Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 13

Dešimt LKL grandų mūšio akcentų: R.Javtoko antirekordas ir G.Oreliko karjeros mačas

Pirmadienį Įvyko antrasis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) grandų mūšis. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai namų tvirtovėje 91:77 dar sykį įrodė savo pranašumą prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir amžinus varžovus šį sezoną parklupdė jau antrąjį kartą.
Paulius Jankūnas ir Gediminas Orelikas
Paulius Jankūnas ir Gediminas Orelikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

LKL.lt pateikia dešimt įdomiausių „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynių akcentų.

REZULTATYVIAUSIAS. „Lietuvos ryto“ puolėjas Gediminas Orelikas sužaidė rezultatyviausias savo karjeros rungtynes prieš Kauno „Žalgirį“. Jis įmetė 28 taškus ir surinko 35 naudingumo balus. „Iš žaidimo“ jis prametė tik po vieną dvitaškį iš šešių, vieną tritaškį iš keturių ir vieną baudą iš dešimties. 2010 metais atstovaudamas „Rūdupiui“ į „Žalgirio“ krepšį G.Orelikas buvo įmetęs 25 taškus. Jo karjeros LKL rezultatyvumo rekordas – 29 taškai į „Alytaus“ krepšį 2011-ųjų balandžio 7-ąją.

SPURTAI. Du „Žalgirio“ spurtai „Lietuvos rytui“ buvo lemtingi. Antrajame kėlinyje kauniečiai surezgė ilgiausią be atsako pelnytų taškų atkarpą, panaikino rekordinį „Lietuvos ryto“ penkių taškų deficitą ir išsiveržė į priekį 44:36. Nuo tada pirmavo tik „Žalgiris“. O pirmojoje ketvirtojo kėlinio pusėje „Žalgiris“ spurtavo 16:2 ir galutinai parklupdė „Lietuvos rytą“ ant kelių.

NAUJOKAS. S.Jasaitis pirmą kartą šį sezoną išbėgo į aikštelę, bet dar turės gerokai paplušėti, kad pasiektų gerą formą. Per 3,5 min. S.Jasaitis į krepšį nemetė, atkovojo 2 kamuolius, gavo bloką nuo Jameso Andersono ir aikštelę paliko su -2 naudingumo balais. Per keturių minučių atkarpą „Žalgiris“ pelnė 10 taškų daugiau nei „Lietuvos rytas“.

SNAIPERIS. Artūras Milaknis iki ketvirtojo kėlinio į „Lietuvos ryto“ krepšį įsmeigė tik vieną tritaškį, bet lemiamoje mačo dalyje išmušė ilgai laukta taikliarankio šlovės valanda. Jis pataikė tris tritaškius, kurie galutinai palaužė „Lietuvos rytą“. Iš viso ketvirtajame kėlinyje krepšininkas pelnė 11 taškų iš 16.

VIDEO: Efektingas žalgiriečio J.Andersono dėjimas

BEVAISIS. „Žalgirio“ vidurio puolėjas Robertas Javtokas neatkovojo nė vieno atšokusio kamuolio. Paskutinį kartą LKL čempionate kamuolių jis neatkovojo 2012-ųjų sausio 28-ąją su Vilniaus „Sakalais“, bet tada aikštėje praleido vos 5,5 min. Su „Lietuvos rytu“ jis rungtyniavo 23 minutes.

„X FAKTORIAI“. „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas po pergalės prieš „Lietuvos rytą“ akcentavo kauniečių „X faktorių“ žaidimą. Jis turėjo omenyje jaunųjų žalgiriečių ketvertą. Edgaras Ulanovas (12 tšk.), Vaidas Kariniauskas (11), Artūras Gudaitis (10) ir Siimas Sanderis Vene (7) pelnė 44 proc. visų „Žalgirio“ taškų.

LEGIONIERIAI. „Lietuvos rytas“ mačui su „Žalgiriu“ registravo tik du legionierius iš keturių ir jie tepelnė vos 6,5 proc. visų komandos taškų. Vienintelis Mike‘as Moseris pelnė 5 taškus, o per 16 minučių Billy Baronas nesukrapštė nė taško. „Žalgirio“ lyderis Jamesas Andersonas įmetė 13 taškų, o Willas Cherry pridėjo 5-is. Tiesa, jis aikštėje praleido vos 6,5 min.

TUŠČIAS. „Lietuvos ryto“ snaiperis M.Gecevičius žaidė 25 minutes, bet aikštę paliko taip pat, kaip ir sirgalius per konkursą prieš ketvirtąjį kėlinį – nepataikęs nė vieno metimo. Vilniaus komandos senbuvis prametė dvitaškį, visus 5 tritaškius ir surinko -4 naudingumo balus.

VIDEO: „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ komandų mačo apžvalga

MVP. Naudingiausiu „Žalgirio“ žaidėju tapo 23 metų žalgirietis Edgaras Ulanovas. Jis pelnė 12 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 21 naudingumo balą.

EPIZODAS. Jamesas Andersonas. trečiajame kėlinyje efektingai pakilęs į orą viena ranka sugrūdo kamuolį į krepšį. „Žalgirio“ arenoje vaizdas atrodė įspūdingai, o kauniečiams neabejingi sirgaliai natūraliai pašoko iš kėdžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius