-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 10 12

Apie milijono eurų indėlį prabilęs A.Guoga galimo pasitraukimo nekomentavo

Australijoje esantis Vilniaus „Lietuvos ryto“ prezidentas Antanas Guoga po visos dienos tylos pagaliau atsakė į sostinės komandos akcininkų išsakytus kaltinimus. Koncerno „MG Baltic“ parama Vilniaus klubui pasipiktinęs politikas ketvirtadienį pareikalavo Dariaus Gudelio pasitraukimo.
Jimmy Baronas ir Antanas Guoga
Jimmy Baronas ir Antanas Guoga / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ketvirtadienio vakarą „Facebook“ tinkle A.Guoga pagaliau išplatino trumpą komentarą, nors visą dieną Lietuvos žiniasklaida ir negalėjo su verslininku susisiekti.

A.Guoga nekomentavo 15min gautos informacijos, kad ieško, kam parduoti arba perleisti sau priklausančius 20 proc. „Lietuvos ryto“ akcijų.

Jis taip pat nepakomentavo Remigijaus Šimašiaus ir D.Gudelio raginimų pateikti visą informaciją apie galimas klubo skolas, kurias A.Guoga žadėjo padengti.

„Man įdomu, kaip jam pačiam sekasi realizuoti įsipareigojimus klubui, apie kuriuos jis ne kartą yra deklaravęs. Kol kas žinių apie jo įsipareigojimų realizavimą, deja, neturime“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė R.Šimašius.

Primename, jog, praėjusią vasarą pasikeitus klubo savininkams, Vilniaus savivaldybė yra didžiausia „Lietuvos ryto“ klubo dalininkė (40 proc.), klubo prezidentas A.Guoga valdo 20 proc. akcijų, klubo direktorius D.Gudelis – 20 proc., klubo viceprezidentas Linas Kleiza – 10 proc., VšĮ „Vilniaus sporto klubas Perlas“ ir verslininko Jordano Kenstavičiaus bendrovė „Norvelita“ – po 5 proc.

„MG Baltic“: remti klubą kvietė G.Vainauskas

Koncerno „MG Baltic“ atsiųstame komentare BNS koncerno atstovai patikino, kad naujoji vadovybė prieš kelias savaites darkart pakvietė prisidėti prie klubo iniciatyvos paremti krepšinio veteranus.

„Tuometinis klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas teigė, kad po nesėkmingo sezono klubo laukia didelės permainos, ir kvietė prisidėti prie būsimų pokyčių. Pasikeitus savininkams, koncernas „MG Baltic“ kurį laiką apskritai neturėjo jokios informacijos apie sutarties statusą, tačiau naujųjų klubo savininkų viešinami planai ir ateities vizija atitiko mūsų lūkesčius“, – teigiama „MG Baltic“ atsiųstame laiške.

„Prieš kelias savaites gavome pasiūlymą sutarties rėmuose prisidėti prie naujos klubo iniciatyvos ir mums tai pasirodė patraukli idėja. Tikimės, kad komandos dalininkai operatyviai išsiaiškins tarpusavyje ir prasidės normali veikla, nes mes remiame sostinės krepšinį, o ne populizmu persmelktą chaosą“, – nurodo koncernas.

Pasikeitimai „Lietuvos ryto“ krepšinio klube įvyko birželio pabaigoje: dėl rasistinių pastabų kritikos sulaukęs Gedvydas Vainauskas paliko „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo prezidento pareigas, klubo direktoriaus vairą perėmė D.Gudelis, buvęs vadovas Mindaugas Purlys tapo jo pavaduotoju. Į klubo valdymą atėjo A.Guoga, perėmęs dalininko teises iš advokato Sigito Židonio ir klubo darbuotojo Remigijaus Kazilionio. A.Guoga yra buvęs Liberalų sąjūdžio narys, trumpam buvo perėmęs ir partijos vadovo vairą. Jį Liberalų sąjūdis yra delegavęs į Europos Parlamentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius