tūkst. JAV dolerių per sezoną ir laimėjo kontraktą. Per pirmuosius du mėnesius NIKE pardavė 70 mln. „Air Jordans“ porų.

Finalo rungtynėse su Ispanija M.Jordanas pelnė 20 taškų, o JAV laimėjo 95:65.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius