-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 19 /17:06

Blynas neprisvilo: Tomas Pačėsas prie „Lietuvos ryto“ vairo debiutavo pergale

Tomui Pačėsui pirmasis blynas stovint prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ vairo neprisvilo. Šeštadienį vykusiose LKL rungtynėse sostinės klubas 87:67 (14:19, 33:10, 20:16, 20:22) sugebėjo palaužti Panevėžio „Lietkabelį“. Mačo pradžioje naujajam Vilniaus ekipos treneriui teko kaip reikiant paskėsčioti rankomis, tačiau vėliau šeimininkai stipriai čiupo savo varžovus už gerklės ir atgal nesidairė.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Per pirmąsias penkias minutes šeimininkai tebuvo pelnę vos du taškus ir po pirmųjų dešimties minučių atsiliko 14:19, tačiau antrąjį ketvirtį sužaidė tiesiog nuostabiai tiek gynyboje, tiek puolime.

Į savo krepšį vilniečiai praleido vos 10 taškų, o Roko Giedraičio ir Gedimino Oreliko toliašaudė artilerija pradėjo skandinti panevėžiečių laivą dar neįpusėjus dvikovai.

Antroji rungtynių dalis tebuvo formalumas. T.Pačėsas drąsiai keitė krepšininkus, ant suolo palikdamas tik vienintelį veteraną Kšištofą Lavrinovičių, ir užtikrintai atvedė komandą į pirmąją pergalę.

Šalies čempionate sostinės klubas kol kas yra patyręs du pralaimėjimus per 14 dvikovų ir užima antrąją vietą.

Panevėžiečių rodikliai – kuklesni. Su 4 pergalėmis ir 10 pralaimėjimų Aukštaitijos klubas žengia priešpaskutinėje devintoje pozicijoje ir lenkia tik absoliučią turnyro autsaiderę Alytaus „Dzūkiją“.

Įdomu, kad tiek „Lietuvos rytas“, tiek „Lietkabelis“ šį sezoną jau keitė savo generolus. T.Pačėsas galiausiai stojo prie Vilniaus ekipos vairo, o „Lietkabelio“ veiksmams jau kuris laikas diriguoja Kazys Maksvytis.

Beje, užsitęsus muilo operą priminusioms deryboms tarp T.Pačėso ir „Lietuvos ryto“, būtent K.Maksvytis buvo minimas kaip realus kandidatas perimti ekipos vairą, tačiau galiausiai specialistas sukirto rankomis su panevėžiečiais.

Po K.Maksvyčio atėjimo panevėžiečiai pradėjo žaisti kur kas sėkmingiau ir iki akistatos su „Lietuvos rytu“ buvo laimėję visus penkis LKL ir Baltijos krepšinio lygos mačus.

„Lietuvos rytas“: Nicola Laprivottola 19 taškų (4/4 dvit., 2/3 trit., 5/5 baud.), Gediminas Orelikas 14 (4/5 trit.), Rokas Giedraitis 10, Artūras Gudaitis (9 atk. kam.), Deividas Gailius ir Rokas Giedraitis po 9, Marius Runkauskas 8.

„Lietkabelis“: Arnas Labuckas, Valdas Vasylius, Jermaine'as Love'as ir Simas Buterlevičius (5/6 baud.) po 10, Jurica Žuža 9, Mile Iličius 8.

VIDEO: LKL rungtynių momentas: Lietuvos ryto dominavimas ir gynyboje, ir puolime

Rungtynių eiga:

I kėlinys. Vos dvi treniruotes su komanda turėjęs T.Pačėsas nustebino jau rinkdamasis startinę sudėtį. Argentinietis Nicolas Laprovittola dvikovą pradėjo sėdėdamas ant suolo. Vilniečių veiksmams nuo pirmųjų minučių dirigavo Adas Juškevičius. Kartu su juo starto penkete žaidė Marius Runkauskas, Deividas Gailius, Gediminas Orelikas ir Artūras Gudaitis.

Dvikovą sunkiu metimu pradėjo Valdas Vasylius, tačiau į tai Deividas Gailius atsakė galingu dėjimu. Klampioje rungtynių pradžioje vilniečiai niekaip nerado kelio link panevėžiečių krepšio ir dažnai klydo. Per pirmas penkias minutes šeimininkai buvo sukrapštę 2 taškus ir atsiliko 2:9. Kėlinio viduryje aikštėje pasirodęs N.Laprovittola iš karto prarado kamuolį ir T.Pačėsui tik beliko iš nevilties skėsčioti rankomis. Po minutės argentinietis blykstelėjo 7 taškais iš eilės, tačiau vilniečiams artėti prie savo varžovų sekėsi sunkiai – 9:16. Pirmajame kėlinyje šeimininkai padarė net 7 klaidas ir atsiliko 14:19.

II kėlinys. Po pertraukėlės vilniečiai pradėjo artėti, tačiau ir toliau didžiausia problema išliko klaidos. Vieną jų padarė jaunasis Rokas Giedraitis, kai nesėkmingai išmetė kamuolį iš užribio. Stabdydamas kamuolį pačiupusį varžovą, N.Laprovittola gavo nesportinę pražangą. Visgi panevėžiečių puolimas taip pat pradėjo strigti ir įpusėjus kėliniui rezultatas tapo lygus (22:22), o po trijų iš eilės Gedimino Oreliko tritaškių žaidimo svarstyklės stipriai ėmė krypti šeimininkų pusėn – 31:22.

Pamatęs, jog jo auklėtiniai atiduoda iniciatyvą, neišlaikė Kazys Maksvytis. Strategas buvo nubaustas technine pražanga, o Artūras Gudaitis dėjimu padidino atotrūkį iki 16 taškų (41:25). Įpusėjus dvikovai, triuškinanti šeimininkų persvara – 47:28.

III kėlinys. Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė. Sugriebę savo varžovus už gerklės, šeimininkai tempo nemažino ir iniciatyvos neatidavė. T.Pačėsas drąsiai keisdavo krepšininkus, ant suolo palikdamas vienintelį nė sekundės nesužaidusį Kšištofą Lavrinovičių.

Po trijų kėlinių vilniečiai turėjo solidžią persvarą – 67:45.

IV kėlinys. Paskutinis ketvirtis tebuvo formalumas. „Lietuvos ryto“ pranašumas niekam klausimų nekėlė, o taškus nugalėtojų ekipoje pelnė visi dešimt aikštėje pasirodę krepšininkai. Vilniaus komanda užtikrintą šventė pergalę – 87:67.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius