Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 18

Antanas Sireika atsiliepė į „Ryto“ skundus ir įvardijo Eurolygos favoritus

Po pralaimėjimo LKL-Betsafe čempionato pusfinalio trečiajame mače Vilniuje „Šiaulių-7bet“ komandos treneris Antanas Sireika atsikirto į vilniečių priekaištus.
Antanas Sireika
Antanas Sireika / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Trečiosiose pusfinalio rungtynėse traumų praretinti „Šiauliai-7bet“ neprilygo Vilniaus „Rytui“, kuris šeimininkavo trečiadienį ir po pergalės 94:79 vėl išsiveržė į priekį serijoje iki trijų pergalių 2-1.

„Šiauliai-7bet“ rėmėsi tik aštuoniais žaidėjais, dėl traumų nežaidžiant Martynui Varnui, Pauliui Danusevičiui ir Nemanjai Bezbradicai.

Nors rezultatyvias rungtynes sužaidė Isaia Armwoodas (23 taškai), kovingai Donatas Sabeckis (14 taškų, 8 atkovoti kamuoliai), Saulės miesto komandai trūko sveikų kojų ir rankų. Ir ne tik to.

„Tikėjimo“, – paklaustas, ko trūko labiausiai, įvardijo „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika. – Labai sunku buvo prieš rungtynes. Prieš rungtynes iškrito Martynas (Varnas), Danusevičius, mačiau, kaip krito nuotaika, o laiko nedaug atstatyti dvasią.

Be to, būna dienų, kai ir lyderiai nelabai susitvarko su savo pareigomis – kažkaip norėjo po vieną pramušti – I.Sanonas ir J.Elmore'as – nevykusios rungtynės ir tiek.“

– Ar kitose rungtynėse traumuoti žaidėjai jau grįš į rikiuotę? – buvo paklaustas A.Sireika per spaudos konferenciją.

– Nežinau. Pasakys daktarai. Danusevičių palikome namuose. Bezbradica bandė atlikti apšilimą, gal po dviejų dienų jau galės žaisti.

– Giedrius Staniulis šįkart liko su 0 taškų. Kas jam trukdė atsiskleisti?

– Kaip sakiau, įžaidėjai prastai organizavo puolimą. Tai ir nežinau, ar tai dėl jų Giedrius negavo kamuolių, ar pats turėjo bėdų dėl to, kai iš po krepšio neįmetė pats, prieš tai išsistumdęs gynėjus.

– Gytis Radzevičius po rungtynių BTV sakė, kad Šiauliuose būta nelabai švarių dalykų iš Šiaulių komandos pusės. Ką atsakytumėte Gyčiui?

– Kad teisėjai per mažai švilpia pražangų „Ryto“ komandai. Paprasta taisyklė, kai skyrė pražangą už vaidybą – jei Williamsas dvi rankas prideda prie žmogaus, visada yra pražanga – tokios taisyklės.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL pusfinalis: „Rytas“ - „Šiauliai“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL pusfinalis: „Rytas“ - „Šiauliai“

Margiris Normantas visada ginasi su kontaktu – nuo kada taip galima gintis? Jei varosi kamuolį, jau galima stumdyti? Jis nori išmušti kamuolį, bet sudavė per ranką – kažkodėl nebuvo švilpuko.

Labai gerai pastebėjo – tai „Rytas“ žaidė nešvariai, o ne „Šiauliai“.

– „Rytas“ pataikė 13 tritaškių – kaip tai galite paaiškinti?

– Tokia rungtynių pradžia, kai jie mus apgavo. Bet jie pataikė iš 4 visus 4. Ir pataikė vis kitas žaidėjas. Tikrai gera jų pradžia, galvojau, kad gali primesti dar daugiau, nes per pirmąsias rungtynes įmetė 16 tritaškių.

– Koks jūsų paaiškinimas – kodėl taip banguoja serija?

– Turiu pasakyti, kad žaidžia pirma ir penkta komandos. Nebijau pripažinti, kad meistriškumas vis dėlto skiriasi. Jei Šiauliuose buvome mobilizuoti, tad ir pavyko lygus žaidimas, nors ir nedaug trūko, kad būtų pasibaigę kitaip.

Pirmosiose rungtynėse Vilniuje nepataikė mūsų lyderis Johnas Elmore'as ir kiti, bet Šiauliuose buvo kita emocija. Jei neatstatysime emocijų ir noro kautis, nieko nebus. Reikia pripažinti, kad jie turi pajėgesnių žaidėjų, stipresnių individualiai, tad mums reikia daugiau energijos ir noro. Gal vyrai nebeturi? Suprantu, kad rungtynės kas dvi dienas, bet bandysime atstatyti.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Antanas Sireika
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Antanas Sireika

– Ketvirtadienį vyks ir Eurolygos pusfinaliai. Kas yra jūsų favoritas laimėti Eurolygą?

– „Anadolu Efes“. Kodėl? Nes pernai laimėjo.

O kitą favoritą įvardinčiau Madrido „Real“. Jis pastaruoju metu parodė, kad grįžta prie savo vardo ir yra labai grėsminga komanda. Jie tikrai pajėgiai atrodo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius