Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 12

Antrą kartą M.Blaževičių pas gydytojus pasiuntęs Ž.Skučas: „Vėl tas vargšas...“

Dainius Adomaitis net priklaupė ant kelių, sudėjo rankas maldai ir išrėkė keletą keiksmažodžių, kai trečiojo kėlinio pabaigoje Marekas Blaževičius, užlipęs ant Žygimanto Skučo kojos, nekilo nuo parketo. Vilniaus „Ryto“ treneris jau manė, kad prarado antrą iš trijų savo vidurio puolėjų, tačiau galiausiai 18-metis sugrįžo į aikštę. Vis dėlto po susitikimo netilo klausimas: ar Ž.Skučas neužsiėmė nešvariais darbais?
Žygimantas Skučas ir Marekas Blaževičius
Žygimantas Skučas ir Marekas Blaževičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šiame sezone jau buvo atvejis, kuomet Ž.Skučas pasiuntė M.Blaževičių pas odontologą – tuomet dažnai nešvariausiu LKL žaidėju vadinamas „Juventus“ puolėjas išmušė „Ryto“ aukštaūgiui du dantis.

Antradienio KMT ketvirtfinalio atsakomajame mače M.Blaževičius nusileido ant Ž.Skučo kojos po kovos dėl atšokusio kamuolio.

Prie „Ryto“ vidurio puolėjo kaipmat suskubo komandos gydytojai, o krepšininkas, vos pakilęs nuo parketo, buvo palydėtas į rūbinę.

Martynas Echodas jau gydosi traumą ir rungtynes stebi iš tribūnų, Evaldas Kairys, kaip pasakojo D.Adomaitis po rungtynių, rungtyniavo su virusu ir beveik alpo aikštėje, tad dar vieno priekinės linijos žaidėjo problemos strategui buvo itin skausmingos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Vis tik, laimei, M.Blaževičius ketvirtajame kėlinyje grįžo iš rūbinės ant atsarginių suolo, o vėliau ir į aikštę. „Jeep“ arena ūžė iš pasitenkinimo 18-mečio kovingumu.

Galiausiai „Rytas“ šventė pergalę 103:94, kurios pakako, kad būtų panaikintas 4 taškų deficitas, įgytas pirmajame tarpusavio mače.

Jau po finalinės sirenos M.Blaževičius tikino manąs, kad su jo koja viskas bus gerai. Jis pasakojo, kad komandos fizioterapeutas Konstantinas Medvedevas turi auksines rankas.

„Atstatė, atitraškino, suteipavo ir buvau pasiruošęs“, – pasakojo M.Blaževičius.

Nors panašu, kad ir pats aukštaūgis tiki, jog savaitgalį KMT finalo ketverte jis žaisti galės, M.Blaževičius kėlė Ž.Skučo žaidimo švarumo klausimą po pergalės antradienį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marekas Blaževičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marekas Blaževičius

„Ačiū dievui, buvau suteipuotas. Aišku, vėl Skučas... Vėl Skučas... Tiek tik galiu pasakyti, – kalbėjo 18-metis. – Žinot Skučą. Jau šį sezoną man ištrenkė dantis, dabar čiurna, prieš tai prieš Arną nesportinė pražanga. Nenoriu nieko sakyti, bet jis yra toks žaidėjas ir viskas.“

Apie išmuštus dantis per spaudos konferenciją kiek vėliau kalbėjo ir D.Adomaitis.

„Man juokingi paaiškinimai, kai išmuša dantis, o gauni raportą... Gal prisišnekėsiu. Gauni raportą: „Taip, buvo pražanga, bet netyčia.“ Aha, netyčia dantis išmuši“, – piktai kalbėjo „Ryto“ treneris svarstęs, ar antradienio Ž.Skučo veiksmas prieš M.Blaževičių nebuvo tyčinis.

Gauni raportą: „Taip, buvo pražanga, bet netyčia.“ Aha, netyčia dantis išmuši

Tiesa, savo auklėtinį užstojo „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas.

„Man Skučas per kiekvieną treniruotę sako, kad „nu, jei bus Blaževičius, tai aš jį sudraskysiu“. Juokauju. Žygimantas intelektualus vyras, sakyčiau, sužalotas intelekto. Tai žaidybiniai epizodai, jis nebedaro tų nesąmonių, kurias darydavo anksčiau. Aš jį gydžiau ir, manau, išgydžiau. Dabar gal teisėjai kai kur net duoda baudas, nes ten Žygis. Bet jis pasveiko“, – tikino Ž.Urbonas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žygimantas Skučas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žygimantas Skučas

– Kas nutiko tame epizode su Mareku Blaževičiumi? – paklausė žurnalistai Ž.Skučo po rungtynių Vilniuje.

– Jis nusileido man ant kojos. Kai ten nukrito? Taip, ant kojos nusileido. Blemba, jau atsisuku, žiūriu, kad tik nebūtų Blaževičius, bet vėl tas vargšas... Na ką padarysi. Būna taip, kai yra jaunesni, ateina į vyrų krepšinį, biškį lenda daugiau. Ypač, kai naglas esi. Va Marekas tikrai naglas yra, tai biškį lendi ir ne tie gabaritai, vyrai pripratę kitom trajektorijom judėti truputį.

Atsisuku, žiūriu, kad tik nebūtų Blaževičius, bet vėl tas vargšas. Nu ką padarysi...

– Jam atrodo, kad galbūt tyčia...

– Tai daug kas atrodo. Man nerūpi.

VIDEO: Ž.Skučas pasakojo apie epizodą, kurio metu traumą patyrė M.Blaževičius

– Ar Mareko naglumas yra sveikas? Neperdėtas?

– Aš labai mėgstu tuos naglus žaidėjus, kurie yra jauni ir bando įrodyti. Mačiau ir kaip prieš „Žalgirį“ žaidė. Labai man patinka, kaip jis žaidžia. Širdį atiduoda. Ateitis parodys, kas iš jo bus, bet eina gera linkme, manau. Širdis labai daug ką lemia krepšinyje. Seniau buvo Stepas, Petravičius, dabar tokie kaip Blaževičius... Gal patrauks „Rytą“ į priekį.

– Panašu, kad rungtynės tarp „Juventus“ ir „Ryto“ tampa išskirtinės sirgalių, žaidėjų emocijomis.

– Gerai. Jei Utena sugeba sutraukti pilną „Ryto“ areną, tai judam gera linkme. Ir manęs čia nemėgsta. Ir gerai. Ir turi nemėgti. Žmonės tada tokią aistrą jaučia krepšiniui. Ateina daugiau, žiūri, išsilieja po savaitės darbų ar vidury savaitės. Čia, manau, yra labai gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius