-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 29

Artūrą Jomantą iškeikęs treneris Aloyzas Rudys: „Kodėl šitas pacanas gali man pirštą rodyti?“

„Peržiūrėjau vaizdo įrašą. Atrodė, kad Artūras Jomantas man parodė vidurinį pirštą, tačiau galiu patvirtinti, kad ne. Tačiau jis visą mačą mane provokavo, replikas laidė. Tai neišlaikiau – ir aš, irJomantas gavome po techninę pražangą“, - portalui 15min.lt sekmadienį trijų dienų senumo įvykius prisiminė „Mažeikių“ komandos strategas Aloyzas Rudys. Trečiadienio vakarą LKL mače jis ir krepšininkas Artūras Jomantas rimtai susikivirčijo, treneris žaidėją net išvadino gaidžiu.
Treneris Aloyzas Rudys
Aloyzas Rudys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Trečiadienio vakarą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikovoje santykius aiškinosi pirmenybių autsaiderė „Mažeikių“ ekipa ir šeštoje pozicijoje esanti Alytaus „Dzūkija“. Šiose rungtynėse juoda katė perbėgo tarp „Mažeikių“ trenerio A.Rudžio ir „Dzūkijai“ atstovaujančio A.Jomanto.

Vienoje iš „Dzūkijos“ atakų ilgokai kamuolio ties tritaškio žyme laukęs ir galiausiai gavęs A.Jomantas švystelėjo tritaškį ir jį pataikė. Iškart po to A.Jomantas pirštu parodė į „Mažeikių“ klubo atsarginių žaidėjų suolą ir komandos trenerį A.Rudį.

Tačiau tai nebuvo vidurinis pirštas. Paskelbus minutės pertraukėlę dėl šio gesto pratrūko „Mažeikių“ komandos treneris, keikęs ir gėdinęs krepšininką. „Gaidys...na..., – su rusiškais keiksmažodžiais į A.Jomanto pusę prapliupo A.Rudys. – Parodysi bl... man dar, snargly tu“.

Nors „Mažeikių“ treneris A.Rudys pradžioje mąstė nekalbėti šia tema, vis dėlto, pagalvojęs, išdėstė savo įvykių versiją.

VIDEO: Aloyzo Rudžio ir Artūro Jomanto konfliktas

„Jis tiesiog provokavo. Parodė pirštą, lyg duodamas man žinią – va žiūrėk galiu. Rungtynės apylygės, nervai įtempti, o jis bėga ir duria man pirštu lyg į akį. Palauk jaunuoli, taip negalima“, – įsiaudrinęs situaciją per Vilniuje vykusią LKL „Žvaigždžių dieną“ pasakojo krepšinio specialistas, kuris ne vienerius metus treniravo A.Jomantą ir Mažeikių „Naftoje“, ir „Šiauliuose“.

– Jūs lyg ir ne pirmą dieną pažįstami. Kodėl toks „draugiškumas“?, – portalas 15min.lt paklausė A.Rudžio.

– Palaukite... Taip, ne vienerius metus pažįstami. Bet aš tai aš, bet kodėl jis taip elgėsi. Visi dabar gina A.Jomantą. Žinoma, A.Jomantas žvaigždė, A.Jomantas buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas, o čia kažkoks Rudys – „Mažeikių“ treneriukas... Tai ką, kažkoks pacanas bėgiodamas gali man pirštus rodyti? Aš žinau jį, žinau kaip jis žaidžia.

– Bet esmė – kivirčas ir keiksmai...

– Šioje situacijoje mano pareiga buvo susivaldyti. Man negalima buvo tas emocijas lieti viešai... Bet žinote, teisėjavimas išvedė iš pusiausvyros, žaidimas nėjo... Ir dar A.Jomanto metimas – įmetė, bėgo, rodė pirštą, va tau...

– Bet nebūna ugnies be dūmu. Gal vienas kitam ką sakėte?

– Tai A.Jomantas sakė: „išsigydyk Danį“. Ten buvo situacija, kai krepšininkai susistumdė, Raimundas Danys gal ir suvaidino kritimą, tai A.Jomantas prabėgdamas man: „išsigydyk pradžioje savo Danį“. Tai atsakiau jam: „baik tu, Artūrai, už tave didesnio artisto nėra. Kaip tu moki provokuoti teisėjus, trenerius, kabinėtis prie žaidėjų, niekas nemoka“. Taip mes visas rungtynes ir bendravome. Todėl ir atsitiko taip, kaip atsitiko.

– Bet filmuotoje medžiagoje matosi tik A.Jomanto pirštas ir jūsų pykčio protrūkis.

– Va, mane tai ir labiausiai domina – kas nufilmavo viską. Juk ne antrasis treneris (juokiasi). Mes neturime operatoriaus, o viskas vyko prie sekretoriato. Tikrai ne žiūrovai – žiūrovai tolokai yra.

– Kuo baigsis jūsų konfliktas su A.Jomantu? Geruoju?

– Mes po to nebendravome. Galvoju, kad surasime su Artūru bendrų sąlyčio taškų. Bet jis gali ir skaudžiai reaguoti – galime ir nesantaikoje likti. Nežinau... Reikia A.Jomanto klausti, ką jis galvoja apie tą įvykį

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius